• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 13 °C

121 Genç Hekim Sağlık Ordusuna Katıldı

121 Genç Hekim Sağlık Ordusuna Katıldı
Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun olan 121 genç hekim sağlık ordusuna katıldı

121 GENÇ HEKİM SAĞLIK ORDUSUNA KATILDI

MCBÜ Tıp Fakültesi 16. Dönem Mezuniyet Töreni, 26 Mayıs 2016 tarihinde Rektör Prof. Dr. A. Kemal Çelebi, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Gümüş, Yunusemre Belediye Başkan Vekili Mustafa Dandin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Elvan Sayıt Bilgin, öğretim üyeleri ve mezunların ailelerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Tıp Fakültesi 16. Dönem Birincisi Dr. Manolya Çelebioğlu’nun mezunlar adına konuşması ve mezuniyet kütüğüne ismini çakması ile başlayan tören, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Sami İlker’in konuşması ile devam etti.

Prof. Dr. Süleyman Sami İlker, ülkemizin eğitimi akredite edilmiş 23 Tıp Fakültesinden biri olan Manisa Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesinin mezuniyet töreninde, Fakülte Dekanı olarak konuşma yapmanın mutluluğunu yaşadığını dile getirerek, “Manisa’ya gelişlerinin üzerinden tam 6 yıl geçti. Verdikleri emeğin, çalışmanın, sabrın karşılığı olarak; şimdi karşımızda kıvançla, mutlulukla duruyorlar. Tam 121 genç tıp doktoru karşımızda ve artık doyasıya kutlama zamanı. Sevgili genç meslektaşlarım; 6 yıl önce aileleriniz sizleri, hekim olmanız için fakültemize, hocalarımıza, bize teslim ettiler. Birçoğunuz için Manisa yeni bir yer, yeni bir ortamdı. Belki ilk defa geldiğiniz Manisa’ya başlarda alışmakta zorlandınız. Ama zamanla siz Manisa’ya, Manisa da size alıştı. Belki de hayatınızın en güzel yıllarını geçirdiğiniz. Sizler, daha iyi öğrencilik ortamını hak ediyordunuz. Daha iyisini yapmak için, tüm yönetim kadrosu olarak kararlılıkla çalışmaktayız. Öğrencilerimiz, eğitimini akredite etmiş olan, bölgesine eksiksiz 3. basamak sağlık hizmeti sunan dev bir eğitim kurumundan mezun olmanın gururunu yaşayacaklar. Nereye giderlerse gitsinler, aldıkları eğitim sayesinde hiçbir eksiklik hissetmeyecekler ve hastalarına en doğru yaklaşımı gösterecekler. Ama hekimlik mesleğinde eğitim süreklidir. Aslında bugünkü diploma töreni bir son değil, belki taze bir başlangıcı ifade etmektedir. Aileleri de bilsin ki evlatları iyi bir temel eğitim almıştır” diye konuştu.

Rektörümüz Prof. Dr. A. Kemal Çelebi ise, “Sevgili gençler; bugünün sağlık anlayışında maalesef hekimin ve insanın robotlaştığı, sağlığın sadece metalaştığı, duygu ve vicdanın çok azaldığı bir dünya oluştu. Bu dünyada sadece kârı hedefleyen sağlık kuruluşları olmamalı. Ecdad yadigârı vakıf hastaneleri ve şifahanelerin Osmanlı vakıf sisteminde para kazanma değil; hayır işleme, sevap kazanma anlayışı hakimdi. Bu kuruluşlar ticareti değil, sağlığı esas alıyordu. Sevilen, sayılan bir otorite olan hekimlik algısına sahip çıkılmalı. Hekim olarak sizler bilgisayar ekranına değil, hastanın yüzüne bakan; onunla göz teması, duygu teması kuran kişiler olmalısınız. Hekimin mesleğini dürüstçe uyguladığı, ona ticari bir özellik vermediği, yüksek bilgi, beceri ve erdem kattığı bir seviyede bulunun. Hekim bu özelliklerini koruyup, onları yitirmediği sürece toplumunun beklentilerini karşılayabilecektir. Kendisini yenileyemeyen, edindiği tecrübeleri bir bilgi sistematiği içinde kavrayamayan, yeni sorunlar karşısında yeni yönelimlere giremeyecektir. O zaman da niteliklerinden taviz vermeye başlayacaktır. Bütün ahlak sistemleri içerisinde en yüksek değerde olan varlık, insandır. Bu değere hizmet de ancak yüksek ahlâk seviyesi edinmek ve moral değerleri yüksek tutmakla olur. Yolunuz, bahtınız açık olsun. Hepinizi bu kutlu mesleğin başlangıcında tebrik ediyor, sizleri Tıp Fakültesinden mezun etmenin gururunu ailelerinizle, hocalarınızla beraber yaşıyorum” dedi.

Hafsa Sultan Hastanesi Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Serdar Tarhan’ın mezunlara Hipokrat Andı’nı okutması ile devam eden tören; fakülte birincisi Dr. Manolya Çelebioğlu, ikinci Dr. Begüm Ertan, üçüncü Dr. Özlem Gürbüz’ün onur belgeleri ve hediyelerinin takdim edilmesi, 121 genç hekimin mezuniyet belgelerinin verilmesi ve kep fırlatma ile sona erdi. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78