• BIST 9693.46
  • Altın 2507.371
  • Dolar 32.576
  • Euro 34.7718
  • İzmir 18 °C

2.Fotoistanbul'u Binlerce Kişi Ziyaret Etti

2.Fotoistanbul'u Binlerce Kişi Ziyaret Etti
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Bu yıl 2.si düzenlenen ve İstanbul’da şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı fotoğraf organizasyonu Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali bir b
2. FOTOİSTANBUL BEŞİKTAŞ ULUSLARARASI FOTOĞRAF FESTİVALİ ON BİNLERCE KİŞİ TARAFINDAN ZİYARET EDİLDİ
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Bu yıl 2.si düzenlenen ve İstanbul’da şimdiye kadar yapılmış en kapsamlı fotoğraf organizasyonu Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali bir buçuk ay süren çeşitli etkinlik, seminer ve sergilerin ardından sona erdi
 
Yaşayan en önemli fotoğraf sanatçılarının bir araya geldiği, fotoğraf sanatına gönül verenlerin akın ettiği Fotoİstanbul Beşiktaş Uluslararası Fotoğraf Festivali sona erdi. Bu yıl “ Başka Hayatlar” teması ile yola çıkan Fotoİstanbul’da  Ara Güler, Josef Koudelka, Anders Peterson, Stanley Green ve Robert Frank gibi dünyaca ünlü fotoğraf sanatçıları sergi ve seminerleri ile yer aldı.
 
Festivalde, Attila Durak sanat yönetmenliğini, Rıza Erdeğirmenci festival yöneticiliğini üstlenirken, Hüseyin Yılmaz ve Jason Eskenazi küratör, Coşar Kulaksız danışman olarak görev aldı.
 
9 Ekim - 8 Kasım tarihleri arasında bir ay olarak planlanan festival, yoğun talep üzerine bir hafta daha uzatılarak 15 Kasım akşamı kapılarını kapadı.  47 sergi, 15 panel, 120 fotoğraf gösterisi, 200’ü aşkın portfolyo değerlendirmesi, kitap imza günleri ve ustalarla söyleşilerin yapıldığı festivali, geçen yıl olduğu gibi bu yılda onbinler ziyayet etti. Festival boyunca usta söyleşileri, paneller ve portfolyo değerlendirmeleri yüzde yüz dolulukla geçerken, yoğun ilgi gören sergiler sanatçı söyleşileri ile renklendi. 
 
ARA GÜLER’E BÜYÜK İLGİ
22 Ekim tarihinde Beyoğlu Pera Müzesi’nde çerçevesinde gerçekleşen ‘’Ara’yı Anlamak’’ başlıklı yuvarlak masa toplantısı festivalin en yoğun katılımlarından birine sahne oldu. Basın ve fotoğraf meraklılarının büyük ilgi gösterdiği  panelde konuşan Ara Güler, festival etkinliklerini ziyaret ettiğini ve beğendiğini kaydetti. Fotoğraf severlere tavsiyelerde bulunan sanatçı, “Önce bu memleketi anlamalıyız. Bu memleketi anlamak içinse kültürlü olmak dokuz tane medeniyeti bilmek lazım. Enternasyonal dünyada bilgili olmak ve bu bilgiyi doğru kullanmak gerekir” dedi.
Aliağa Haber / Foça Haber / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78