• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İzmir 18 °C
» »

2016 Basın Özgürlüğü Ödülü Türk Basını’na

2016 Basın Özgürlüğü Ödülü Türk Basını’na
Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel hale getirilen “Basın Özgürlüğü Ödülü” bu yıl bir gazeteciye değil,

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti tarafından geleneksel hale getirilen “Basın Özgürlüğü Ödülü” bu yıl bir gazeteciye değil, 15 Temmuz Darbe Girişimi sırasında ve sonrasında, cesaret ve kararlılıkla demokrasiden yana tavır alan tüm basın emekçilerine verildi. Belediye ve İGC, Eylül ayında düzenlenecek törende, tüm gazeteciler adına, meslek örgütlerinin temsilcilerine ödül vereceklerini açıkladı.

Tek Ses, Tek Yürek

Karşıyaka Belediyesi ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) işbirliğiyle bu yıl 5’inci kez verilen “Basın Özgürlüğü Ödülü”nün sahibi; darbe girişimine karşı dik duruşuyla tarihi bir sınav veren tüm “Türk Basını ve medya kuruluşları oldu. Yapılan değerlendirmeler sonucunda; 15 Temmuz gecesi ve ertesinde, demokrasi çatısı altında tek ses, tek yürek olan yazılı ve görsel basın emekçileri ödüle değer bulundu.

Ödül Töreni Eylül’de Yapılacak

Tüm basın emekçileri adına, gazetecilik meslek örgütleri temsilcilerine verilecek olan Basın Özgürlüğü Ödülü, Eylül ayında düzenlenecek törenle sahiplerine takdim edilecek. Tören; Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF), Basın Konseyi, Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD) ve Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) gibi Türk basınının güçlü kurumlarının temsilcilerinin de katılımıyla gerçekleştirilecek.

“Demokrasinin Olmazsa Olmazı”

Basının dik duruşunun, darbenin engellenmesi ve demokratik düzenin korunmasında önemli paya sahip olduğunu vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, “Her zaman basın özgürlüğünü önemseyen bir tutum içinde olduk ve ‘Basın özgürlüğü demokrasinin olmazsa olmazıdır’ dedik. Basınımız, demokrasinin korunması noktasındaki önemini de darbe girişimi esnasında tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. Sergiledikleri cesaret ve kararlılıkla bu ödülü sonuna kadar hak eden basın mensuplarını kutluyorum” dedi.

“Basınımız Tarihi Bir Sınav Verdi”

İGC Başkanı Misket Dikmen ise şunları kaydetti: “Darbe girişimi sırasında Türk basını tarihi bir sınav vermiş; duruşuyla basın özgürlüğünün önemini en somut şekilde gözler önüne sermiştir. Bu nedenle Karşıyaka Belediyesi ile geleneksel olarak verdiğimiz Basın Özgürlüğü Ödülü'nün bu yıl ‘Darbeye karşı tek vücut olan Türk basınına’ takdim edilmesini uygun bulduk. Darbe girişimi sırasında ve sonrasında halkımızı en doğru şekilde bilgilendiren ve bilinçlendiren, görevini layıkıyla yerine getirerek örnek bir duruş sergileyen tüm basın emekçilerimiz, bu ödülü sonuna kadar hak etmiştir.”

Basın Özgürlüğü Ödülü Gelenekselleşti

Karşıyaka Belediyesi ile İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin ortaklaşa verdiği Basın Özgürlüğü Ödülü; 2012 yılında Nedim Şener’e, 2013 yılında Ayşenur Arslan’a, 2014 yılında Soner Yalçın’a, geçen yıl da Can Dündar'a takdim edilmişti.

İzlenme: 6660
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78