• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • İzmir 22 °C

27 Mayıs 1960 darbesi bir utanç prangası'

27 Mayıs 1960 darbesi bir utanç prangası'
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, tarihe kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesinin milletin iradesine kast edenlerce ülkeye vurulan bir utanç prangası olduğunu belirtti.

27 MAYIS 1960 DARBESİ BİR UTANÇ PRANGASI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu, tarihe kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesinin milletin iradesine kast edenlerce ülkeye vurulan bir utanç prangası olduğunu belirtti.

Müezzinoğlu, 27 Mayıs 1960 askeri darbesinin 56. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye, ne zaman kendi ayakları üzerinde durmaya çalışsa birilerinin köstek olarak milletin iradesinin karşısına dikildiğini ifade etti. 

Türkiye'nin gelişmesini, çağ atlamasını hazmedemeyenlerin darbelerle, muhtıralarla devlete ceberut olduğunu aktaran Müezzinoğlu, "Tarihe kara bir leke olarak geçen 27 Mayıs 1960 darbesi, milletin iradesine kast edenler tarafından ülkemize vurulmuş bir utanç prangasıdır" değerlendirmesinde bulundu.

27 Mayıs 1960'ta milletin hayallerine, umutlarına, iradesine, darbe yapılırken, milletin iktidara getirdiği Adnan Menderes, Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan gibi isimlerin acımasızca idam sehpasına götürüldüğünü belirten Müezzinoğlu, "Bu milli irade ve demokrasi katliamı tarihimize kara bir leke olarak geçti. Milli iradeye yapılan bu müdahalenin en ağır bedelini ise bütün darbelerde olduğu gibi yine ülkemiz ve milletimiz ödedi" ifadesini kullandı.

Milletin, sağcı, solcu, laik, irticacı, Kürt, Türk, Alevi ve Sünni diye bölünmeye, yıpratılmaya çalışıldığına dikkati çeken Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

"Bu odaklar kendi iç dünyalarındaki gibi devletin de milletini tehdit olarak görmesi için çaba harcarken, sokaklar, mahalleler hatta evlerimizin içi birer korku yuvasına dönüştürülmek istendi. Ne zaman bu milletin evlatları iktidara gelse darbeciler inlerinden çıkarak ülkenin hareket kabiliyetinin önüne geçtiler. Hak ederek, vatan, millet aşkıyla iktidara gelemeyenler türlü senaryolarla devleti alaşağı etmek için birbirleriyle yarıştı. Dış güçlerin içerideki maşaları oldular. Ama milletimiz endişe etmesin, dün nasıl darbecilere boyun eğilmeyip dimdik durulduysa bundan sonra da milletimize uzanan her tehdidin karşısında dimdik gibi duracak, darbeler tarihinin tekerrür etmesine fırsat vermeyeceğiz. Bu düşüncelerle Sayın Adnan Menderes ve onunla birlikte idam edilen arkadaşlarını rahmet ve minnetle yad ediyor, milletimizin hür iradesine uzanan kirli elleri bir kez daha lanetliyorum."

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78