• BIST 9049.03
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • İzmir 25 °C
» »

6 Asırlık Külliyeye Değer Katacak Park

6 Asırlık Külliyeye Değer Katacak Park
Bursa’nın en önemli manevi odak noktalarından biri olan, yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan Muradiye Külliyesi’nin hemen yanında eskiden spor sahasının bulunduğu alan kentsel tasarım

6 ASIRLIK KÜLLİYEYE DEĞER KATACAK PARK

Bursa’nın en önemli manevi odak noktalarından biri olan, yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan Muradiye Külliyesi’nin hemen yanında eskiden spor sahasının bulunduğu alan kentsel tasarım ve peyzaj projesiyle 600 yıllık külliyeye ayrı bir değer katacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, spor tesisinin başta bir bölgeye deplase edildiğini ve yıkım çalışmalarının devam ettiğini belirterek, yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerine bölgeye nefes aldıracak ayrıcalıklı bir park kazandıracaklarını söyledi.

Tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla ‘müze kent Bursa’ hedefine emin adımlarla ilerleyen Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan da ‘Yeşil Bursa’ kimliğinin yeniden öne çıkması için çevre yatırımlarını da hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle yapılaşma yoğunluğunun fazla olduğu tüm semtlere halkın buluşma noktası olan yeşil alanlar kazandıran Büyükşehir Belediyesi, Muradiye’de uyguladığı projede tarih ve yeşili bir arada buluşturuyor. Bu kapsamda restorasyonu tamamlanan ve yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan Muradiye Külliyesi’nin hemen yanına ayrıcalıklı bir park kazandırılıyor. Proje çalışmaları tamamlanırken, yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerine yapılacak park için bölgedeki spor tesisi başka bir yere deplase edildi, alandaki binaların yıkımı yapıldı.

Tarih yeşille buluşuyor

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Genel Sekreter İsmail Yılmaz ile birlikte Muradiye’deki park alanında incelemelerde bulundu. Devam eden çalışmalar hakkında Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas’tan bilgi alan Başkan Altepe, külliyenin hemen doğusundaki spor sahası nedeniyle bölgeden sık sık şikayetler aldıklarını özellikle de atıl kalan alanlar yüzünden güvenlik sıkıntılarının yaşandığını hatırlattı. Proje kapsamında spor sahasını başka bir bölgeye deplase ettiklerini dile getiren Başkan Altepe, “Bursa’yı yaşayan canlı bir tarih şehri haline getirmek için çalışmalarımız devam ediyor. Muradiye Külliyesi de 12 türbesi, cami, medrese ve imareti ile Bursa’nın Topkapı’sı olarak anılıyor. Restorasyonun ardından şimdi de bu muhteşem yapının çevresini düzenliyoruz. Yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan külliyenin çevresi de güzel olmalı. Külliyenin hemen doğusundaki spor sahası nedeniyle şikayetler oluyordu. Sahayı başta bir yere deplase ettik. Binaların da yıkımını yapıyoruz. Yaklaşık 6 bin metrekare alan üzerine içinde çocuk oyun alanları, yürüyüş yolları, dinlenme alanları, kafeteryaları bulunan güzel bir kentsel tasarım projesini bölgeye kazandıracağız. Belli noktalara yapacağımız otoparklarla da bölgenin önemli bir sorunu çözülmüş olacak” diye konuştu.

 

İzlenme: 7606
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78