• BIST 9079.97
  • Altın 2308.924
  • Dolar 32.3322
  • Euro 35.0934
  • İzmir 22 °C

9. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışmasında Final Heyecanı

9. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışmasında Final Heyecanı
Konser Şarkıları adıyla yapılan yarışmada finale kalan 12 şarkı seslendirilecek, kazananları seçici kurulun yanı sıra orkestra üyeleri ve dinleyiciler belirleyecek

9. DR. NEJAT F. ECZACIBAŞI ULUSAL BESTE YARIŞMASINDA FİNAL HEYECANI
    
İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı’nın (İKSEV), çok sesli müziğimize yeni eserler kazandırmak ve genç bestecilerimizi desteklemek amacıyla iki yılda bir düzenlediği Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışması’nın “Konser Şarkıları” adıyla yapılan dokuzuncusu, 30. Uluslararası İzmir Festivali’nde sonuçlandırılacak.

7 Haziran 2016 Salı günü saat 21.30’da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yapılacak “Yarışma Konseri”nde; finale kalan 12 eseri, Şef Serdar Yalçın yönetimindeki İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde solistler; Ayşe Şenoğul (soprano), Başak Karataş, H. Zeliha Kökçek (mezzosoprano), Mehmet Alp Özkazanç (tenor) ve Doğukan Kuran (bariton) seslendirecek.

Bu yıl ilk kez keypad’lerle elektronik ortamda yapılacak oylamadan sonra dereceye girecek altı eser,  seçici kurul, orkestra üyeleri ve dinleyicilerin oylarıyla belirlenecek. Birincilik, ikincilik ve üçüncülük ödüllerinin yanı sıra üç de mansiyon verilecek.  Konserin CD kaydı yapılacak ve dereceye giren altı şarkı CD haline getirilecek.

İZMİR, GÜZEL İZMİR!

Aynı gece 1. ve 2. Dr. Nejat F. Eczacıbaşı Ulusal Beste Yarışmalarının Birincisi Hasan Uçarsu’nun yeni eseri “İzmir, Güzel İzmir”in de dünya prömiyeri yapılacak. Uçarsu, “Bu eser Uluslararası İzmir Festivali’nin 30. yılı için özel olarak bestelenmiş ve festival ile özdeşleşen, ona ev sahipliği yapan güzel İzmir şehrimize sunulmuştur.” Diyor.

Konseri izlemek ve genç bestecilerimiz için oy kullanmak isteyenler, AASSM’deki İKSEV gişesinden davetiyelerini alabilirler. / EGE BASIN GRUBU

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78