• BIST 9524.59
  • Altın 2487.739
  • Dolar 32.5521
  • Euro 34.6789
  • İzmir 16 °C

A Short Film About Killing Ege’de

A Short Film About Killing Ege’de
Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir / Krzysztof Kieslowski’nin ünlü kısa filmi, A Short Film About Killing Ege üniversitesi Kültür Sanat Evinde 8 Ocak’ta gösterime girecek.
A SHORT FİLM ABOUT KİLLİNG EGE’DE
Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir 
Krzysztof Kieslowski’nin ünlü kısa filmi,  A Short Film About Killing Ege üniversitesi Kültür Sanat Evinde 8 Ocak’ta gösterime girecek. Gösterim ücretsiz ve eğitim amaçlı gerçekleştirilecek. 
 
Polonya’nın ve dünya sinema tarihinin en usta sinemacılarından kabul edilen Krzysztof Kieslowski’nin On Emir’den hareketle yola çıktığı on kısa filminden biri olan A Short Film About Killing Ege Üniversitesi Kültür Sanat Evi’nde gösterimi gerçekleşecek. 8 Ocak Cuma gösterime girecek olan film saat 17.30 da başlayacak. Ücretsiz ve eğitim amaçlı olan gösterime sadece sinema topluluğuna üye öğrenciler katılabilecek. Gösterim öncesi film künyesi doğrultusunda bilgilendirme yapılacak. Film sonrası izleyiciler ile birlikte fikir ve görüşler paylaşılacak. 
 
ÖLÜM VE SİSTEM ÜZERİNE SORGULAYAN FİLM
A Short Film About Killing, toplumdan son derece kopuk bir hayat süren Jacek, insanlarla iletişim kurmakta zorlanan bir insandır. Bir gün bindiği bir taksinin şoförünü öldürür ve yakalanarak mahkemeye çıkartılır. Görünüşte, cinayeti tamamen sebepsiz yere işlemiştir. Lehine olabilecek de tek bir delil dahi yoktur. Avukatlık belgesini yeni kazanmış idealist avukat Piotr, bütün bu alehte durumlara rağmen Jacek’in savunmasını üstlenir. İdealizm mi gerçekler mi galip gelecektir? Tüm yaşananlar sonucunda, ’soğukkanlı bir şekilde idam emri veren sistemin de, sıradan katillerden bir farkı var mı?’ sorusu tüm ağırlığı ile ortada durmaktadır. Yönetmen bu filmi ile sadece ölümü değil, toplumsal değerleri de sorguluyor. / EGE BASIN GRUBU
 
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78