• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • İzmir 22 °C

AK Partili Aydın Başkan Yetişkin’e çağrı: “Satış maaşları bile ödemiyor”

AK Partili Aydın Başkan Yetişkin’e çağrı: “Satış maaşları bile ödemiyor”
AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın: “Dün olduğu gibi bugün de satmak çözüm olmayacak. Seferihisar Belediyesinin gelir getirici kalıcı projelere ihtiyacı var.”

Seferihisar’da Satışa Çıkan Arsalara AK Parti Kanadından Tepki

AK Partili Aydın Başkan Yetişkin’e çağrı: “Satış maaşları bile ödemiyor” 

AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın: “Dün olduğu gibi bugün de satmak çözüm olmayacak. Seferihisar Belediyesinin gelir getirici kalıcı projelere ihtiyacı var.”

Seferihisar AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisar Belediyesinin satıştan beklediği gelirle belediye çalışanlarının sadece 2 aylık maaşlarını karşılanabileceğini öne sürdü. 

Tunç Soyer’in 10 yıllık Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde değeri bugün milyarları bulan mülkiyetleri satıldığını ama Seferihisar Belediyesi’nin ekonomik krizine bir türlü çözüm olmadığını anımsatan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişken’e seslenerek satış ihalesinin durdurulmasını istedi.

Başkan Aydın : “ Satmak dün çözüm olmadı, bugün de çözüm olmayacak. AK Parti Seferihisar olarak ‘Satmak çözüm değil’ diyoruz. Tunç Soyer’in 10 yıllık Belediye Başkanlığı döneminde değeri milyarları bulan mülkiyet satışları oldu ama belediyenin ekonomik krizini çözmek bir yana belediye çalışanlarının maaşları bile ödenemiyor. 5 aylık maaş alacağı olan çalışanlar var” dedi. 

Satmak Çözüm Olmadı
Seferihisar Belediyesi’nin son dönemlerde hizmetleriyle değil, yaşattığı mağduriyetlerle ve sattığı arazilerle gündeme geldiğini ifade eden Başkan Aydın, “Belediye alın teri kurumadan personeline maaş ödemesi gerekirken, işçiler düzenli olarak maaşlarını alamamaktan şikâyetçiler. Hem maaşları düzenli yatmıyor, hem de eksik yatırılıyor. Bazı birimlerde 5 ay maaş alamayan emekçilerimiz bile var. Belediyenin hizmet satın aldığı şirketlerde çalışan işçilerimiz de mağdur durumda. Arsaları sattınız, maaşları ödediniz, peki ya sonra ne olacak? Taşıma suyla değirmen döner mi?“ diye sordu. 

Kalıcı Çözüme İhtiyaç Var
AK Parti Seferihisar Teşkilatı olarak, belediye tarafından yapılan satışların çözüm olmayacağını her fırsatta dile getirdiklerini aktaran Başkan Aydın, “Maaş ödenmesi, hizmet yapılabilmesi için belediye arazilerinin satışı mı gerekiyor? Sayın Tunç Soyer yönetimindeki hatalardan hiç ders alınmamış. Hala günü kurtarmak için arazilerimiz satılıyor! Seferihisar Belediyesi üretemediği ve tasarruf dönemine giremediği için, son kalan mülkiyetleri satmaya çalışıyor. Bunun sorunun çözümü bu değil, kalıcı çözümler bulunmalı.”

Seferihisar Zarar Görüyor
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, Seferihisar Belediye Başkanlığı görevini yürüttüğü 10 yıllık döneminde de, benzer sebeplerle Seferihisar Belediyesi’ne ait çok sayıda mülkiyeti, değerinin çok altında bir fiyata sattığını ve mevcut Belediye Başkanı İsmail Yetişkin’in de aynı hataya düştüğünü savunan AK Parti Seferihisar İlçe Başkanı Ahmet Aydın, “Seferihisar Belediyesi elindeki son iki arsayı da 30 Aralık Çarşamba günü ihale yoluyla satışa sunacak. Satmak çözüm değil, daha önce de olmadı yine olmayacak, bu geçici çözümler Seferihisar’a zarar veriyor” dedi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78