• BIST 8996.35
  • Altın 2281.403
  • Dolar 32.3252
  • Euro 35.0374
  • İzmir 20 °C
» »

Alaşar’a Modern Hizmet Binası

Alaşar’a Modern Hizmet Binası
Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bütünşehir’ yatırımları kapsamında planlanan Alaşar Mahallesi Ek Hizmet Binası, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı.

ALAŞAR’A MODERN HİZMET BİNASI
Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bütünşehir’ yatırımları kapsamında planlanan Alaşar Mahallesi Ek Hizmet Binası, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından hizmete açıldı.
Açılış için Osmangazi’ye bağlı Alaşar Mahallesi’nde düzenlenen törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Alaşar Mahalle Muhtarı İdris Aydın ve vatandaşlar katıldı.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılışta yaptığı konuşmada, Bütünşehir Yasası’nın getirdiği yenilikler ve yasa çerçevesinde yapılan hizmet ile yatırımlara değindi. Bütünşehir Yasası’nın belediyecilikten gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyonu doğrultusunda uygulamaya alındığını ve Türkiye’de başta büyükşehirler olmak üzere ilçe belediyeleri, kaymakamlıklar, bakanlıklar nezdinde yatırım ve hizmet açısından hızlı bir kalkınma döneminin başladığını belirten Başkan Altepe, Bursa’nın bu konuda öncü olduğunu ifade etti. Türkiye’de büyükşehir sınırları içerisinde yer alan bölgelerin tamamına ihtiyaçları nispetinde gereken tüm yatırımları yapan, ilk tarım ihracatını gerçekleştiren, köylere sulama tesisleri kazandıran, arazi sula için göletler kuran, birçok bölgenin sorunlarıyla birden ilgilenen tek şehrin Bursa olduğunu kaydeden Başkan Altepe, yapılan tüm bu yatırımların çeşitli kurumlarca verilen ödüllerle taçlandırıldığını belirtti.
Başkan Altepe, Büyükşehir’in kırsala yönelik yatırımları kapsamında projelendirilen Alaşar Mahallesi Ek Binası’nın hayırlı olmasını diledi. 250 metrekare alana konumlandırılan 3 katlı bina içerisinde 125 metrekare çok amaçlı ünite ve 65 metrekare okuma salonu ile sosyal mekanlar bulunduğunu kaydeden Başkan Altepe, yatırımın yaklaşık 500 bin TL’lik harcamayla gerçekleştiğini ifade etti. Mahalle konağının Alaşar’da yaptıkları tek yatırım olmadığını, bölgedeki 1000 dönümlük incir ve zeytin alanlarının sulaması için 9336 metre isale hattı yaptıklarını, 300 tonluk su deposu inşa ettiklerini ve 2 adet pompa imalatı gerçekleştirdiklerini hatırlatan Başkan Altepe, yine Alaşar’da okul bahçesine inşa ettikleri 3 katlı kütüphanenin hızla tamamlandığını söyledi.
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ise, Büyükşehir’le birlikte omuz omuza ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ anlayışı çerçevesinde gece gündüz çalıştıklarını kaydetti. Konuşmasında, belediye olarak ilçe sınırları içerisinde ve Alaşar’da gerçekleştirdikleri yatırımlara değinen Dündar, Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan hizmet binasının hayırlı olmasını diledi.
Törende Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü de bir selamlama konuşması gerçekleştirdi. Alaşar Mahalle Muhtarı İdris Aydın da yaptığı konuşmada, bölgenin ihtiyaçlarına yönelik hassasiyeti nedeniyle Başkan Altepe’ye teşekkür etti.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri, Alaşar Mahalle Ek Hizmet Binası’nı kurdele keserek hizmete aldı. Açılışın ardından protokol üyeleri, hizmet binası içerisinde el işi yapan kadınlarla sohbet etti.

 

İzlenme: 8183
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78