• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9437
  • İzmir 14 °C

Aliağa 3 Projeyle Finallerde

Aliağa 3 Projeyle Finallerde
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi TED Aliağa Koleji Lise öğrencileri, Fizik, Biyoloji ve Coğrafya alanlarında hazırladıkları projeleri ile Ege Bölge Finallerine katılma başarısı gösterdiler.
ALİAĞA 3 PROJEYLE TÜBİTAK BÖLGE FİNALLERİNDE
 
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi 
TED Aliağa Koleji Lise öğrencileri,  Fizik, Biyoloji ve Coğrafya alanlarında hazırladıkları projeleri ile Ege Bölge Finallerine katılma başarısı gösterdiler.
 
Fizik alanında Mehmethan Tuna ve Mine Erdem’in hazırladıkları “Manyetik Alan Etkisinde Kalınlık ve Ağırlık Ölçümünün Uygulaması” isimli proje ile, Biyoloji alanında Kaan Yeşim ve Merve Kortel’in hazırladıkları “İnsan Meme Kanseri Hücre Serileri Üzerine Momordika Charantia Meyve Ekstratının Etkileri”isimli projeleriyle, Coğrafya alanında ise Taha Doğukan Kusanç ve Emre Umut Bülbül’ün hazırladıkları “Yaşayan Doğal Mirasların Sürdürülebilirliği Türkmen Şelalesi” projeleri ile yarı finale kalmaya hak kazandılar.
 
TED Aliağa Koleji Lise Müdürü ve Genel Koordinatörü İ. Orkun Karapostal, “Uzun ve disiplinli bir çalışma sonunda ülkemizin en saygın bilim temelli yarışması olarak kabul edilen bu yarışmada 3 proje ile birden yarı finale çıkmak ve Aliağa’yı temsil etmek gurur verici. Ayrıca Coğrafya projemiz Aliağa’nın önemli doğal miraslarından olan “Türkmen Şelalesi” ile ilgili yerel bir konuyu ele alıyor.  Öğrenci ve danışman öğretmenlerimizi kutluyorum” dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78