• BIST 9059.9
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3641
  • Euro 34.9382
  • İzmir 21 °C

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Çaltılıdere Mahalle Sakinleriyle Buluştu

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Çaltılıdere Mahalle Sakinleriyle Buluştu
Çaltılıdere Mahalle sakinleri ile Taş Kahvede bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Çaltılıdere projesi kapsamında köy içerisinde yıkılacağı iddia edilen evlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

BAŞKAN SERKAN ACAR, ÇALTILIDERE’DE YIKILACAĞI İDDİA EDİLEN EVLER İÇİN AÇIKLAMA YAPTI 

BAŞKAN SERKAN ACAR, “ÇALTILIDERE’DE BİR EV YIKILACAK İSE İLK EYLEMİ BEN YAPARIM”

Çaltılıdere Mahalle sakinleri ile Taş Kahvede bir araya gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Çaltılıdere projesi kapsamında köy içerisinde yıkılacağı iddia edilen evlerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kamuoyundaki iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirten Başkan Serkan Acar, Çaltılıdere Mahallesinde ne bir ev yıkma düşüncelerinin ne de köy içerisinde bir proje çalışmalarının olduğunu söyledi. Ayrıca Başkan Serkan Acar, “Burada bir ev yıkılacak ise ilk eylemi ben yaparım” dedi. 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR, “ÇALTILIDERE’NİN SERBEST BÖLGE OLMASINA 22 KURUM İÇERİSİNDEN YALNIZCA BİZ KARŞI ÇIKTIK”
Başkan Serkan Acar, yaklaşık beş saat süren toplantıda Çaltılıdere Mahalle sakinlerinin sorularını yanıtlarken bölgede yapılmak istenenler hakkında da detaylı bilgiler verdi. Üç yıl önce Çaltılıdere’nin serbest bölge olması yönünde karar alındığını bu karara da 22 kurum içerisinden sadece kendilerinin karşı çıktığını vurgulayan Başkan Serkan Acar, “İçerisinde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin de bulunduğu 21 kuruluş Çaltılıdere’ye serbest bölge yapılması hususunda olumlu görüş bildirdi. Bu karara yalnızca biz karşı çıktık. Çünkü burası deniz kıyısı bir köy. Buraya fabrika kurulması halinde burada köy diye bir şey kalmayacaktı. Biz de buna muhalefet ettik. Biz tabi ki fabrika kurulmasına karşı değiliz. Eğer bir yer serbest bölge ilan edilecekse ya da bir yere fabrika kurulacaksa bunun hali hazırda altyapısının da bulunduğu Aliağa Organize Sanayi Bölgesi’nde olmasını önerdik” dedi.

“KİM DAHA HIZLI DAVRANIRSA ONUN DEDİĞİ OLACAK”
Çaltılıdere’yi serbest bölge olmaktan ve taş ocaklarından kurtarmak için çalışma başlattıklarını ifade eden Başkan Serkan Acar, “Sanayi Bakanlığı Çaltılıdere Bölgesi’nde fabrika kurmak isterken biz bu bölgede fabrika yerine üniversite, güzel sanatlar okulu ve sosyal yaşam alanları kurulmasını istedik. Bunun içinde Milli Eğitim Bakanlığı ile görüşerek fikrimizi sunduk ve bu fikrimiz kabul gördü. Baktığımızda her iki kurumda hükümetin bakanlığı ama iki bakanlık birbirinden bağımsız hareket ediyor. Burada kim daha hızlı davranırsa onun dediği olacak. Buradaki 1/5000’lik imar planları İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldı. Bu planlar eleştirilse de bana göre kötü bir plan değil. Tamamen buraya sosyal yaşam alanları koyan ve köyü koruyan bir plan. Aliağa Belediyesi olarak bizde bu planlara uygun olarak 1/1000’lik planları yapmak zorundayız” dedi.

“FABRİKA YAPMAK İSTEYENLERİN KARŞISINA KENDİ PROJELERİMİZLE ÇIKACAĞIZ”
Başkan Serkan Acar Çaltılıdere projesini neden bir an önce hayata geçirmek istediklerini şu sözlerle anlattı: “Milli Eğitim Bakanlığı’nın bize gönderdiği proje doğrultusunda Türkiye’de ilk pilot uygulaması olan ilkokul sonrası güzel sanatlar okulunu Çaltılıdere’ye yapmaya çalışıyoruz. Bunun yanı sıra buraya içerisinde birden çok fakültenin olduğu üniversite gelecek. Engelli vatandaşlarımız için hippoterapi merkezi yapıyoruz. Kültür merkezi yapıyoruz. Peki bunları neden bir an önce yapmak için uğraş veriyoruz. Biz bunları bir an önce yapmazsak burası serbest bölge olacak ve fabrika yapılacak. Kendi projelerimizi hayata geçiremediğimiz takdirde buraya fabrika yapılmasını da önleyemeyiz. İş işten geçtikten sonra bunu durdurmaya da kimsenin gücü yetmez. Biz, fabrika yapmak isteyenlerin karşısına Milli Eğitim Bakanlığını da arkamıza alarak kendi yaptığımız projeler ile çıkacağız. Bu projeleri hayata geçirebilmemiz için de doğalgaz, internet, kanalizasyon ve elektrik hattı gibi altyapı unsurlarını da hazır hale getirmemiz lazım” dedi.

BAŞKAN SERKAN ACAR 18 UYGULAMASINA AÇIKLIK GETİRDİ
Kamuoyunda iddia edilenin aksine Çaltılıdere Mahallesi’nde 18 uygulaması yapılmadığının altını çizen Başkan Serkan Acar 18 uygulamasına da açıklık getirdi. Başkan Serkan Acar, “Kafaları karıştıran konu şudur. Kimisi benim evimden yol geçiyor, kimisi de benim arsam yeşil alan oluyor diye şikâyet ediyor. 1/5000’lik ya da 1/1000’lik imar çalışmasının yapılması yeşil alanın neresi olacağı, yolun nereden geçeceği noktasında sadece kâğıt üzerinde bir projedir. Yolların nereden geçeceği, yeşil alanların nasıl dağıtılacağı imar uygulamalarıyla olur. Bunlarda 18 uygulaması olarak adlandırılır. Böyle 18 uygulaması mı olur gibi ifadeler duyuyorum. Fakat kamuoyundaki söylentilerin aksine Çaltılıdere’de 18 uygulaması yapılmadı. Söylentileri kim çıkartıyor bilmiyorum ama 18 uygulaması yapıldı ise zaten bir belgesi olması lazım. Meclise teklif sunulması ve mecliste karar alınması lazım. Belediye meclisinde onaylansa bile karar büyükşehir meclisinde görüşülür. Büyükşehir meclisi de kabul ederse uygulama ancak o zaman geçerlilik kazanır. Ayrıca vatandaşın 18 uygulamasına karşı yapacağı hukuki itirazlar da yargıya intikal eder” dedi.

Başkan Serkan Acar, tapuları olduğu halde oturma ruhsatı olmayan vatandaşlara için ise “Yeni çıkan yasa resmi gazetede yayımlandıktan sonra projelendirmenizi yapın ve belediyemize başvurun. Benim kapım herkese açık. Sizler için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kendilerinin bazı kesimler tarafından yanlış bilgilendirildiklerini ve yönlendirildiklerini ifade eden vatandaşlar yapılan açıklamadan ötürü de Başkan Serkan Acar’a teşekkür etti. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-baskan-serkan-acar-caltilidere-halki-ile-bulustu-5.jpgaliaga-baskan-serkan-acar-caltilidere-halki-ile-bulustu-9.jpgaliaga-baskan-serkan-acar-caltilidere-halki-ile-bulustu-2.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78