• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İzmir 25 °C

Aliağa Belediyesi 66. Yaşını Etkinliklerle Dolu Dolu Kutluyor

Aliağa Belediyesi 66. Yaşını Etkinliklerle Dolu Dolu Kutluyor
Aliağa Belediyesi, kuruluşunun 66.yılını kültür sanat etkinlikleri ile dolu dolu kutluyor. 66.yıla özel gerçekleştirilen etkinlikler Aliağalılara unutulmaz saatler yaşatıyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ KURULUŞUNUN 66. YILINI KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ İLE DOLU DOLU KUTLUYOR

ALİAĞA BELEDİYESİ 66 YAŞINDA

Aliağa Belediyesi, kuruluşunun 66.yılını kültür sanat etkinlikleri ile dolu dolu kutluyor. 66.yıla özel gerçekleştirilen etkinlikler Aliağalılara unutulmaz saatler yaşatıyor.

Sosyal, Kültürel ve İdari İşler Müdürü Ali Osman Karatekin, yıl başında yaptıkları program ile Aliağa Belediyesi’nin 66.yılını tiyatrodan konserlere kültür gezilerinden çeşitli aktivitelere kadar birçok sosyal, kültürel ve sanatsal etkinliklerle kutlamayı hedeflediklerini ve yıl sonuna kadar da bu doğrultuda Aliağalılara hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi. 

2018 yılının Aliağa Belediyesi için ayrı bir anlamı olduğunu belirten Karatekin, “Aliağa Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’ın hem 66.yıl dolayasıyla hem de kentimizin alt yapısı, parkları kültürel etkinlikler yapılmasına uygun olduğu için 2018 yılının daha hareketli geçirilmesi noktasında talimatı ve vizyonu vardı. Bizde bu çerçevede programladığımız etkinlikleri hayata geçiriyoruz. Bu doğrultuda istedik ki belediyemizin 66.yılı ile ilgili anlamlı etkinlikler yapalım. Kültür sanat kenti vizyonuyla 66. Yıl konsepti içerisinde vatandaşımıza hizmetler sunalım. Yıl başında yaptığımız planlama ile bu güne kadar 66.yılı kültür sanat faaliyetleriyle dolu dolu yaşadık. Vatandaşlarımızın yoğun katılımı ile konserler, tiyatrolar, sinema gösterimleri, plaj partileri gibi kültürel etkinliklerin yanı sıra bisiklet sürüş etkinliği, kyme satranç turnuvası, briç turnuvası, kültür gezileri ve deniz etkinliklerine de imza atıyoruz. Atmaya da devam edeceğiz. Kültür kenti vizyonunu benimsemiş bir belediye olarak “Aliağa Kent Kitaplığı” adı altında yayımladığımız kültür ve tarih kitaplarımızla da Aliağamızın 8 bin 500 yıllık geçmişini okuyucuyla buluşturuyoruz. Ayrıca gerçekleştirdiğimiz “1.Aliağa Sempozyumu” ve “Aliağa Turizm Çalıştayı” ile de Aliağamızı geçmişten geleceğe tüm yönleriyle masaya yatırdık” dedi.

Aliağalıların kültür ve sanata etkinliklerine yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ali Osman Karatekin 66.yıla özel olarak yapılan etkinlikler hakkında şu bilgileri verdi:  

YAZ KONSERLERİ
Etkinliklerin bir bölümü Ağapark’ta bir bölümü Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda yapılıyor. Tiyatro gösterimlerimiz ise Açıkhava Tiyatrosu’nda seyirci ile buluşuyor. Konserlerimiz Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda, plaj konserlerimiz ve dj etkinliklerimizi Mavi Bayraklı Ağapark’ta yapıyoruz. Bugüne kadar Ümit Besen-Pamela, Yıldız Tilbe, Sertap Erener, Doğukan Manço, Suat Ateşdağlı –Gökçe Kırgız ve Ozan Doğulu sahne aldı. Funda Arar, Ediz, Cem Adrian, Merve Özbey-Erdem Kınay, Bahadır Tatlıöz, Derya Uluğ gibi isimleri ağırlayacağız. Tüm bunların yanı sıra Aliağa Belediyesi Sanatevi müzik eğitmenlerinden oluşan Ağaband müzik grubumuzda her Pazar Yeni Şakran Mahallemizde, her Çarşamba ise Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı’nda Aliağalılara müzik ziyafeti sunuyor.  

YAZ SİNEMA GÜNLERİ
Bu yıl ilk kez Aliağa’da Sinema Günleri’ni organize ettik. Vizyondaki güncel aile ve komedi filmlerini mahallelerde Aliağalılar ile buluşturuyoruz. Çocuk, genç ve yaşlılarımız parklarımızda açık havada yıldızlar altında nostaljik sinema keyfi yaşıyor. Her akşam bir başka mahallemizde bu filmleri gösteriyoruz. Bu ay sonuna kadar film göstermediğimiz mahalle kalmayacak.

ALİAĞA’DA TİYATRO GÜNLERİ
Açıkhava Tiyatrosu’nda her Cuma akşamı Türkiye’nin birbirinden değerli tiyatro gösterimlerini Aliağalı tiyatro severler ile buluşturuyoruz. Ömürsün Doktor, Kadın Aklı Erkek Aklı, Kelime Oyunları Aliağalılara keyifli saatler yaşattı. 10 Ağustos Cuma akşamı “Ayrılık”, 17 Ağustos’ta “Erkekler Futbol ve Dahası”, 24 Ağustos’ta “Ölüm Bizi Ayırana Dek” 31 Ağustos’ta ise “Hıdrellez Zamanı” seyirci karşısına çıkacak. Bunun dışında kış aylarında farklı mahallelerde kurduğumuz şişme dev çadırlarda çocuklarımız için çocuk tiyatroları, sihirbaz, animasyon, palyaço ve yüz boyama etkinlikleri gerçekleştirdik. 

KÜLTÜR GEZİLERİ
Belediyemizin 66.yılına özel bu yıl ilk kez özellikle kadınlarımıza yönelik ücretsiz kültür gezilerimizi başlattık. Şirince, Selçuk, Efes, Çeşme, Kuşadası, Ödemiş, Bursa gibi günü birlik gidilecek yerlere Aliağalı hemşehrilerimizi ücretsiz olarak özel otobüsümüzle götürüyoruz. Mart ve Nisan aylarında Çanakkale Zaferi’nin 103.yılı ve Şehitleri Anma Günü etkinlikleri kapsamında üç farklı kafilede toplam 3 bin 500 hemşehrimizi şehitlerimizin aziz hatıralarını yerinde görmek için Çanakkale Şehitliğine götürdük.

SOSYAL AKTİVİTELER
Aliağa Belediyesi olarak kent içerisindeki sosyal aktiviteler ve vatandaşlarımızın bu aktivitelere katılımlarını çok önemsiyoruz. Bu kapsamda kent merkezinde Aliağa Belediyesi tarafından yapılan bisiklet yollarını bisiklet sürüş etkinliği ile açtık. Kyme Satranç Turnuvası, Briç, futbol turnuvaları gibi birçok sosyal aktiviteyi vatandaşlarımızla buluşturduk.

DENİZ ETKİNLİKLERİ
Yüzünü denize dönen deniz ile barışık bir Aliağa hedefliyoruz. Bunun için ilk adımı da Ağapark’ımıza mavi bayrak alarak yaptık. 170 dönümlük Ağapark plajımızı yüzme suyu kalitesi olarak uluslararası standartlara getirdik ve mavi bayrak ile taçlandırdık. Ülkemiz için önemli bir gün olan Kabotaj Bayramı’nı Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneğimizin de katkılarıyla çeşitli etkinliklerle kutladık. 11-12 Ağustos tarihlerinde Türkiye Su Jeti ve Flyboard şampiyonasını Aliağa’da yapacağız. 2 Eylül Pazar günü 3.Deniz Temiz Şenliğimizi gerçekleştireceğiz. 6-7 Ekim’de Surf Casting Balık Avcılığı etkinliğimiz olacak. 15-16 Aralık’ta 3.At-Çek Balık Avı Festivalimiz olacak. 

ALİAĞA GENÇLİK MERKEZ
Gençlik Merkezimizin yapımı hızla devam ediyor. Bu yıl hizmete açacağız. Aliağa Gençlik Merkezi; spor yapma, boş zamanı değerlendirme, sinema ve diğer sosyal etkinlikler için gençlerimizin merkezi olacak. 

KÜLTÜR YAYINLARI
2015 yılından bu yana Aliağa’nın tarihinin, arkeolojik, folklorik mirasının geçmişe dair anıların, bilgi kırıntılarının yok olmadan geleceğe taşınması için Belediye Başkanımız Sayın Serkan Acar’ın talimatıyla sözlü tarih çalışmalarına başladık. Ömrünü Aliağa’da geçirmiş büyüklerimizle röportajlar, sözlü tarih mülakatları yaptık. Birbiri ardına kitaplar yayımlamaya başladık. Aliağa Kent Kitaplığı adı altında yayımladığımız ve Aliağa’nın 8 bin 500 yıllık geçmişin ışık tutan bu kitapları da ücretsiz olarak okuyucuyla buluşturduk. Bugüne kadar yayımladığımız; Aliağa'nın Antik Kentleri, Aliağa Çevresi İle Birlikte Güzelhisar, Myrina ve Gryneion, Aliağa Tarihi, 1.Aliağa Sempozyumu adlı kitapların her Aliağalının kitaplığında olması gerek kitaplar olduğunu düşünüyorum. Seyyahların İzinde Aliağa, Fotoğraflarla Bir Aliağa Nostaljisi Öyle Bir Geçer Zaman Ki, Aliağa Ansiklopedisi gibi çok değerli eserlerin hazırlıklarına da devam ediyoruz.

ARKEOLOJİ, YÜZEY ARAŞTIRMALARI VE KAZILAR
Aliağa tarih boyunca Kyme ve diğer antik kentlerle hep başkent konumunda olan çok önemli bir bölge. Bu bölgede ilk yerleşimlerin yaklaşık 8 bin 500 yıl önce olduğuna dair, neolitik çağ dediğimiz dönemin izleri var. Böyle bir uygarlık birikimine kayıtsız kalmak mümkün değil. Bu yüzden çalışmalarımız içerisinde tarihe, arkeolojiye, antropolojiye büyük önem veriyoruz. Bu konuda üniversiteleri destekleyerek kentimize ilgi göstermelerini, Aliağa üzerinde çalışmalarını ve bu sonuçları da kamuoyu ile paylaşmaları için elimizdeki tüm imkanları seferber ediyoruz. Adana Menderes Üniversitesi tarafından Doç Dr. Murat Çekilmez başkanlığında Myrina ve Gryneion Antik Kentlerinde üç yıldır yüzey araştırmaları yapılıyor. Uzunhasanlar Mahallemizde bulunan Tisna Antik Kenti Yüzey Araştırmaları yakın zamanda başladı. Aliağa Belediyesi’nin idari sınırları içerinde olmasa da Larissa Antik Kenti Yüzey Araştırmalarını ve Aigai araştırmalarını ilk kez bu yıl desteklemeye başladık. Kyme Antik Kentinde bakanlık tarafından yeni kazı ekibinin belirlenmesini bekliyoruz. Ardından Kyme’nin de gün ışığına kavuşması için elimizden geleni yapacağız. Antik kent yüzey araştırma ve kazılar için kompleks, içinde tüm ihtiyaçların karşılanacağı bir kazı evi yapımı için son aşamaya geldik.

YENİ MAHALLE KENT PARKI AİOLİS KENT BELLEĞİ VE ANI EVİ
Yeni Mahalle’de 110 dönümlük bir kent park projemiz var. O bölge gidenler oradaki değişimi fark edeceklerdir. Kent Park içerisinde Aiolis Kent Belleği Anı Evi adında dev bir müze kuruluyor. İçerisinde Aliağa bölgesinde sanayi kuruluşlarına ilişkin geçmişe dair hatıralardan, vatandaşlarımızın geçmişe dair fotoğraflarına, sandıklardan çıkardıkları eşyalara kadar bir çok şeyi sergileme imkanı bulacağız. Aynı zamanda endüstriyel miras sergimiz olacak. Köylerimizdeki tarımsal üretime ilişkin makinaları, eşyaları sergileyeceğiz. Kent Belleği Anı Evi sayesinde geçmişten alacağız geleceğe taşıyacağız. 

SEMPOZYUM VE ÇALIŞTAYLAR
Bilim dünyasının, üniversitelerin ilgisini Aliağa’ya çekecek çalışmalar yapıyoruz. Bunlar içerisinde Sempozyum ve Çalıştaylar önemli yer tutuyor. Geçtiğimiz yıl tüm yönleriyle 1.Aliağa Sempozyumu’nu düzenledik. Sempozyum sonuçlarını kitap olarak yayımladık. Ardından mayıs ayında 1.Aliağa Turizm Çalıştayı’nı düzenledik. Aliağa’nın turizmdeki vizyonunu belirleyip bunu hayata geçirmek için çalışmalara başladık. 27-28 Eylül’de Aiolis Bölgesi, Aliağa ve Çevresi Uluslararası Arkeoloji Sempozyumunu düzenleyeceğiz. 18-19 Ekim’de 2.Aliağa Araştırmaları Sempozyumu’nu gerçekleştireceğiz. Tüm bunları yaparken, bilimin ve aklın ışığında Aliağa’nın geleceğine yön vermek, çocuklarımızı, gençlerimizi yarınlara hazırlamayı hedefliyoruz. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi-ali-osman-karatekin.jpgaliaga-belediyesi-66.yisini-kutluyor-4.jpgaliaga-belediyesi-66.yisini-kutluyor-3.jpg

aliaga-belediyesi-66.yisini-kutluyor-5.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78