• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İzmir 18 °C

Aliağa Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclisi’nin İlk Oturumu Yapıldı

Aliağa Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclisi’nin İlk Oturumu Yapıldı
Aliağa Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclisi’nin ilk oturumu belediye başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi.

Aliağa Belediyesi Ocak Ayı Olağan Meclisi’nin ilk oturumu belediye başkanı Serkan Acar başkanlığında gerçekleştirildi. Aliağa Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda başkanlıktan gelen 10 madde yer aldı. Meclis üyelerinin görüşüne sunulan gündem maddeleri tek tek okunarak oylandı.


Aliağa'da 2017'nin İlk Meclisi Yapıldı paylaşan: egeplay

2017 yılının ilk meclis toplantısında, denetim komisyonunda görev yapacak olan meclis üyeleri de gizli oylama yöntemi ile belirlendi. Buna göre 5 kişiden oluşacak Denetim Komisyonuna; Emriye Erdoğan, Selma Orhan, Kazım Ulaş, Fatma Bayar ve Ulviye Öztürk seçildi. 

Yeni Şakran Mahallesi’nde belediye binasının bulunduğu bölgeye ve Aliağa Katlı Kapalı Pazar yerinin yanına Denizbank tarafından 1’er adet ATM yeri kiralanması hususu oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edildi. 

Belediye meclisinin 2017 yılında her ayın ilk haftasında yapılacak olan toplantı günü ve saati ile 1 aylık tatil ayının belirlenmesinin görüşüldüğü madde, meclis toplantılarının her ayın ilk haftası Salı günü saat 18.00’de meclis salonunda yapılması üzerine oy birliği ile kabul edildi. 2017 yılında meclis toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlar ile kaydedilmesi, belediye internet sitesi üzerinden canlı yayınlanması hususlarının görüşüldüğü madde oy birliği ile kabul edildi.

2017 yılında Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine oturum başına ödenecek olan huzur hakkı ücretinin belirlenmesi ve yıl içinde olabilecek artışların yansıtılması hususlarının görüşüldüğü 3.madde de, meclis üyelerine oturum başına, belediye başkan maaşının günlük brüt tutarının 1/3 oranında ücret ödenmesi oybirliği ile kabul edildi. 

Belediye Başkan Yardımcısına 2017 yılı için ödenecek aylık ücretin belirlenmesi ve yıl içinde gelebilecek artışların aynen yansıtılması hususunun görüşüldüğü 9.madde, belediye başkanı aylık bürüt ödeneğinin 2/3 oranında ve yıl içindeki artışların aynen yansıtılması oybirliği ile kabul edildi.   

22.02.2007 tarih ve 26442 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Belediye ve Bağlı Kuruluşları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğe istinaden görülen lüzum üzerine, Belediye Meclisinin 03.03.2009 tarih ve 3/3 sayılı meclis kararıyla tahsis edilen 3.Derece Muhasebeci kadrosunda görev yapan Nadir TUNA'nın kadrosunun 1.Derece Muhasebeci kadrosu ile değiştirilmesi yönünde hazırlanan (III) Sayılı Dolu Kadro Değişiklik Cetvelinin, 5393 Sayılı Belediye Kanununun 49. maddesi uyarınca onaylanması hususu oy birliği ile kabul edildi.

5620 Sayılı Kanun gereği; Sözleşmeli Personel statüsüne geçmeyi kabul etmeyen Teknik Personelimiz; Çevre Teknikeri Murat Gel'in 2017 yılı için (01.01.2017-31.12.2017) geçici iş pozisyonunda çalıştırılması ve vize cetvelinin onaylanması hususu oy birliği ile kabul edildi.

5393 Sayılı Belediye Kanununun 49.maddesine göre tam zamanlı çalışan sözleşmeli personelden 2017 yılında çalışması uygun görülen; Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Mezunu Bilal Özdemir, Doğu Akdeniz Üniversitesi Hukuk Fakültesi Mezunu Bilge Nagihan Erkal, Celal Bayar Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü Mezunu Erdal Yıldırım'ın, Maliye Bakanlığı Bütçe ve Mali Kontrol Genel Müdürlüğü'nün, 2017 yılı için belirleyeceği unvan bazında ücret tavanı aşılmamak kaydıyla aylık net ücretlerinin 2 bin 800 TL olarak belirlenmesi ve yılı içinde gelecek zamların aynen yansıtılması hususu oy birliği ile kabul edildi.

Ocak ayı olağan meclisinin ikinci oturumu 6 Ocak 2017 Cuma günü saat 18.00’de meclis toplantı salonunda gerçekleştirilecek. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78