• BIST 8718.11
  • Altın 2240.877
  • Dolar 32.3243
  • Euro 35.1697
  • İzmir 8 °C

Aliağa Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

Aliağa Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor
Aliağa Belediyesi, 2016 yılının ilk yarısında sokaktaki dostlarına kucak açarak, 250 hayvanın tedavisini gerçekleştirdi, 125 sokak hayvanını sahiplendirdi.

ALİAĞA BELEDİYESİ SOKAK HAYVANLARINA SAHİP ÇIKIYOR

Aliağa Belediyesi, 2016 yılının ilk yarısında sokaktaki dostlarına kucak açarak, 250 hayvanın tedavisini gerçekleştirdi, 125 sokak hayvanını sahiplendirdi. 

Tedavisi gerçekleştirilen sokak hayvanlarının tümüne çip taktıklarını belirten Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel, sokak köpeklerine küpe taktıklarını kedilerin ise kulaklarına işaretleme yapıldığını söyledi.

TAKILAN ÇİP SAYESİNDE TAKİP EDİLİYORLAR
2015 yılında Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan çip uygulaması sayesinde sokak hayvanlarının daha önce kontrolden geçip geçmediği, aşılanıp aşılanmadığı ve kime ait olduğu sistem üzerinden takip ediliyor.

Çipli takip sistemi sayesinde yapılan tüm tedavi ve ameliyatların Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın kurduğu yaban hayatı sistemi üzerinden online olarak izlendiğini ifade eden Altınel, “Bu sayede barınağa giren hayvan sayısını da kontrol altına almış oluyoruz. Bu sistemin en avantajlı tarafı, bizim çip taktığımız hayvan başka bir yere gittiği zaman o hayvanın bize ait olduğunu ortaya çıkartıyor olmasıdır. Bu sayede başka belediyelerin başka sınırlar içerisinde hayvan atımının da önüne geçilmiş oluyor” dedi.

Sokak hayvanlarının bakımına ve barınmasına önem verdiklerini de sözlerine ekleyen Altınel şunları söyledi: Yapılan yenileme ve düzenleme çalışmaları ile belediye bünyesinde faaliyet gösteren ‘Sokak Hayvanları Bakımevi’ni AB standartlarında modern bir görünüme kavuşturduk. İlçe genelindeki sahipsiz ve bakıma muhtaç sokak hayvanlarını rehabilite etmek amacıyla faaliyet gösteren hayvan bakımevinde şuanda 95 köpek tedavi amacı ile gözlem altında tutuluyor. // EGE BASIN GRUBU

Etiketler: ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78