• BIST 9079.97
  • Altın 2324.068
  • Dolar 32.3623
  • Euro 34.9104
  • İzmir 14 °C

Aliağa Belediyesi’nden Mevlid Kandiline Özel Kur’an Ziyafeti

Aliağa Belediyesi’nden Mevlid Kandiline Özel Kur’an Ziyafeti
Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) doğum gününün sene-i devriyesi olan

ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN MEVLİD KANDİLİNE ÖZEL KUR’AN ZİYAFETİ

MEVLİD KANDİLİ ALİAĞA’DA DUALARLA İDRAK EDİLDİ

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) doğum gününün sene-i devriyesi olan ‘Mevlid Kandili’ Aliağa Belediyesi tarafından düzenlenen özel programla idrak edildi. İlahilerin okunup Kur'an-ı Kerim tilavetlerinin yapıldığı gecede eller semaya açılarak dualar edildi.


 
Aliağa Belediyesi Enka Salonu’nda düzenlenen programa; Dünya Ezbere Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Eğitimci Yazar Hafız Selman Okumuş ile birlikte Dünya Kur-an okuma 1.’si Hafız Mutasımbillah, Dünya Kur-an okuma 1.’si Hafız Remzi Er, Dünya Kur-an okuma 1.’leri Faruk Şahin ve Muharrem Şahin’in konuk oldu. Binlerce kişiye unutamayacakları bir Kur’ân ve dua gecesi yaşatan ünlü hafızlar, okudukları Mevlid-i Şerif ve ilahilerle dinleyenlere duygu dolu anlar yaşattı.
 
Yaklaşık üç saat süren programa Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri ve Müdürleri, siyasi parti temsilcileri ile birlikte binlerce Aliağalı katıldı. Ellerin semaya, dillerin duaya, gönüllerin ise Mevla’ya yöneldiği program öncesinde vatandaşlara içinde kandil simidi, Konya şekeri, badem şekeri ve fıstıklı lokum bulunan 4 bin adet kandil paketi dağıtıldı.

Kur’an-ı Kerim’den surelerin okunduğu, duaların edildiği ‘Mevlid Kandili’ özel programına Eğitimci Yazar Hafız Selman Okumuş, Fatiha Suresi ile Bakara Suresi’ni okuyarak başladı. Yaptığı dua sonrası gerçekleştirdiği Kur’an Tilaveti ve doyumsuz sohbeti ile katılımcıların kalp dünyasına hitap etti. Mevlid-i Şerif katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Kutlama programına katılanlar, ayet ve Hadis-i Şeriflerle desteklenen doyumsuz sohbeti büyük bir keyif alarak dinledi. Hafız Okumuş, programın kendisine ait olan bölümünü dua yaparak bitirdi.

‘Mevlit Kandili’ özel programı Dünya Kur-an okuma 1.’si Mutasımbillah’ın Kur’an Tilaveti ile devam etti. Hoş bir sedayla insanların gönüllerine hitap eden Hafız Mutasımbillah, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle dinleyenlerin gönüllerine ziyafet sundu. Mevlit Kandili'nin huzur ve barış getirmesi için dua eden vatandaşlar, unutmayacakları bir Kur’an gecesi yaşadı. Kur’an-ı Kerim ziyafeti ve ilahi dinletisiyle adeta kulakların pasını silen Dünya Kur-an okuma 1.’leri genç hafızlar Faruk Şahin ve Muharrem Şahin ise katılımcıları mest etti.   

‘Mevlid Kandili Özel Programı’ Dünya Kur-an okuma 1.’si Hafız Remzi Er ile zirveye ulaştı. Muhteşem ötesi bir ses tonu ve hâkimiyetle Kur’an-ı Kerimi seslendiren Hafız Remzi Er, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle dinleyenlerin gönüllerine ziyafet sundu. Yürekleri titreten sesiyle Kur′ân okuyan Remzi Er, Aliağa’da gönülleri fethetti. Remzi Er, gecenin sonunda katılımcılardan büyük alkış aldı.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “RABBİM BİRLİĞİMİZİ, BERABERLİĞİMİZİ, KARDEŞLİĞİMİZİ DAİM ETSİN”

Program sonunda davet üzerine sahneye gelen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, hafızları tek tek tebrik etti. Gelecekte Dünya Kur’an Okuma Şampiyonası’nı Aliağa’da gerçekleştirmek istediklerini belirten Başkan Serkan Acar, şöyle konuştu: “Bu mübarek mevlid kandilinde, bu güzel sesleriyle kulağımızın pasını silen hafızlarımızdan Allah razı olsun. Kendilerine Aliağa halkı adına şükranlarımı sunuyorum. İnşallah tekrar tekrar Aliağa’da buluşuruz. Gelecekte dünya Kur’an okuma şampiyonasını Aliağa’da gerçekleştirmek istiyoruz. Çok değerli hafızlarımız bizim hafızlarımıza da örnek oluyor. Her şeyin en güzeli en iyisi sizlerle birlikte olsun. Allah dualarınızı kabul etsin. Kandilimiz mübarek olsun. Rabbim birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi daim etsin. Bu vatanı, bu milleti kötü belalardan korusun”

HAFIZ SELMAN OKUMUŞ: “BU HİZMETİ YAPANLARDAN ALLAH RAZI OLSUN”

Program sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Dünya Ezbere Kur’an-ı Kerim Okuma Birincisi Eğitimci Yazar Hafız Selman Okumuş, her zaman olduğu gibi Aliağa’da olmaktan büyük bir keyif aldığını ifade ederek şunları söyledi: “Aliağa her zaman ki gibi maneviyat dolu, coşkulu. Aliağa, çocuğunu, annesini, kardeşini, evladını, eşini alıp buraya kadar gelmek gerçekten peygamberin ümmeti olma şerefini üzerine giysi olarak almış ve bunu taşımaktan gurur duyan insanların olduğu bir yer. Aliağa’ya biz her geldiğimizde Kur’an-ı dinlemekten haz alan, duaya amin demekten şeref duyan insanlar gördük. Bunu iltifat olsun diye söylemiyoruz. Kur’an her gönüle hitap eder fakat her gönül kuranı almaya müsait olmayabilir. Çünkü kalplerin kapanmış olma ihtimali vardır. Eğer kalpler mühürlüyse içeri girmez. Kulak da duymaz göz de görmez ağız da okuyamaz. Ama biz gördük ki Aliağa Kur'anı gönülden dinliyor gönülden okuyor ve Kur'an dinlemekten haz duyuyor. Belediye başkanımız Serkan Acar başta olmak üzere bütün devlet ricali ve buradaki hazirün çocuklar bile baştan sona dinlediler. İlahilere eşlik ettiler dualara amin dediler. Biz de bize bu bilgileri veren hocalara teşekkür ederek, anne babamıza teşekkürlerimizi arz ederek, Allah’a hamd ederek bu gecenin sevinçli olanlarından bahtiyarlarından olarak inşallah Aliağa’dan ayrılacağız. Ama bu gidiş yeniden gelişin habercisi ve bu güzel geceleri ihya etmek üzere tekrar tekrar Aliağa’da olmaktan şeref duyduk şeref duymaya devam edeceğiz. Tekrar Aliağalılara selam olsun. Bu hizmeti yapanlar bu geceye imza atanlar, koltukları, sandalyeleri, çiçekleri, ışıkları, kameraları her şeyi herkesin refahı için rahatı için muhabbeti için Muhammed aşkına yapan herkesten rabbim razı olsun”/EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediyesi-mevlid-kandili-ozel-program-5.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78