• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İzmir 14 °C

Aliağa Belediyesi'nin Toplu İftar Yemeğine Yoğun Katılım

Aliağa Belediyesi'nin Toplu İftar Yemeğine Yoğun Katılım
Aliağa Belediyesi’nin geleneksel hale gelen beş yıldızlı Ramazan iftarı, her akşam binlerce Aliağalıyı aynı sofrada buluşturuyor.

ALİAĞA BELEDİYESİ TARAFINDAN DÜZENLENEN İFTAR YEMEĞİNE YOĞUN KATILIM

Aliağa Belediyesi’nin geleneksel hale gelen beş yıldızlı Ramazan iftarı, her akşam binlerce Aliağalıyı aynı sofrada buluşturuyor. Kutsal Ramazan ayının sevincini, beraberlik ve dayanışma ruhunun yaşatıldığı iftar sofrasına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor.

Aliağa Belediyesi Çok Amaçlı Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar yemeğine her akşam yaklaşık bin 500 kişi katılıyor. Zaman zaman salonda yer bulamayan vatandaşlar için dışarından ilave masa ve sandalye getiriliyor. 

İftara dakikalar kala salona akın eden vatandaşlar, saten kumaşlarla giydirilmiş masalarda yerlerini alıyor. Vatandaşlar İftarı, İmam-Hatiplerin sunduğu Kur'an-ı Kerim ziyafeti eşliğinde bekliyor. Türk mutfağından geleneksel lezzetlerin sunulduğu iftarda yemekler görevliler tarafından masalara porselen tabaklarda servis ediliyor. Ezanının okunması ile oruçlarını açan vatandaşlar, yemeklerini ney müziği eşliğinde yiyor. 

Ramazanın manevi atmosferinde düzenlenen iftar programından memnuniyet duyduklarını ifade eden vatandaşlar, “Burada oruçlarımızı özenle hazırlanmış sofralarda açıyoruz. Hiç tanımadığımız insanlarla aynı masada oturuyoruz. Bu da ramazanın birleştirme, yakınlaştırma ve bütünleştirme ilkesinin bir unsurudur. Bu hizmetin sadece Aliağa ile sınırlı kalmamasını her belediyeye örnek teşkil etmesini temenni ediyoruz” diyerek toplu iftar geleneğini yaşatan Aliağa Belediyesi’ne teşekkür ettiler. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78