• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • İzmir 22 °C

Aliağa CHP'de İstifa Depremi

Aliağa CHP'de İstifa Depremi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa Belediye Meclis Üyesi Murat Yaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı.
ALİAĞA'DA CHP'Lİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİ MURAT YAMAN İSTİFA ETTİ. 
 
ÖZCAN DURMAZ BUNU DA BAŞARDI, ALİAĞA CHP'DE BİR İSTİFA DAHA 
 
ALİAĞA'DA CHP DAĞILIYOR 
 
CHP ALİAĞA'DA KAN KAYBETMEYE DEVAM EDİYOR 
 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aliağa Belediye Meclis Üyesi Murat Yaman, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Partisi’nden istifa ettiğini açıkladı. 
 
Bugünden itibaren Belediye Meclis Üyeliği görevini bağımsız olarak yürüteceğini, ancak Aliağa'nın gelişimi ve değişimi adına çalışan MHP’li Belediye Başkanı Serkan Acar’a her konuda destek vereceğini belirten Yaman,  “Siyasi rozetini mazbatasını aldığı 6 Nisan günü basın önünde açıklama yaparak bırakan ve oy veren vermeyen herkesin başkanı olacağını söyleyen sevgili belediye başkanımız Serkan Acar'ın ekibine dâhil oluyorum. 2019 seçimlerine kadar  Başkanımızın hem yanında hem de arkasında olacağım” dedi. 
 
Aliağa Belediye Başkanlığına seçildiği günden bugüne Partisi’nin rozetini çıkardığını ve bu tutumunu her fırsatta vurgulayan Başkan Serkan Acar, Partisi’nden istifa ederek kendisine destek vereceğini açıklayan Belediye Meclis Üyesi Murat Yaman’ın yakasına üzerinde ‘Milletin Ekibi’ yazan rozetini taktı. 
 
Aliağa Belediyesi’nin Yeni Şakran Hizmet binasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Murat Yaman, şunları söyledi: “Doğduğum günden itibaren ailem ile beraber havasını soluduğum, suyunu içtiğim, ekmeğini yediğim Şakran’da 1989 Yılından beri hizmet etme şansı buldum.Bu hizmetlerimi yaparken o dönemde mensup olduğum parti için seçimlerde çalıştım, hemen seçim sonrası hiçbir vatandaşımıza parti ve siyasi görüş ayrılığı yapmadan hizmet etmeğe çalıştım. Kimi zaman bu hizmetlerim de başarılı oldum, kimi zaman gücüm kuvvetim siyaseten yetmedi.2014 seçimleri ile yeni dönemde başladığım meclis üyeliği görevimde bugüne kadar yine aynı şekilde elimden geldiğince hizmet etmeye çalıştım. Fakat bu dönemde yıllardır yaptığım siyasetin alışkanlıkları dışında bir şeyi yaşamaya, hissetmeye, gözlemlemeye başladım da şudur ki, Belediye Başkanımız Sayın Serkan acar ve ekibi yıllardır benimde özlem duyduğum millet odaklı, millete dayalı, milletle birlikte siyaset yapmaya çalışıyor. Gerginlikten uzak durarak uzlaşmacı, istişareye açık bir ekip çalışması ile kronik problemleri çözmeye, yıllardır biriken sorunlarımıza kalıcı çözümler getirmeye, ama en önemlisi milleti mutlu etmeye çalışıyor. Açıkçası benim ve ailemin yani Şakranımızın ihtiyacı olan insan odaklı, millet odaklı bir sosyal belediyecilik anlayışını kurmaya çalışıyor. Bende Şakran’lı anne babalarımızın bir evladı, Şakranlı gençlerimizin abisi, Şakranlı çocuklarımızın amcası olarak bu ekibe katılmak istedim. Milletin ekibi rozetimi takarak 2019 seçimlerine kadar Serkan Acar'ın ekibine dahil oluyorum. Onun hem yanında hem de arkasındayım. Biliyorum ki başkanımız ve ben ekip olarak yalansız, dolansız, engelleyici değil ön açan, problemleri bekleten değil çözen, milleti bekleyen değil millete giden bir anlayışla sizleri mutlu etmeyi başaracağız.Bugünden itibaren evladınız Murat yaman olarak bir başka şevk ve bir başka Şakran aşkıyla koşturmaya devam edeceğim.Başkanımızın ekibine katılmış yeni bir hizmet gönüllüsü, milletin ekibinin bir parçası olarak bundan sonra son sözüm ‘Az Laf,Çok İş..” 
 
Aliağa'nın istikbalini siyasetin önünde tutan Murat Yaman’a hizmet etme kararlılığından dolayı teşekkür eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da, “ Göreve başladığımızın 21. ayı içerisindeyiz. Bu 21 aylık sürede yapısal anlamda belediyecilikte hedeflediğimiz, taahhüt ettiğimiz projelerin yaklaşık yüzde 70’ini gerçekleştirdik. Kimi projelerimiz tamamlandı kimi projelerimizin sonuna geldik. Kimi projelerimizin de bürokratik altyapılarını hazırladık. Bizim için çok önem arz ettiğini düşündüğümüz sosyal bir projemizin de başlangıcını 2016 yılında yapacağız. Baştan beri söylediğimiz gibi biz siyaseti milletimiz ile birlikte yapacağız. Milletimiz için yapacağız ve biz milletin ekibi olacağız. Burada da Milletin Ekibi sosyal projemiz 2016 yılında başlayacak” diyerek,  ana başlıkları üzerinden bahsettiği projeler hakkında daha sonra detaylı bir açıklama yapacağını söyledi.  
 
2015 Yılının Şubat ayında CHP’den istifa ederek,  Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a desteğini açıklayan Selma Orhan’dan sonra bir diğer Belediye Meclis Üyesi Murat Yaman’ın da Partisi’nden istifa etmesiyle Cumhuriyet Halk Partisi’nin Aliağa Belediye Meclisi’ndeki sandalye sayısı 5’ten 3’e düştü. Buna göre Aliağa Belediye Meclisi'nde 30 Mart Yerel seçimlerinde oluşan tablo değişti. Yeni tabloya göre Partilerin ve bağımsızların Belediye Meclisi’nde ki sandalye dağılımı şöyle oluştu: 12 Meclis Üyesi  AK Parti,  8 Meclis Üyesi MHP,  3 Meclis Üyesi CHP, 2 Meclis Üyesi de bağımsız.  
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78