• BIST 9096.77
  • Altın 2324.531
  • Dolar 32.3647
  • Euro 34.9602
  • İzmir 22 °C

Aliağa Coğrafyası Tüm Yönleriyle Bu Kitapta

Aliağa Coğrafyası Tüm Yönleriyle Bu Kitapta
Türkiye’nin ilk ilçe atlası “Aliağa Coğrafya Atlası” Aliağa Belediyesi’nin destekleri ile okuyucu ile buluştu.

TÜRKİYE’NİN İLK İLÇE ATLASI: “ALİAĞA COĞRAFYA ATLASI”

ALİAĞA COĞRAFYASI TÜM YÖNLERİYLE BU KİTAPTA

DR. ÖĞR. ÜYESİ İLKER EROĞLU: “COĞRAFYA OLMAZSA BİR TARAF HEP EKSİK KALACAKTI”

Türkiye’nin ilk ilçe atlası “Aliağa Coğrafya Atlası” Aliağa Belediyesi’nin destekleri ile okuyucu ile buluştu. Aliağa Kent Kitaplığı’nın 10.yayını olarak basımı gerçekleştirilen eser ilk günden itibaren yoğun ilgi gördü. 120 sayfadan oluşan Aliağa Coğrafya Atlası Doç. Dr. Emre Özşahin ile Dr. Öğr. Üyesi İlker Eroğlu tarafından hazırlandı. Kitabın dağıtımı Aliağa Belediyesi Hilal Masadan ücretsiz olarak gerçekleştiriliyor.

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.net/

Türkiye’de tüm detayları ve haritalarıyla hazırlanmış başka bir atlas çalışmasının olmadığını belirten Dr. Öğr. Üyesi İlker Eroğlu, Aliağa Belediyesi’nin destekleriyle hazırlanan kitabın Aliağa coğrafyası ile ilgili hem güncel hem de kaynak niteliğinde bilgilere sahip olduğunu söyledi. 

DR. ÖĞR. ÜYESİ İLKER EROĞLU: “HEM BİLİMSEL HEM DE EĞLENCELİ BİR ÇALIŞMA OLDU”
Kitapta coğrafi bilgilere yer verirken hem öğrencilere coğrafyayı hem de Aliağa coğrafyasını öğretmeyi amaçladıklarını ifade eden Eroğlu, “Çalışmamızı hem haritalarla hem de fotoğraflarla destekledik. Sadece yazı ile kitabı sıkıcı hale getirmedik. Bilimsel olduğu kadar eğlenceli de bir çalışma oldu” dedi.

“COĞRAFYA OLMAZSA BİR TARAF HEP EKSİK KALACAKTI”
Coğrafyanın bilimlerin kraliçesi olduğunun altını çizen Eroğlu, “Aliağa Belediyesi’nin Aliağa Kent Kitaplığı adı altında yayınladığı eserler daha çok tarih ve arkeoloji ağırlıklıydı. Coğrafya olmazsa bir taraf hep eksik kalacaktı. Coğrafya ile bu eksikliği gidermemiz gerekiyordu. Coğrafya bilmezseniz yaşadığınız mekânı bilemezsiniz. Mekânı bilmezseniz de iyi bir yönetici olamazsınız. Aliağa coğrafyasına hâkim olmazsanız doğal kaynakların değerlendirilmesi noktasında zayıf kalırsınız” dedi.

EROĞLU’NDAN BAŞKAN SERKAN ACAR’A TEŞEKKÜR
Aliağa’nın birçok doğal, beşeri ve ekonomik bilgileri içerisinde barındırdığını vurgulayan Eroğlu, “Aliağa bu konuda çok büyük bir potansiyel barındırıyor. Aliağa’nın bu potansiyelini geçmişini jeolojik, jeomorfolojik, iklim, hidrografya, toprak, bitki örtüsü, nüfus ve yerleşme, tarım ve hayvancılık, arazi kullanımı, sanayi ve ticaret ile turizm özelliklerini anlatmamız gerekiyordu. Coğrafya Bilgi Sistemi ile elde ettiğimiz bilgileri arazide edindiğimiz gözlemlerimizi bir kitap haline getirelim istedik. Aliağa Belediyesi’nin de destekleriyle elimizden geleni yaptık. Coğrafya ile ilgilenen öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm Aliağalılara önemli bir kaynak olmasını diliyorum. Kitabın hazırlanmasında başta Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar olmak üzere tüm çalışanlarına çok teşekkür ediyorum” dedi. // EGE BASIN GRUBU


Aliağa Bld. Link: https://www.aliaga.bel.tr/aliaga-cografyasi-tum-yonleriye-bu-kitapta/

aliaga-ilker-eroglu-(1).jpgaliaga-belediye-baskani-serkan-acar-(38)-007.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78