• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İzmir 16 °C

Aliağa Emniyeti’nden Darbe Uyarısı

Aliağa Emniyeti’nden Darbe Uyarısı
Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü kendisini polis, asker ve savcı olarak tanıtıp, "FETÖ'ye yardım ettiniz" diyerek dolandırıcılık yapanlar konusunda vatandaşları uyardı.

ALİAĞA EMNİYETİ’NDEN DARBE UYARISI

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü kendisini polis, asker ve savcı olarak tanıtıp, "FETÖ'ye yardım ettiniz" diyerek dolandırıcılık yapanlar konusunda vatandaşları uyardı.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, darbe girişimini ve şu anda yaşanan süreci fırsata çevirmeye çalışan dolandırıcıların, vatandaşları telefonla arayarak kendilerini polis, asker ve savcı gibi tanıttığı belirtildi.

‘ADINIZ DARBE LİSTESİNDE’ YALANI

Dolandırıcıların telefon görüşmelerinde, "darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde" gibi kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlardan para ve altın talebinde bulundukları yönünde ihbarlar geldiği ifade edildi.  

PARA VE ALTIN İSTEYENLERE İTİBAR ETMEYİN

Bu kapsamda telefonda kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, adınız darbeye karıştı, darbeciler listesinde diyerek para veya altın isteyenlere itibar edilmemesi ve böyle durumlarda en yakın emniyet birimine veya Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat edilmesi gerekildiği hatırlatıldı.

Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle; “Son dönemde iletişim yoluyla dolandırıcılık suçu şüphelilerinin, vatandaşlarımızı telefon ile arayarak kendisini polis, asker, savcı gibi unvanlar kullanmak suretiyle suç unsuru telefon görüşmeleri yaptığı, darbe mensupları ve terör örgütü üyeleri tarafından adınıza hat çıkarıldı, adınız darbeye karıştı ve darbe listesinde gibi bir takım kurgular üzerine operasyon yapılacağını beyan ederek vatandaşlarımızdan para ve altın talebinde bulundukları yönünde emniyet birimlerimize ihbarlar gelmektedir. Bu kapsamda telefonda kendisini polis, savcı, asker olarak tanıtıp, adınız darbeye karıştı, darbeciler listesinde diyerek para veya altın isteyenlere inanmayın. böyle durumlarda en yakın emniyet birimine veya Cumhuriyet Başsavcılığına müracaat ediniz.”

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78