• BIST 9071.02
  • Altın 2324.965
  • Dolar 32.3657
  • Euro 34.9347
  • İzmir 21 °C
» »

Aliağa 'Kınalı Kuzularını' Askere Uğurladı

Aliağa 'Kınalı Kuzularını' Askere Uğurladı
İzmir’in Aliağa ilçesinde, vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan 1997/2 tertip gençler için eğlence düzenlendi.Kaynak: Aliağa’da Askere Gidecek Gençler İçin Eğlence Düzenlendi

İzmir’in Aliağa ilçesinde, vatani görevini yapmak üzere askere gidecek olan 1997/2 tertip gençler için eğlence düzenlendi.

Aliağa Belediyesi tarafından Çarşamba Kapalı Pazar yerinde gerçekleştirilen programa; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, askere gidecek olan gençler ve aileleri katıldı. Yoğun katılımın olduğu eğlencede; canlı müzik eşliğinde halaylar çekildi, horonlar tepildi, karşılıklı oyunlar oynandı. Askere gidecek gençler aileleriyle birlikte eğlendi. Programda katılımcılara yemek ikramında bulunuldu.

Programda sahneye çıkan Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, askere uğurlanan gençlerin sağ salim dönmeleri temennisinde bulundu. Başkan Acar, yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Bir anne babanın yaşama gayesi çocukları ve çocuklarının hayat boyunca bazı anlarını özel bir şekle büründürmek, özellik katmaktır. Bu her anne babanın hayalidir. Doğum anları, sünnetleri, gelinlik giymeleri, damatlık giymeleri, mezuniyetleri gibi. Ama erkek evlatlarda en önemlisi vatanı, milleti için askerlik görevine uğurlamak isteriz. Onların dönüşünü sabırsızlıkla beklemek isteriz. İşte bugün de burada kınalı kuzularımızı uğurlamak için toplandık. İnşallah bu dönem diğer asker adaylarımızı da hep birlikte uğurlayacağız. Bu şehrin şehrül-emini olarak, bu kardeşlerimin abisi olarak, annelerinin babalarının evladı olarak, biliniz ki kardeşlerimin askerlik süresince de hep yanındayım. Allah kaza bela vermeden, burunları kanamadan vatani görevlerini yapmalarını nasip etsin. Bir kardeşiniz olarak hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah birlikteliğimizi bozmasın”

Yöresel müzikler eşliğinde oynanan oyunlara eşlik eden Başkan Serkan Acar, asker adaylarının doyasıya eğlendiği gecede gençlerle karşılıklı oynadı. Yaklaşık üç saat süren program ‘Türkiyem’ şarkısının hep bir ağızdan söylenmesiyle sona erdi.

İzlenme: 7514
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78