• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • İzmir 16 °C
» »

Aliağa Mevlid Kandiline Hazırlanıyor

Aliağa Mevlid Kandiline Hazırlanıyor
Aliağa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ‘Mevlid Kandili’ özel programı için son hazırlıklar tamamlanıyor

Aliağa Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek ‘Mevlid Kandili’ özel programı için son hazırlıklar tamamlanıyor. Bu akşam saat 20.30’da başlayacak ‘Mevlid Kandili’ özel programında dünya Kur’an okuma birincisi hafızlar ile bir araya gelecek olan katılımcılar gecenin manevi huzurunda hep birlikte semaya el açıp, dua edecek. 

Aliağa Belediyesi Enka Salonu’ndaki programa Dünya Ezbere Kur’an-ı Kerim okuma birincisi Eğitimci Yazar Hafız Selman Okumuş ile birlikte Dünya Kur-an okuma 1.’si Hafız Mutasımbillah, Dünya Kur-an okuma 1.’si Hafız Remzi Er, Dünya Kur-an okuma 1.’leri Faruk Şahin ve Muharrem Şahin konuk olacak. 

Programın yapılacağı salona gelen ve son provalarını gerçekleştiren hafızlar bu akşamki Kur’an ziyafeti için tüm Aliağalılara davette bulundular. 

Aliağa’da mevlid kandilini konuşacaklarını ve mevlid gecesini en güzel şekilde idrak etmeye çalışacaklarını belirten Hafız Selman Okumuş, şunları söyledi: “Bu akşam Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (S.A.V.) dünyaya teşrifinin tam 1445’inci senesi. Bu akşam Aliağa’ya dünyanın her yerinden çok kıymetli dünya birincisi hafızlar geldi. 2017'nin dünya kuran okuma birincileri burada. Türkiye’den dünya birincisi hafızlar çıktı. İsviçre’den Almanya’dan dünyada Kuran-ı Kerim’i en iyi okuyanlardan ders alıp dünya birinciliklerini elde etmiş, maneviyatıyla, ruhuyla, kalbiyle, mübarek lisanıyla, sesleriyle tenzih ederek bizlere Kur’an okuyacak. Elbette bu gece kuran okunacak bu gece salatu selamlar bolca getirilecek. Bu gece insanlığın kurtuluşuna vesile olan efendimizin dünyayı değiştirdiğinin simgeleri müjdeleri vardı. Bu gecenin sabahına hepimiz rahmet peygamberinin merhamet anlayışıyla duygusuyla nasıl insanlığa hitap ettiyse, nasıl insanlarla kucaklaştıysa, nasıl eşlerini dövenleri tedib etti onları insanlık alemince, insanca, Müslümanca yaşamaya davet edip onları eğitimden geçirdiyse bu gece biz de kendimizi gözden geçireceğiz. Bu gece biz de peygamberin ümmetiyiz diyoruz ama bu ümmeti olma şerefine nail olduğumuz halde neden yanlışlar yapıyoruz neden sınıfta kalıyoruz bu gece bunları konuşacağız. Sınıfta kalmamak efendimizin sünneti üzerine hayatı devam ettirmek ve onun müjdesine muhatab olmak için neler yapmalıyız bunları konuşacağız. Gecenin sonunda da hep beraber amin diyeceğiz. Tıpkı efendimizin sahabe-i ikram ile beraber amin deyip rablerini arz edişi gibi biz de bütün günahımızı hatamızı seyahatımızı önümüze koyup gözyaşlarıyla rabbimize sığınacağız affımızı dileceğiz. Rabbim inşallah bu gecenin sonunda hepimizi affettiği bağışladığı kullardan eylesin. Rabbim, efendimizin ümmeti olabilme şerefini üzerimize taşıyabilmeyi nasip eylesin. İnşallah bu gece burada sizlerle birlikte olmayı ümit ediyoruz. Hepinize şimdiden mevlid-i nebinin mübarek olmasını diliyorum.”

İzlenme: 7204
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78