• BIST 9693.46
  • Altın 2513.441
  • Dolar 32.5709
  • Euro 34.7723
  • İzmir 21 °C

Aliağa Öğretmenler Günü Kutlaması

Aliağa Öğretmenler Günü Kutlaması
ALİAĞA CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI TOLGA SEZER/ REKLAM/ ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da öğretmenler günü düzenlenen programla kutlandı. Barbaros Anadolu Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ilgi ile izlendi.

ALİAĞA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

ALİAĞA CHP BELEDİYE BAŞKAN ADAY ADAYI TOLGA SEZER/ REKLAM/ ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Aliağa’da öğretmenler günü düzenlenen programla kutlandı. Barbaros Anadolu Lisesi Öğrencilerinin hazırladığı oratoryo ilgi ile izlendi.

Törenler ilk olarak Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk anıtına çelek konularak başladı. Ardından Tüpraş Halk Eğitim Merkezi’nde devam eden programa Aliağa İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz, Garnizon Komutan Vekili Sahil Güvenlik Bot Komutanı Mert Küçük, Belediye Başkanı Turgut Oğuz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı, öğretmenler, öğrenciler ve siyasi parti temsilcileri katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşı ile başlayan program, görevine yeni başlayan öğretmen Ayşe Filiz ve emekli olan öğretmen Halil Fevzi Özkaptan’nın konuşmaları ile devam etti.

SAYGI VE SEVGİNİN DORUĞA ULAŞTIĞI GÜN

Aliağa İlçe Milli Eğitim Müdürü Yakup Tatlıcı yaptığı konuşmada öğretmenler gününün, öğretmenler ve öğrenciler arasında ki sevgi ve saygının doruk noktasına ulaştığı gün olduğunu belirterek “Bu özel günün anlam ve önemi açısından bakıldığında öğretmene gösterilen saygının aslında topluma verilen bir değerin göstergesi olduğu akıllardan çıkmamalıdır. Bu bakımdan öğretmenler günü, fedakar öğretmenlerimizin değerini bir kez daha düşünüp anlamamızı sağlayan bir gündür” dedi. 

KALKINMANIN TEMEL ŞARTI EĞİTİM VE ÖĞRETİMDİR

Öğretmenlik mesleğinin temelini oluşturan eğitim ve öğretimin insanların ve toplumların büyüyüp gelişmesinde büyük rol oynadığının altını çizen Tatlıcı “Milli eğitimin temel esasları doğrultusunda Öğretmenler, verdikleri kaliteli eğitimle, yetiştirdikleri bireylerde vatan ve millet sevgisi, fedakarlık, düzen, disiplin ve özgüven duygularının gelişmesini hızla sağlayıp, başarının hangi aşamalardan sonra geleceğini belirler. Bir milletin çağdaş ülkeler seviyesine erişebilmesi eğitimin bilimsel yöntemlerle yapılması ile mümkündür. Bu nedenle öğretmenlerin, bu zor görevi tam anlamıyla yerine getirecek biçimde yetiştirilmeleri gerekmektedir. İlçe Kaymakamı Bayram Yılmaz Öğretmenlerin Türk toplumunda sevilip sayıldığını, büyük bir değere sahip olduğunu belirttiği konuşmasında öğrencilik yıllarına ait anılarını paylaştı. Göreve yeni başlayan öğretmenlerin meslek yemini, emekliye ayrılan öğretmenlerin hizmet şeref belgelerinin verilmesi ile devam eden programda öğretmenler arası voleybol müsabakalarında dereceye giren öğretmenlerin ödül töreni yapıldı. “Şehit öğretmenler ve dünyanın bütün çiçekleri” isimli video gösteriminin ardından, Barbaros Anadolu Lisesi öğrencilerinin “sevgi çiçekleri” isimli oratoryosu ile törenler sona erdi. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78