• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İzmir 23 °C

Aliağa Özel Adalet Bal Böceği Anaokulu

Aliağa Özel Adalet Bal Böceği Anaokulu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Faaliyetlerine 2013 yılında başlayan Adalet Bal Böceği Anaokulu,Aliağa Şakran’da şehir hayatının gürültüsünden uzakta, doğa ile iç içe bir alanda okul öncesi eğitimi hizmetlerine devam ediyor.

ADALET BAL BÖCEĞİ’NDEN ALIŞILMIŞIN DIŞINDA EĞİTİM YÖNTEMLERİ

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ YENİVİZYON GAZETESİ/ Faaliyetlerine 2013 yılında başlayan Adalet Bal Böceği Anaokulu,Aliağa Şakran’da şehir hayatının gürültüsünden uzakta, doğa ile iç içe bir alanda okul öncesi eğitimi hizmetlerine devam ediyor.

2 bin 800 açık, bin 120 metre kare kapalı alana sahip olan Adalet Bal Böceği Anaokulu, Şakran Cezaevi Kampüsü içerisindeki sosyal tesislerde 3-6 yaş arasındaki çocuklara okul öncesi eğitimi veriyor.

6 dersliği, 3 sınıfı ve 44 öğrencisi bulunan Adalet Bal Böceği Anaokulunda eğitim yöntemleri olarak; high scope yaklaşımı, head start kuramı, reggio emilia yöntemi, çoklu zeka kuramı, montessori yöntemi, interaktif öğrenme, portage eğitim sistemi, farklılıklara saygı ve kaynaştırma eğitimi uygulanmaktadır. Ayrıca okulda; Türkçe dil etkinlikleri, İngilizce Dil etkinlikleri, Fen-Matematik çalışmaları, okuma-yazmaya hazırlık çalışmaları, müzik, proje, sanat etkinlikleri, drama, oyun ve hareket faaliyetleri, özbakım becerisi eğitimleri, artikülasyon çalışmaları, aile danışmanlığı ve eğitimleri gibi sınıf içi etkinlikler düzenleniyor.

Adalet Bal Böceği Anaokulunda; 1 Müdür, 3 öğretmen, 1 personel ve 1 hizmetli görev yapıyor. Her branş için kendi alanında uzman eğitmenlerin görev yaptığı okulda; okul öncesi, çocuk gelişimi, resim, İngilizce, rekreasyon, müzik ve satranç öğretmenleri de görev yapıyor.

SOSYAL ETKİNLİKLER

Çocuklara dolu dolu bir eğitim imkanı sunan okulun sosyal etkinlikleri arasında; halk oyunları, müzik etkinlikleri, spor faaliyetleri, bahçe tiyatrosu, yıl sonu gösterileri, doğa eğitimi, alan gezileri, resim sergisi, hobi uygulama bahçesi, evcil hayvan yetiştirme, sinema-tiyatro, piknikler, uçurtma şenlikleri, yaş günü kutlamaları, aile ziyaretleri, özel gün kutlamaları ve yıl sonu gösteri yer alıyor.

NAKİPOĞLU: SORUMLULUK EN ÖNEMLİ KİŞİLİK ÖZELLİKLERİNDENDİR

Okul öncesi eğitiminde ilk amaçlarının çocuklara sorumluluk duygusu kazandırmak olduğunu belirten Adalet Bal Böceği Anaokulu Müdürü Adnan Nakipoğlu, “Sorumluluk; başarıyı ve mutluluğu etkileyen en önemli kişilik özelliklerindendir. Dolayısıyla çocuğunun sorumluluk sahibi olması için her anne-baba elinden geleni yaptığı gibi Adalet Bal Böceği olarak bizlerde çocuğa sorumluluk bilinci aşılamayı ilk hedef olarak görüyoruz. Küçük yaşlarda kazanılan sorumluluk ve beceriler ileriki yaşlarda da her zaman sergilenecektir. Bir çocuk sorumluluk bilincini kazandığı zaman başarı da kendiliğinden gelecektir” dedi.

Şuan için Şakran Cezaevi İnfaz Koruma Memurlarının çocuklarına eğitim verdiklerini ifade eden Adnan Nakipoğlu “Anaokulumuz cezaevi kampüsü içerisinde çok güzel bir bölgede yer alıyor. Sadece cezaevi çalışanlarının çocuklarına eğitim veriyoruz fakat kontenjanımız dahilinde dışarıdan gelebilecek çocuklara da eğitim veriyoruz. Yaz ve Kış aylarında etkinliklerimiz oluyor. Etkinliklerimizin gerçekleştirilmesinde veya her hangi bir ihtiyacımızın giderilmesinde Cezaevi Müdürümüz Sayın Halis Orhan’da bizlere her zaman yardımcı oluyor” diye konuştu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78