• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İzmir 16 °C

Aliağa Petkim Rakibini Yenecek

Aliağa Petkim Rakibini Yenecek
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ / Fiba Erkekler EuroChallenge Kupası rövanş maçında salı günü kendi sahasında Finlandiya ekibi Joensuun Kataja ile karşılaşacak olan Aliağa Petkim takımı maçın hazırlıklarına başladı.

Aliağa Petkim Antrenörü Burak Bıyıktay:''Rövanş maçının başından itibaren maksimum direnç gösterip, maksimum enerji ile gerekli olan farkı hemen yakalayıp onun üzerine de farkı açmak istiyoruz''

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ ALİAĞASPOR GAZETESİ /
 Fiba Erkekler EuroChallenge Kupası rövanş maçında salı günü kendi sahasında Finlandiya ekibi Joensuun Kataja ile karşılaşacak olan Aliağa Petkim takımı maçın hazırlıklarına başladı.

Aliağa Spor Salonu'ndaki antrenman sonrasında konuşan Aliağa Petkim Antrenörü Burak Bıyıktay, ilk maçta rakiplerine 12 sayı farkla 82-70 yenildiklerini hatırlatarak ''Rövanş maçının başından itibaren maksimum direnç gösterip, maksimum enerji ile gerekli olan farkı hemen yakalayıp onun üzerine de farkı açmak istiyoruz. Maçın sonunda da 13 sayılık bir farkı yakalayarak turu geçmek lazım. Bunu başaracağımıza inanıyoruz'' dedi.

Finlandiyada oynana ilk maçta 2. periyodun ortalarına kadar 17 sayılık bir farkı yakaladıklarını ancak bu dakikadan sonra, biraz sistem dışına çıkması, rakip takım oyuncularının yaptığı sertlikleri hakemlerin görmezden gelmesi ve takımları aleyhine çalınan düdükler nedeniyle maçın kontrolünü kaybettiklerini ifade eden Bıyıktay, bu hataları tekrarlamak istemediklerini söyledi.

Bıyıktay şu değerlendirmeyi yaptı: ''Böyle olunca da fark yavaş yavaş eridi. Biz de maçın başındaki tempomuzu yakalayamayınca maçı 12 sayılık bir farkla yenildik. Bu fark önemli ancak biz turu geçen taraf olacağımıza inanıyoruz. Bugün oyuncularımızla konuştuk. Maçtaki hatalarımızı gördük. Salı günü gerekli farkı kendi sahamızda yakalayarak gruplara kalan takım olacağımıza inanıyorum. 

Rövanş maçının başından itibaren maksimum direnç gösterip, maksimum enerji ile gerekli olan farkı hemen yakalayıp onun üzerine de farkı açmak istiyoruz. Amacımız bu. Ama maçın sonu önemli. Maçın sonunda da 13 sayılık bir farkı yakalayarak turu geçmek lazım. Ordaki maçtan çok daha farklı olacak. Daha derli toplu, daha düzenli, kendi seyircimizin önünde daha baskılı bir oyun ortaya koyacağız. Biz kalite olarak onlardan çok daha iyi bir takımız. Bu kalitemizi sahaya yansıtabilmek önemli. Bunu yansıttığımız takdirde de turu geçemememiz için hiçbir neden yok.'' 

Bıyıktay, takım oyuncularından Ahmet'in hafif bir sakatlığının bulunduğunu, Mert Shumpert'in ise lig maçlarına kadar takımdaki yerini alamayacağını bildirdi.   

Aliağa Petkim takımının Sırp oyuncusu Branislav Ratkovica da Joensuun Kataja'dan daha iyi bir takım olduklarını, rövanş maçında 12 sayılık farkı rahatlıkla kapatabilacaklerini söyledi. Turu geçeceklerine bütün kalbiyle inandığını ifade eden Ratkovica, ''Umarım bütün seyircilerimiz de burda olur ve bizi destekler. Tur sevincini onlarla birlikte yaşamayı çok istiyoruz'' dedi.

Takımın ABD'li oyuncusu Marcus Arnold ise ilk maçtaki performanslarının üstünde bir oyun sergilemeleri gerektiğinin bilincinde olduklarını ifade etti. İlk maçta yaptıkları hataları gördüklerini ve bunlardan ders çıkardıklarını belirten Arnold, turu geçeceklerine inandığını 12 sayılık farkın avantajı ile Aliağa'ya gelecek olan Joensuun Kataja'ya sevinme şansı tanımayacaklarını kaydetti. 

  Aliağa Petkim, rakibini elemesi durumunda (B) Grubu'nda Krasnye Krylia Samara (Rusya), Keravnos Nicosia (Kıbrıs Rum Kesimi) ve CSU Asesoft Ploiesti (Romanya) ile eşleşecek.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78