• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İzmir 8 °C

Aliağa Sahilinde Görsel Şölen

Aliağa Sahilinde Görsel Şölen
Üzerindeki Sanayi Kenti algısını ‘Ağapark’ gibi prestij projeleri ile kırarak turizmde de iddiasını ortaya koyan Aliağa, geçtiğimiz günlerde renkli görüntülere sahne oldu.

ALİAĞA SAHİLİNDE GÖRSEL ŞÖLEN 

Üzerindeki Sanayi Kenti algısını ‘Ağapark’ gibi prestij projeleri ile kırarak turizmde de iddiasını ortaya koyan Aliağa, geçtiğimiz günlerde renkli görüntülere sahne oldu. 

Aliağa Amatör Balıkçılar ve Deniz Sporları Derneği (ALDER) tarafından düzenlenen ‘Temiz Deniz Şenliği’ne katılan Yenifoça Yelken Kulübü sporcuları, izleyenlere görsel şölen sundu. 

Aliağa Körfezi’nde buluşan sörf tutkunu sörfçüler, denizin üstünde rüzgarla adeta dans ederken, genelde ticari gemileri görmeye alışkın olan Aliağalı vatandaşlar, denizde sörf yapan sporcuları görünce şaşkınlığını gizleyemedi. 

Doğası ve elverişli hava şartlarından dolayı Türkiye'nin ünlü sörf merkezlerinden Çeşme Alaçatı ile benzerlik gösteren Aliağa, yılda 300 günün üzerinde aldığı rüzgar ile su sporları için oldukça elverişli durumda olduğunu belirten Yenifoça Windsorf Yelken Kulübünden Kemal Levent,  “Aliağalı gençlerimizin de yelken sporuna gönül vermesini isteriz. Bu yönde komşu ilçemiz Aliağa'ya her zaman yardımcı olmaya da hazırız. Yelken, çocuklarımızın sosyal etkinliklerini çok büyük katkıda bulunan bir spordur. Deniz ortasında kendi başlarına karar vermek zorunda kaldıkları için, karar verme ve sorumluluk alma mekanizmalarını da geliştiriyorlar. Aliağa çok hızlı gelişen bir kent ve böyle sporlara ev sahipliği yapması gerekir. Rüzgarı ve fiziki şartları açısında sörf ve yelken için çok uygun" diye konuştu. 

Aliağa’ya beş yıldızlı otellerin plajlarını aratmayacak nitelikte günü birlik bir tesis kazandıran Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ise, kısa bir süre önce ‘Ağapark’ta yelken etkinliklerine ev sahipliği yapmak istediklerini söyledi. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78