• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C
» »

Aliağa Uluslararası Çocuk Şenliği Başladı

Aliağa Uluslararası Çocuk Şenliği Başladı
Aliağa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Uluslararası Çocuk Şenliği’ muhteşem bir şölenle başladı.

Aliağa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Uluslararası Çocuk Şenliği’ muhteşem bir şölenle başladı. Makedonya’nın Radoviş şehrinden gelen misafir çocuklar ile birlikte Aliağalı çocukların 23 Nisan coşkusuna binlerce yetişkin de ortak oldu. Aliağa’da üç gün sürecek olan şenlikler görkemli bir kortej yürüyüşü ile başladı.

Yöresel kıyafetleriyle Enka Salonu önünde toplanan çocuklar, İstiklal Caddesi güzergâhı üzerinden Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’na kadar kortej halinde yürüdü. Aliağa Belediye Bandosunun marşları eşliğinde yapılan ve renkli görüntülere sahne olan korteje vatandaşların yanı sıra Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da ailesiyle birlikte katıldı. Yürüyüş esnasında pencere ve balkonlara çıkan vatandaşların yanı sıra çevredeki esnaflarda bu coşkuya, alkış tutarak ve ellerindeki Türk Bayraklarını sallayarak ortak oldu. Dev Türk Bayrakları ile Atatürk posterinin taşındığı kortej sırasında Türk Bayrağı motifli binlerce balon gökyüzüne bırakıldı ve ortaya seyrine doyulmaz bir görüntü çıktı.

BAŞKAN SERKAN ACAR: YARINLARIMIZ HUZURLU VE MUTLU OLSUN

Kortejin Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’na gelmesi ile birlikte coşku ikiye katlandı. Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’ndaki program Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın açılış konuşması ile başladı. Katılımcılara hitap eden Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, tüm çocukların özel ve sonsuz bir değere sahip olduğunu belirterek şunları söyledi: “Değerli Aliağalılar. Kardeş şehrimiz Makedonya Radoviş’ten gelerek bu anlamlı günde bizleri yalnız bırakmayan, kıymetli protokol ve geleceğimizin teminatı çocuklarımız 23 Nisan Uluslararası Çocuk Şenliğimize hoşgeldiniz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyada eşi ve benzeri olmayan, çocuklara armağan ettiği bu güzel ve anlamlı bayramda, ulusal egemenliğimizi de taçlandırarak bizlere ve yarınlarımıza ışık tutmuştur. Çocuklarımızı önce anlamak onları büyüyen ve gelişen dünyaya hazırlamak onları en doğru bilgilerle ve yöntemlerle yoğurmak, donatmak, kendi geleceğimiz, hatta dünyanın geleceğini imar etmek demektir. Bu bilinçle çocuklarımızı yetiştirmeye mecburuz. Daha güzel bir dünyada yaşamak ve onları daha güzel bir dünyada yaşatmak için çok çalışmalıyız. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun. Yarınlarımız huzurlu ve mutlu olsun”

YÖRESEL OYUNLAR SERGİLENDİ

Şenliğe gösterileriyle renk katan çocuklar burada kurulan özel platformda yöresel oyunlarını sergiledi. Rengârenk folklorik kıyafetleriyle yöresel danslarını sergileyen çocuklar, izleyenler tarafından ayakta alkışlandı.

Aliağa Özel Toprak Anaokulu ve RGYM Cimnastik Okulu öğrencilerinin sahne almasıyla başlayan kutlamalar, misafir ülke Makedonya’nın folklorik gösteriyle devam etti. Programın devamında ise ASEV’in salsa, tango, halk oyunları ve Rock 'n Roll gösterileriyle yer aldı.

OYUN PARKI İLE EĞLENCE DORUĞA ÇIKTI

23 Nisan coşkusu dans gösterileriyle de sınırlı kalmadı. Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’nda kurulan şişme oyun parkı çocuklara eğlenceli saatler yaşattı. Gönüllerince eğlenerek şişme parkın tadını çıkaran çocukların mutlulukları gözlerinden okundu.  23 Nisan’a özel kurulan ve hafta sonu boyunca burada kalacak olan şişme oyun parkına akın eden çocuklar, eğlencenin doruğuna çıkarken, aileleri de çocukları ile birlikte hoşça vakit geçirdi.

SELMAN YUSUF, GURUR VE HEYECAN DUYUYORUZ

Makedonya Radoviş grubu adına konuşan Radoviş Belediyesi Kafile Başkanı Selman Yusuf, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Aliağa’da kutlamaktan dolayı mutlu olduklarını ifade ederek şöyle konuştu: “Aliağa Belediyesi ile kardeş belediye köprüleri kurulmadan önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kendi ülkemizde kutluyorduk. Bu iki belediye arasında kardeş bağların kurulması ile birlikte üç yıldır anavatanımız olan Türkiye Cumhuriyeti’nde 23 Nisan’ı sizlerle birlikte kutlamanın gurur ve heyecanını yaşıyoruz. İki belediye arasında kurulan bu gönül köprüleri 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda olduğu gibi ekonomik, kültürel ve sosyal alanlarda bu stratejik ortaklıkların anı güzelliklerle devam etmesini temenni ediyoruz”  

Şenliğin açılış programına; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın yanı sıra, Başkan Yardımcıları Mehmedali Özkurt, Gökhan Karataş, Radoviş Belediyesi Kafile Başkanı Selman Yusuf, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

İzlenme: 8370
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu videoya henüz yorum eklenmemiştir.
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78