• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 16 °C

Aliağa Yemyeşil Oldu

Aliağa Yemyeşil Oldu
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ / İzmir’in Aliağa ilçesinde, son 2,5 yılda kent genelinde 111 bin m2’lik yeşil alan ve park oluşturulduğu bildirildi.
ALİAĞA, ARTIK DAHA YEŞİL BİR KENT
 
ALİAĞA BELEDİYESİ, 2,5 YILDA KENTİN MUHTELİF YERLERİNDE TOPLAM 111 BİN M2’LİK PARK VE YEŞİL ALAN OLUŞTURDU. 
 

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ /  İzmir’in Aliağa ilçesinde, son 2,5 yılda kent genelinde 111 bin m2’lik yeşil alan ve park oluşturulduğu bildirildi. 

Aliağa Belediyesi’nin yaklaşık 2,5 yıl önce Sahil Bandı ile başladığı yeşillendirme ve çevre düzenlemesi çalışmalarını kentin çeşitli mahallelerindeki park ve ortak yaşam alanlarının düzenlenmesiyle devam edildi. Çalışmalarla, Aliağa Belediyesi son 2,5 yılda 111 Bin metrekarelik yaşam alanı oluşturdu. 76 Bin metrekarelik Sahil Bandı’nın yanı sıra Yalı Mahallesi’nde 7 Bin, Yeni Mahalle’de 19 Bin ve diğer mahallerde 9 Bin metrekarelik park çalışmalarının büyük bölümü tamamlandı. 
 
YALI’DA KÖRFEZ MANZARALI MUHTEŞEM PARKLAR
Yalı Mahallesi’nde yapılan 5 parktan ikisine, yaşamını yitiren mahallenin eski muhtarları Mehmet Örnek ve Tayyip Baran isimleri verildi. Kentteki ilk “katlı park” da Yalı Mahallesi’nde yapıldı.  Bin 600 metrekarelik 3 katlı park, muhteşem körfez manzarası ile mahallenin simgesi olmaya aday.       
 
YENİ MAHALLE VE DİĞER MAHALLELERDE YAPILAN ÇALIŞMALAR
Aliağa Belediyesi’nin, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Yeni Mahalle Cengiz Topel Caddesi’ndeki 10 Bin 950 metrekarelik parkın yanı sıra Anadolu Caddesi üzerindeki 5 Bin 600 metrekare büyüklüğündeki semt parkı inşası hava muhalefetine rağmen devam ediyor. Örnekkent bölgesinde bulunan semt parkının çevre düzenlemesi de sürüyor. Aliağa Belediyesi son 2,5 yılda yaptığı çalışma ve düzenlemeyle kente, kişi başı yaklaşık 2 metrekarelik aktif yeşil alan kazandırdı.    
 
BAŞKAN OĞUZ; “2,5 YILDA 111 BİN M2’LİK PARK VE YEŞİL ALAN”
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, hızla artan nüfus ve çeşitli kirletici etkenler nedeniyle kentlerde yeşil alanın öneminin her zamankinden daha önemli hale geldiğini belirterek, “Aliağa’da 2,5 yılda 111 bin m2 lik park ve çevre düzenlemesi gerçekleştirerek kente nefes aldırdık. Hemşehrilerimiz, daha yeşil ve sağlıklı ortamlara kavuştu. Yurttaşlarımızın da yapılan bu alanları, yeşili, ağaçları koruyacağına inanıyorum. İzmir Büyükşehir Belediyemizle birlikte kentin muhtelif yerlerindeki park ve çevre düzenleme çalışmalarımız da sürüyor.” Dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78