• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İzmir 17 °C

Aliağa Yeşil Alan Zengini

Aliağa Yeşil Alan Zengini
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Aliağa Belediyesi, son 2 yılda kent genelinde yaptığı park, düzenleme ve yenileme çalışmalarıyla aktif yeşil alan sayısını Türkiye ortalamasının üstüne çıkardı.
ALİAĞA BELEDİYESİ’NDEN İKİ YENİ PARK
 
ALİAĞA BELEDİYESİ, SON 2 YILDA ALİAĞA’YI YEŞİL ALAN ZENGİNİ YAPTI

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ / Aliağa Belediyesi, son 2 yılda kent genelinde yaptığı park, düzenleme ve yenileme çalışmalarıyla aktif yeşil alan sayısını Türkiye ortalamasının üstüne çıkardı. Türkiye genelinde ortalama 2 m2 aktif yeşil alan miktarı, Aliağa'da 10 m2'yi aştı. Son bir yılda Yalı Mahallesi’nde beş, Yeni Mahalle’de iki, Helvacı Fatih, Atatürk ve Siteler Mahallesi’nde birer park inşa eden Aliağa Belediyesi, Büyükşehir Belediyesi ile birlikte kente 2 dev park kazandıracak. Aliağa Belediyesi’nin projelendirdiği biri 10 Bin 950, diğeri 5 Bin 601 metrekareden oluşan 2 dev parkın inşası başlandı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, yapılan parklar ve çevre düzenlemeleriyle Aliağa’da aktif yeşil alan miktarının Türkiye ortalamasını 5’e katladığını söyledi.

 
MAHALLENİN ÇEHRESİ DEĞİŞECEK
Aliağa Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Aliağa Yeni Mahalle Cengiz Topel Caddesi ve Siteler Mahallesi Necmettin Giritlioğlu Caddesi üzeri Kamyon garajı karşına yapılacak olan parklar mahallenin çehresini değiştirecek.  11 İş Makinesi ve toplam 59 kişilik kişinin görev aldığı çalışmalar sonucu iki parkın bir ay içinde bitirilmesi hedefleniyor.     
 
ALİAĞA YEŞİL ALANLARIYLA TÜRKİYE ORTALAMASINI KATLADI
Siteler Mahallesi’nde 2 Bin 824 ve 2 Bin 777 metrekare olmak üzere 2 parselden oluşan toplam 5 Bin 601 metrekarelik ayrıca Yeni Mahalle Cengiz Topel Caddesi’nde 10 Bin 950 metrekarelik 2 dev parkın inşası bir ay içinde bitirilmesi hedefleniyor. Çocuk oyun alanları, açık alan fitnes aletleri, piknik masaları, diğer donatı elemanlarıyla bölgenin park ihtiyacını karşılayacak parklar bölgenin çehresini değiştirecek.   
 
BAŞKAN OĞUZ; PARK VE YEŞİL ALANLARIMIZI ARTTIRIYORUZ
Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, yapılacak olan iki yeni parkla birlikte yeşil alanların artacağını ifade ederek, “Yeşil alan miktarımızı 10,69 m2’ye çıkardık. 3194 Sayılı İmar Kanunu ve Şehir Plancıları Odası'nın uygun gördüğü kriterleri yakaladık. Hedefimiz kişi başı en az 15 metrekarelik aktif yeşil alan oluşturmak. Yeni parklar, yeşil alanlar ve diğer altyapı çalışmalarımızla Aliağa'yı temiz, yemyeşil ve Çağdaş bir kentte dönüştürüyoruz” dedi.
 
Nüfusu 60 bin'e ulaşan Aliağa'da yaşayan herkesin Başta yenilenen Sahil bandı olmak üzere park ve yeşil alanları değerlendirdiğini ifade eden Başkan Oğuz, "Sahil Bandı projemiz ile 2,5 km uzunluğunda, 76 bin m2 büyüklüğündeki alanı düzenleyerek, Aliağa'da yaşayan yurttaşlarımızın yeniden deniz ile buluşmasını sağladık. Muhtelif mahallelerimizde 10 parkı hizmete açtık. Yurttaşlarımızın dinlenebilecekleri, spor yapıp, çocuklarını eğlendirebilecekleri sosyal alanlar oluşturmaya kentimizin gelişme bölgelerinde de devam edeceğiz" dedi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78