• BIST 9563.96
  • Altın 2484.644
  • Dolar 32.4858
  • Euro 34.5993
  • İzmir 26 °C

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu Devam Ediyor

Aliağa’da 23 Nisan Coşkusu Devam Ediyor
ALİAĞA HABER / 23 NİSAN COŞKUSU YENİ ŞAKRAN MAHALLESİ VE SANAT SOKAĞI’NDA DEVAM ETTİ

Aliağa Belediyesi tarafından 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen ‘Uluslararası Çocuk Şenliği’ Yeni Şakran Mahallesi'ndeki etkinlikler ile devam etti.


23 Nisan Coşkusu Yeni Şakran Ve Sanat Sokağı... paylaşan: egeplay

Makedonya’dan gelen misafir çocukların katılımıyla gerçekleşen ve üç gün sürecek olan kutlama etkinliklerinin ikinci durağı Yeni Şakran Mahallesi olurken, Aliağa ilçe merkezinde de çeşitli etkinlikler yapıldı.

PROGRAM ÇOCUK TİYATROSU İLE BAŞLADI
Yeni Şakran Mahallesi’ndeki program, Yeni Şakran Düğün Salonu’nda ASEV Çocuk Tiyatrosu’nun sahneye koyduğu ‘3 İyi Arkadaş’ isimli oyunla başladı. Evrim Yaşar’ın yazıp yönettiği ve toplum kurallarını konu alan oyunda 8-9 ile 10 yaş grubundaki kursiyerler sahne aldı. Üç iyi arkadaşın maceralarının anlatıldığı oyuna aileleri ile birlikte gelen çocuklar bol bol eğlendi. 

‘ENGELSİZ MEHTERAN TAKIMI’NDAN MUHTEŞEM KONSER
Beğeniyle izlenen tiyatro gösterisinin ardından zihinsel ve ortopedik engellilerden oluşan Aliağa Engelsiz Mehteran Takımı, Şakran Yeni Park gösteri alanında katılımcılara muhteşem bir konser verdi. Hücum Marşı, Yürekler Kabarık, Fetih Marşı, Sevdim Seni Mabuduma, Allahu Allah, Türkiye’m ve Ceddin Deden gibi marşları seslendiren Engelsiz Mehteran Takımı, katılımcılara duygu dolu dakikalar yaşattı. Büyük beğeni toplayan konserin finalinde tüm katılımcılar Engelsiz Mehteran Takımı’nı ayakta alkışladı.

23 NİSAN COŞKUSUNU YÖRESEL DANSLARIYLA TAÇLANDIRDILAR 
Yeni Şakran Mahallesi’ndeki etkinlikler rengârenk folklorik kıyafetleriyle sahne alan Makedonyalı çocukların gösterileriyle devam etti. 23 Nisan coşkusunu ülkelerinin yöresel danslarıyla taçlandıran Makedonyalı çocuklar, izleyenlerden bol bol alkış aldı. Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) öğrencilerinin dans gösterilerinin yanı sıra Aliağa Belediyesi Helvacı Spor Kulübü Zeybek ekibinin gösterileri de ilgiyle izlendi. 

UÇURTMALAR ALİAĞA SEMALARINI SÜSLEDİ
Yeni Şakran’daki gösteriler uçurtma şenliği ile renklendi. Aliağa Belediyesi tarafından çocuklara dağıtılan Türk Bayrağı motifli uçurtmalar Aliağa semalarını süsledi. Ayrıca şenliğe katılan çocuklar için gösteri alanına şişme oyun parkları da kuruldu. Çocuklar kendileri için kurulan bu oyun parklarında doyasıya eğlendi.

KUTLAMALAR SANAT SOKAĞINDA DEVAM ETTİ
23 Nisan etkinlikleri kapsamında ‘Sanat Sokağı’ da birbirinden renkli gösterilere ev sahipliği yaptı. Görsel ve sanatsal etkinliklerin beğeniye sunulduğu ‘Sanat Sokağı’nda keyifli dakikalar yaşandı.
Ebru, resim ve atölye çalışmaları gibi sanatsal faaliyetler vatandaşların beğenisine sunuldu. Miniklerin ilgi odağı olan Ebru Sanatı’nın Türklere özgü üç binlik bir sanat dalı olduğunu belirten Ebru Sanatçısı Mesut Selek, “Aliağa’da 23 Nisan etkinlikleri kapsamında yüzlerce çocukla birlikte ebru yaptık. Hepsi çok mutlu oldu. Bu sanatı gelecek kuşaklara taşıma gayreti içerisinde olmamız gerekiyor” dedi.

ALİAĞA BELEDİYE BANDOSU’NDAN MUHTEŞEM KONSER
‘Uluslararası Çocuk Şenliği’nde ikinci günün finalini Aliağa Belediye Bandosu muhteşem bir konser ile yaptı. Bando Şefi Davut Kandemir yönetiminde Sanat Sokağı’nda gerçekleşen konser soğuk havada Aliağalıların içini ısıttı. Bandonun en küçük üyesi 11 yaşındaki Efe Görgülü konserin gözdesi oldu. Saksafonunu büyük bir ustalıkla çalan minik Efe, solo performansıyla da vatandaşlardan alkış aldı. Aliağa Belediye Bandosu Şefi Davut Kandemir 23 Nisan dolasıyla şef çubuğunu çocuklara teslim etti. Profesyonelleri aratmayan çocuklar bandoyu başarıyla yönetti. Yaklaşık yarım saat süren ve vatandaşların büyük ilgiyle takip ettiği konserde bando, en sevilen marşları ve şarkıları çaldı.

MİNİKLER ŞİŞME OYUN PARKI’NDA DOYASIYA EĞLENDİ
Yeni Şakran Mahallesi ve Sanat Sokağı’nda devam eden etkinliklerin yanı sıra Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’nda kurulan şişme oyun parkı da çocuklara keyifli anlar yaşattı. Şişme oyun parkına akın eden çocuklar, eğlencenin doruğuna çıkarken, aileleri de çocukları ile birlikte hoşça vakit geçirdi. Doyasıya eğlenerek şişme parkın tadını çıkartan miniklerin mutlulukları gözlerinden okundu. 

Günün sonunda Aliağa Belediyesi Sanat Evi (ASEV) öğrencileri tarafından Sanat Sokağı’nda müzik dinletisi gerçekleştirildi. Akşam saatlerinde Avcı Ramadan Çocuk Oyun Rekreasyon Alanı’nda ASEV orkestrası eşliğinde yapılması planlanan Hande Ülker Şen-Ulviye Koçak konseri de olumsuz hava şartlarından dolayı iptal edildi. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-23nisan-coskusu-devam-ediyor-6.jpg

aliaga-23nisan-coskusu-devam-ediyor-11.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

Aliağa / Aliağa Haber / Aliağa Haberleri / Aliağa Gündem

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78