• BIST 9677.72
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 28 °C

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı

Aliağa’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü Kutlandı
3 Aralık Dünya Engelliler Günü Aliağa’da Engelliler Rehabilitasyon Derneği’nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Aliağa’da Engelliler Rehabilitasyon Derneği’nin düzenlediği etkinliklerle kutlandı. Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir’in Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başlayan tören Aliağa Engelsiz Kafe’de düzenlenen programla devam etti.

Engelsiz Kafe’deki programda zihinsel ve ortopedik engellilerden oluşan Engelliler Derneği Mehteran Takımı, katılımcılara mini bir konser verdi. Engeliler tarafından seslendirilen ‘Fetih’, ‘Türkiyem’, ‘Ceddin Deden’ ’10. Yıl Marşı’ ve ‘Yelkenler Biçilecek’ marşları izleyenlerden büyük beğeni topladı. Programda katılımcılara lokma ikramı da yapıldı. 

Düzenlenen etkinliklere; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, başkan yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan, sivil toplum kuruluşları, siyasi parti temsilcileri, engelli aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

YILMAZ: SİZLER BU ÜLKENİN EVLATLARISINIZ
Mehteran takımının seslendirildiği marşlar ile gururlandıklarını belirten Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, “Tarihi derinliklerimizden gelen maddi ve manevi her şey bizim yüreğimizdedir, başımızın üzerindedir. Bunlar bizim derin kültürel değerlerimizdir. Mehteran da bizim kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Çok zengin bir tarihten, çok zengin bir kültürden geliyoruz. Mehteran takımıyla bizlere böylesine özel bir günde güzel bir gösteri sundukları için Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği’ne teşekkür ediyorum. Sizler bu ülkenin evlatlarısınız. Bu ülkede seksen milyona emanetsiz” dedi.

ERDEMİR: ENGELLİ OLMAK BİR TERCİH DEĞİLDİR
Engelli vatandaşların sorunlarının tüm insanlığın ortak sorunu olduğunu ifade eden Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir ise, “Engelli vatandaşlarımızın hayatın tüm alanlarında varlık göstermelerine yardımcı olma hususunda devlete de topluma da önemli görevler düşmektedir. Son yıllarda engellilere yönelik özellikle farkındalık çalışmalarının olumlu sonuçlar verdiğini görmekteyiz. Engelli bireylerimizi topluma kazandırmak ve hayatlarını kolaylaştırabilmek için küçük, büyük herkesin yapabileceği pek çok şey var. Engelli olmak bir tercih değildir. Bu nedenle engelli kardeşlerimizin işini kolaylaştırmak, önlerini açmak bir insanlık vazifesidir” dedi.  / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78