• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • İzmir 21 °C

Aliağa’da Akülü Sandalye Şarj İstasyonları Hizmete Girdi

Aliağa’da Akülü Sandalye Şarj İstasyonları Hizmete Girdi
Aliağa’da engelli vatandaşlar için ilçenin farklı noktalarına kurulan akülü sandalye şarj istasyonları engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

Aliağa’da Şarj İstasyonları Devrede!

Aliağa’da Akülü Sandalye Şarj İstasyonları Hizmete Girdi

Akülü Sandalye Şarj İstasyonları Yaşamı Kolaylaştıracak

Aliağa’da engelli vatandaşlar için ilçenin farklı noktalarına kurulan akülü sandalye şarj istasyonları engelli vatandaşların hayatını kolaylaştırıyor.

İzmir'in Aliağa ilçesinde, engelli vatandaşlara yönelik EnGezer Taksi, Engelsiz Kafe, Engelliler Koordinasyon Birimi gibi projeleri hayata geçiren Aliağa Belediyesi, bu kez de ilçede engelli vatandaşlar için önemli bir sorun haline gelen akülü sandalyelerin şarj problemini, farklı noktalarda kurduğu şarj istasyonlarıyla çözüyor. Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından Demokrasi Meydanı, Atatürk Caddesi ve Aliağa Belediyesi Gençlik Merkezi önünde konumlandırılan şarj istasyonlarında iki akülü sandalye aynı anda şarj edilebilirken öte yandan bu istasyonlarda vatandaşlar, cep telefonlarını da şarj edebiliyor. Vatandaşlar kurulan istasyonlardan hiç bir ücret ödemeden faydalanabiliyor.

Büyük Bir Problem Çözüldü
Aliağa’nın muhtelif yerlerine kurulan akülü sandalye şarj istasyonlarının önemine değinen Aliağa Engelliler ve Rehabilitasyon Derneği Başkan Vekili İbrahim Erdemir, “Aliağa’da akülü sandalye şarjı büyük bir problemdi.  Özellikle uzak noktalardan kent merkezine gelen arkadaşlarımız için şarj büyük bir problem yaratıyordu. Uzak noktadan gelen arkadaşlarımızın eve dönmesi için tekrar şarj etmesi gerekiyordu. Bu sıkıntımızı Aliağa Belediye Başkanımız Serkan Acar’a ilettik. Sağ olsun Başkanımız çözüm üreterek birçok konuda bizim yanımızda olduğu gibi bu konuda da yanımızda olduğunu gösterdi. Bizim için çok önemli olan bu hizmetten dolayı Belediye Başkanımıza teşekkür ediyoruz.” dedi. 

Engel Kalktı
Akülü sandalye kullanan Halit Aydın ise “Aliağa Belediyemizin kurmuş olduğu şarj istasyonları engellilerin eli, ayağı olan akülü araçlarının şarjı bittiği zaman yolda kalmaması sağlanmış oldu. Yani engel kalkmış oldu. Engelliler adına bu hizmetlerinden dolayı Aliağa Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

// EGE BASIN GRUBU

aliaga_akulu_sandalye_sarj_istasyonu_22102020_5.jpgaliaga_akulu_sandalye_sarj_istasyonu_22102020_1.jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78