• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İzmir 22 °C

Aliağa'da Anket Gerginliği...

Aliağa'da Anket Gerginliği...
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi ALİAĞA'DA SONAR, GEZİCİ GİBİ ŞİRKETLERİN LOGOLARI VE İSİMLERİ KULLANILARAK SOSYAL MEDYADA SAHTE ANKETLER YAYILMASINA HEM VATANDAŞ HEM ARAŞTIRMA ŞİRKETLERİ İSYAN ETTİ
SAHTE ANKETLER ALİAĞA'YI KARIŞTIRDI
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi
İzmir'in Aliağa ilçesinde son günlerde kamuoyuna sosyal medya aracılığıyla yayılan sahte kamuoyu anketleri vatandaşın tepkisine neden oldu. Gezici, Sonar gibi şirketlerin logoları kullanılarak Aliağa kamuoyuna anket yapılmış gibi sunulan sonuçlar siyasi partilerin de tepkisine neden oldu. Son olarak bir araştırma şirketinin Demokrasi Meydanı'nda bir siyasi partinin taraftarlarını sıraya dizerek anket yapmasına vatandaşlar sert tepki gösterdi. 
 
 
Sahte anketlerle kamuoyunun manipüle edilmeye çalışılması üzerine adları ve logoları kullanılan  Sonar ve Gezici Araştırma Şirketleri "Aliağa'da yapılmış anketimiz yoktur" açıklaması yaptı
 
HAKAN BAYRAKÇI'DAN YALANLAMA
Sonar Araştırma şirketi yönetim kurulu başkanı Hakan Bayrakçı, kendisine ait twittr hesabı @Ahakanbayrakci dan açıklama yaparak, "Aliağa'da SONAR'ın herhangi bir araştırması yoktur" dedi. Bayrakçı, açıklamasına "Sonar anketi diye bir çok il ve ilçede düzmece anketler yayılıyor. Logomuzu bile kopyalıyorlar. Lütfen bu anketlere itibar etmeyiniz" sözlerini ekledi.
 
GEZİCİ ARAŞTIRMA DA "ALİAĞA'DA ANKETİM YOK" DEDİ.
Aliağa kamuoyunun sahte anket sonuçlarıyla yönlendirilmeye çalışılmasına Gezici Araştırma Şirketi de tepki gösterdi. Gezici Araştırma'nın resmi twitter hesabı olan @geziciarastirma dan yapılan açıklamada da "Aliağa'da Gezici Araştırma'nın herhangi bir araştırması yoktur" açıklaması yaptı. 
 
ANKET KUYRUĞUNA VATANDAŞ TEPKİSİ
Sahte anketlerin gerdiği Aliağa'da Armada Araştırma adlı bir şirketin Demokrasi Meydanı'nda kuyruğa giren DSP'lilere anket yaptırmasına çevredeki vatandaşlar sert tepki gösterdi. Vatandaşların anket şirketi yöneticilerini olay yerine çağırmasıyla kısa süreli bir gerginlik yaşandı. vatandaşın tepkisinin artması üzerine şirket anketörlerini alarak Demokrasi Meydanı'ndan uzaklaştı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78