• BIST 9693.46
  • Altın 2513.719
  • Dolar 32.577
  • Euro 34.7689
  • İzmir 21 °C

Aliağa'da Caretta Ölüsü

Aliağa'da Caretta Ölüsü
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/ İzmir’in Aliağa ilçesi sahilinde ölü caretta caretta bulundu. Vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen Aliağa belediye zabıta ekipleri caretta caretta ölüsüne

ALİAĞA"DA CARETTA CARETTA ÖLÜSÜ

ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ EGE HAKİMİYET GAZETESİ/  İzmir"in Aliağa ilçesi sahilinde ölü caretta caretta bulundu. Vatandaşların ihbarı ile olay yerine gelen Aliağa belediye zabıta ekipleri caretta caretta ölüsünü Aliağa belediyesi fen işleri ekipleri yardımı ile denizden çıkardı.
Aliağa sahil bulvarında kıyıya vuran  1 metre 20 cm boyundaki yaklaşık 80 ağırlığındaki caretta ölüsü Aliağa belediye veterinerliğinin yaptığı incelemenin ardından   Aliağa sokak hayvanları rehabilitasyon merkezinde bulunan hayvan mezarlığına gömüldü.

Aliağa Belediyesi Veteriner Hekimi Rıfat Altınel, gazetecilere yaptığı açıklamada caretta carettaların genellikle ağlarına takılan balıkçılar tarafından öldürüldüğünü, fakat bulunan caretta caretta"nın üzerinde herhangi bir darp izine rastlanmadığını, ve ölüm sebebini belirleyemediklerini söyledi.
Altınel, “caretta caretta yaklaşık 15-20 gün önce ölmüş, ege denizi Yaşam alanları olmamasına rağmen genelde caretta carettalar uluslararası gemilerin peşine takılarak buralara kadar gelebiliyorlar. herhangi bir hastalıktan ölmüş olabilir. ölüm nedenini yaptığımız incelemede belirleyemedik.  körfez dışında ölmüş, Körfezde hakim olan kuzey batı rüzgarları ile sahile vurmuş” dedi
Altınel, körfezde balıkçılık mesleği ile uğraşanların canlı yada yaralı caretta caretta gördüklerinde Aliağa belediyesi veterinerliğine bildirmelerini rica etti.
Altınel,” her türlü teknik donanımız ile büyükşehir belediyesi desteği ile yaşamını devam ettirmesini sağlayabiliriz. Uluslararası yasalarla korunan ve nesli tükenmekte olan Akdeniz foku ve caretta carettalar balıkçıların ağlarına takılmış olduğunda veterinerliğimiz her türlü yardımı yapmaya hazırdır. “dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78