• BIST 9139.12
  • Altın 2324.276
  • Dolar 32.361
  • Euro 34.9529
  • İzmir 15 °C

Aliağa’da Çocukların Tiyatro Keyfi

Aliağa’da Çocukların Tiyatro Keyfi
Çocukları erken yaşta tiyatroyla tanıştırmayı amaçlayan ALBET Çocuk Tiyatrosu’nun ‘Üç İyi Arkadaş’ adlı oyunu seyircisiyle buluştu.

Çocukları erken yaşta tiyatroyla tanıştırmayı amaçlayan ALBET Çocuk Tiyatrosu’nun ‘Üç İyi Arkadaş’ adlı oyunu seyircisiyle buluştu. Atatürk Kültür Merkezi’nde sahnelenen ve ALBET Çocuk Tiyatrosu oyuncularının rol aldığı oyun minik izleyicisinden büyük ilgi gördü.


Aliağa’da Çocukların Tiyatro Keyfi paylaşan: egeplay

Evrim Yaşar’ın yazıp yönettiği ve toplum kurallarını konu alan tiyatro gösterisinde 8-9 ile 10 yaş grubundaki kursiyerler sahne aldı. Üç ayrı seans halinde gösterime sunulan oyuna aileleri ile birlikte gelen çocuklar bol bol kahkaha atarak keyifli bir gün geçirdi. 

Aliağa Belediyesi Sanatevi’nin (ASEV) bünyesinde faaliyet gösteren ALBET Çocuk Tiyatrosu’nun hazırlayıp sunduğu oyunda; Erçil Güzlek, Emir Arslan, Ceylin Culum, Bensu Yılmaz, Sena Sude Dolutaş, Yağmur Elbir, Azra Cerhal, Furkan Doğan, Irmak Avcu ve Zehra Bermal Barlak rol aldı. Sahnedeki kursiyerin performansları profesyonel oyuncuları aratmadı.

TİYATROYU ŞİDDETLE TAVSİYE EDİYORUM
Tiyatronun çocukların içlerinde sıkışmış olan özgüvenleri açığa çıkartma noktasında önemli bir sanat dalı olduğunu belirten ALBET Çocuk Tiyatrosu yönetmeni Evrim Yaşar, “Tiyatro, çocukların benliklerini buldukları, kendilerini fark ettikleri bir alandır. Çocukların, sosyal etkinlikler kapsamında tiyatroya gitmelerini şiddetle tavsiye ediyorum. Küçük yaşta tiyatro ile tanışan çocuklar kendilerini geliştirme konusunda daha başarılı olabiliyorlar. ‘Üç İyi Arkadaş’ adlı oyunumuz bizim bu yıl ki ilk gösterimizdi. Salonda beklediğimizin üzerinde bir seyirci kitlesi vardı. Bunun karşısında öğrencilerimiz sahnede biraz heyecana kapıldılar. Bu oyun onlar için iyi bir tecrübe oldu. Onlarla beraber ben de bu heyecanı yaşadım” dedi. // EGE BASIN GRUBU

aliagada-cocuklara-tiyatro-keyfi-(3).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78