• BIST 9507.36
  • Altın 2492.827
  • Dolar 32.4863
  • Euro 34.7687
  • İzmir 23 °C

Aliağa’da Denetimler Sıklaştı, Maskesiz Girişlere İzin Yok

Aliağa’da Denetimler Sıklaştı, Maskesiz Girişlere İzin Yok
Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ile birlikte Cumartesi Kapalı Pazaryeri’nde koronavirüs denetimi gerçekleştirdi.

Aliağa’da Denetimler Sıklaştı, Maskesiz Girişlere İzin Yok

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekipler, Aliağa İlçe Emniyet Müdürlüğü Ekipleri ile birlikte Cumartesi Kapalı Pazaryeri’nde koronavirüs denetimi gerçekleştirdi.

Ekipler, İçişleri Bakanlığı’nın koronavirüs denetimlerinin sahada daha etkin yürütülmesi için tüm valiliklere gönderdiği yeni genelge kapsamında Cumartesi Kapalı Pazaryeri’nde denetimlerde bulundu. 

Vatandaşa ve Esnafa Anonslarla Hatırlatma Yapılıyor
Ekiplerce yapılan denetimlerde pazaryerindeki tezgah düzenlemelerinin fiziki mesafe kuralına uygun olup olmadığı, esnaf ile müşterilerin maske takma zorunluluğuna riayet edip etmedikleri kontrol edildi. Pazarcı esnafının kişisel hijyen ve eldiven takma zorunluluğu ile kişiler arasındaki sosyal mesafeye özen gösterilmesi hususları da yapılan anonslarla sık sık hatırlatıldı. 

Maskesiz Girişlere İzin Verilmiyor
Zabıta ekipleri pazar alanına maskesiz girişlere izin vermezken pazaryeri girişlerinde vatandaşlar için erişilebilir ve yeterli miktarda el dezenfektan ünitesi bulunduruluyor. Ayrıca sabahın erken saatlerinde pazaryerine gelen esnaf, Hayat Eve Sığar (HES) kodu sorgulandıktan sonra pazar alanına giriş yapabiliyor.

Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar: “Aliağa Halkının Sağlıklı Ortamda Alışveriş Yapmasını Amaçlıyoruz”
Koronavirüsün pazaryerleri gibi insan kalabalığının yoğun olduğu bölgelerde bulaşı riskinin yüksek olduğunu belirten Aliağa Belediyesi Zabıta Müdürü Mustafa Tahir Acar, “Pazaryerleri gibi kalabalık olan yerlerde periyodik olarak yaptığımız denetimlerimizi sıklaştırıyoruz. Aliağa Kapalı Pazaryeri yaklaşık 15 bin insanın ziyaret ettiği yoğun bir pazar. Aliağa Zabıtası olarak bizler de gerekli önlemleri alıyoruz. İlk olarak gece yarısından sonra pazar alanına gelen pazarcı esnafını HES sorgulamasından geçirerek içeri alıyoruz. Pazar girişlerinde aldığımız önlemlerle maskesiz girişlere izin vermiyoruz. Belirli aralıklarla yaptığımız denetim ve anonslarla hem vatandaşlarımızı hem de esnafımızı maske ve sosyal mesafe konusunda uyarıyoruz. Yapılan uyarı ve hatırlatmalara uymayanlara ise cezai işlem uyguluyoruz. Yaptığımız denetimlere Aliağa halkının sağlıklı ortamlarda sağlıklı ürünlere ulaşarak alışveriş yapmalarını amaçlıyoruz” dedi. 

aliaga’da-denetimler-siklasti,-maskesiz-girislere-izin-yok-(5).jpgaliaga’da-denetimler-siklasti,-maskesiz-girislere-izin-yok-(6).jpg

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78