• BIST 9079.97
  • Altın 2323.673
  • Dolar 32.366
  • Euro 34.9506
  • İzmir 16 °C

Aliağa’da Dünya Çevre Günü Kapsamında Plaj Temizliği Yapıldı

Aliağa’da Dünya Çevre Günü Kapsamında Plaj Temizliği Yapıldı
İzmir’in Aliağa ilçesinde ‘Dünya Çevre Günü’ münasebetiyle İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde temizlik çalışması yapıldı.

ALİAĞA’DA ‘DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’ KAPSAMINDA PLAJ TEMİZLİĞİ YAPILDI

İzmir’in Aliağa ilçesinde ‘Dünya Çevre Günü’ münasebetiyle İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği ile Aliağa Belediyesi iş birliğinde temizlik çalışması yapıldı.

Çevre sorunlarına dikkat çekmek ve sosyal farkındalık oluşturmak amacı ile ön plajlar mevkiinde gerçekleştirilen etkinliğe Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tam destek verdi. Ön plaj bölgesinde yapılan temizlik çalışmasına İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği Kurucu Başkanı Mutlu Baykal, Aliağa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Handan Çetiner Şirin, dernek yöneticileri, temizlik işleri personeli ve 7’den 70’e birçok vatandaş katıldı. 

“Çevreyi Sadece Yasalar Değil Bilinçli İnsanlar Korur” sloganı ile gerçekleştirilen etkinlikte çevrede bulunan kirletici unsurlar toplanarak Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün araçları ile ilçe çöplüğüne götürüldü. Etkinlik çekilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.

İnsanoğlunun yaşamını sürdürebilmesinin doğal varlıkların korunması ile mümkün olduğunu belirten İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği Kurucu Başkanı Mutlu Baykal, dernek yönetimi adına yaptığı basın açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Sanayileşme ve ekonomik büyüme ile birlikte insanoğlunun doğa üzerindeki baskı ve müdahalesinin artması ciddi çevre problemlerini beraberinde getirmiştir. Ekonomik kalkınma niyetiyle doğal varlıkların ikinci plana atıldığını da üzülerek görüyoruz.

Çevre sorunlarıyla mücadelenin en önemli aşamalarından bir diğeri ise çevre sorunlarına duyarlılığı arttırma ve çözümü konusunda çocuk yaştan itibaren toplum hassasiyetinin arttırılması ve tüm insanların bu konuda bilinçlendirilmesi gerekmektedir. Bu düşünce ile İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği olarak çevre bilincinin oluşmasında katkı sunup, farkındalık oluşturması ve topluma örnek teşkil etmesi için etkinlik tarafımızdan düzenlenmiştir.

Eğitim kurumları, çevre kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve basın yayın organlarının iş birliğinde yürütülecek çalışmalarda içtiğimiz suyun, soluduğumuz havanın, ayak bastığımız toprağın, bilinçsizce kaynakların insanların geleceği için taşıdığı önemi anlatmamız gerekmektedir.

İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitim Araştırma Derneği olarak bizler; Doğanın bize geçmiş kuşaklarından kalan bir miras değil gelecek kuşaklardan kalan bir miras değil gelecek kuşaklardan ödünç alınan bir emanet olduğu gerçeğini hatırlatarak daha yeşil daha yaşanılabilir bir dünya bırakma ümidi, mücadelesi ve inancıyla dünya çevre gününü kutluyoruz”

DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ
5 Haziran 1972 tarihinde İsveç’in Stockholm kentinde 133 ülkenin katılımı ile gerçekleştirilen Birleşmiş Milletler Çevre Konferansı’nda çevre kirliliğinin insanlığın geleceğine yönelik olumsuz sonuçlar oluşturduğunu gören dünya kamuoyu ilk defa çevre ve insan konusu ile ilgili olarak 5 Haziranı Dünya Çevre Günü olarak kararlaştırmıştır. Bu tarihten itibaren dünya çevre günü ülkemizde de çevrenin korunmasının yaygınlaştırılması, iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak kabul edilmiştir. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-cevre-gunu-1.jpgaliaga-cevre-gunu-13.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78