• BIST 9689.05
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İzmir 28 °C

Aliağa’da Engelliler Haftası Kutlamaları Başladı

Aliağa’da Engelliler Haftası Kutlamaları Başladı
ALİAĞA’DA ENGELLİLER HAFTASI KUTLAMALARI BAŞLADI

İzmir’in Aliağa ilçesinde 10-16 Mayıs ‘Engelliler Haftası’ düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği tarafından hazırlanan program, Atatürk Caddesi ve İstiklal Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanına kadar yapılan kortej yürüyüşüyle başladı. Cumhuriyet Meydanına gelen kortej adına Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir, Atatürk Anıtına çelenk sundu. Cumhuriyet Meydanı’nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona eren program, Engelsiz Park Kafe’deki gösterilerle devam etti.


Aliağa’da Engelliler Haftası Kutlamaları Başladı paylaşan: egeplay

Engelsiz Park Kafedeki programa; Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz, Aliağa Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, İlçe Emniyet Müdürü Gürcan Alev, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Volkan Gürler, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar, öğrenciler, öğretmenler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“ENGELLİ OLMAK İNSANLIĞIN ORTAK SORUNUDUR”
Gösteriler öncesinde günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Aliağa Engelliler Rehabilitasyon Derneği Başkanı İbrahim Erdemir yaptı. Engelli bireylerin sorunlarına dikkat çekmek istediklerini belirten Erdemir, “Engelli olmak insanlığın ortak sorunudur. Doğuştan engelli olunabileceği gibi daha sonradan geçirilen bir kaza ile de engelli olunabilir. Önemli olan engelli bireylere acıyarak bakmak ve duygulanmak yerine onların yapacağı iş alanlarını tespit etmektir. Bu doğrultuda da projeler üretmektir” dedi.

Erdemir’in konuşmasının ardında ilk ve ortaokul öğrencilerinin sahnelediği step, halk oyunları ve zeybek gösterileri katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Atatürk İlk Okulu 2-E sınıfı ve Şehit Kemal Ortaokulu öğrencilerinin ‘Hayat Bayram Olsa’ adlı şarkıyı işaret dili ile seslendirmeleri ise vatandaşlardan büyük alkış aldı. 

Yoğun katılım ile gerçekleştirilen program zihinsel ve ortopedik engellilerden oluşan Engelsiz Mehteran Takımı’nın verdiği mini konser ile sona erdi. Engelsiz Mehteran Takımı tarafından seslendirilen marşlar izleyenlerden tam not aldı. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-engelliler-haftasi-12.jpg

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78