• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • İzmir 23 °C

Aliağada HDP Coşkusu

Aliağada  HDP Coşkusu
ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla çalışmalarına hız veren HDP, Aliağa ve Menemen’de halkın kitlesel katılımıyla mitinglerini gerçekleştirdi. Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Aliağa ve Meneme

Aliağa ve Menemen’de HDP mitingi

ALİAĞA HABER/ ALFATİVİ/ Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla çalışmalarına hız veren HDP, Aliağa ve Menemen’de halkın kitlesel katılımıyla mitinglerini gerçekleştirdi.

Halkların Demokratik Partisi İzmir İl Örgütü seçim çalışmaları kapsamında Aliağa ve Menemen ilçelerinde binlerce kişinin katılımıyla mitingi gerçekleştirdi. Coşkulu geçen mitinglerde halka 30 Mart’ta iradesine sahip çıkma çağrısı yapıldı.  

Aliağa Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen mitingde binlerce Aliağalının yanı sıra HDP İzmir İl Eş başkanı Neşe Dilek Bakış, HDP İzmir Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan adayları Osman Özçelik, Pınar Türk, HDP Aliağa Belediyesi Eş Başkan Adayları Bircan Karakaya, Hasan Karaşahin HDP yöneticileri katıldı. Demokrasi Meydanı HDP bayrakları ile donatılırken, meydana “Özgür Eşit Yurttaşlık, Demokratik Birlik” pankartı Aliağa Adaylarının afişleri asıldı.  Miting İlkay Akkaya’nın konseri ile başlarken alandakiler Türkçe ve Kürtçe “Yaşasın Halkların Kardeşliği” sloganlarını attı.

Mitingde ilk olarak halka seslenen HDP İzmir İl Eş başkanı Neşe Dilek Bakış, barış ve özgürlüklerin, halkların mücadelesi ile geleceğini belirterek “gücümüzü hep birlikte büyütüyoruz. Birileri de bundan rahatsız oluyor ki, propaganda yapmamızı engelliyor, bürolarımıza saldırıyor. Ama bunlar bizi engellemek yerine gücümüzü daha da arttırıyor dedi.

Daha sonra söz alan HDP Aliağa Belediyesi Eş Başkan Adayı Bircan Yorulmaz, eşitlik özgürlük için halk iktidarını hedeflediklerini belirterek “Yerelden yönetim istiyoruz. Ama iktidardakiler, kendi çıkarları doğrultusunda belediyeleri kullanıyorlar, bir taraftan da halkı bölüyorlar. Bizim çılgın projelerimiz yok bizim projemiz kadınlarla, çocuklarla, gençlerle işçilerle Aliağa’yı birlikte yönetmektir. Aliağa’daki taşeron işçiliğe son verelim.  Gelin belediyelerimizi egemenlere, patronlara bırakmayalım, Aliağa’yı hep birlikte yönetelim” dedi. 

Aliağa Mitinginde son olarak konuşan HDP İzmir Büyükşehir Belediyesi Eş Başkan Adayı Osman Özçelik HDP’nin bu seçimlerin sürpriz partisi olduğunu ifade ederek “Halkın iktidarını kurmaya çok az kaldı. Resmi devlet ideolojisi çerçevesinde örgütlenmiş halkı kandıran partilere artık oy vermeyeceğiz. Bu ülkenin temel sorunu Kürt sorunudur. Biz bundan bahsedince neden başka sorunlardan bahsetmiyorsunuz diyorlar. Evet, yoksulların emekçilerin sorunu var, doğanın sorunu var, ama bütün bunların yanında anti demokrat yapıların savaş politikaları var. Son otuz yıldır sürdürülen kirli bir savaş var. Sizin emeğinizle elde edilen paralar bu topraklarda onurlu yaşamak isteyen Kürtlere top olarak tüfek olarak mühimmat olarak geri dönüyor. İşte bizde bunların son bulması için diyoruz ki demokratik çözüm için gelin konuşalım diyoruz. Bu sorunları çözelim diyoruz” dedi.

Aliağa’nın çevre sorunlarına da değinen Özçelik şunları söyledi “ Burada size iş imkanı sağlayan termik santraller var ama bu santraller her ne kadar size iş imkanı da verse atıklarında ağır metaller, yer altı sularını kirleten kimyasallar var. Denetlenmiyor. Ekoloji korunmuyor. İnsanların sağlıkları tehlikeye atılıyor”.

Halkın karşısında AKP ile CHP arasında hiçbir fark olmadığını da ifade eden Özçelik “Görüntüleri, tabelaları farklı ama ikiz partilerdir. Birbirinden hiçbir farkları yok. Genetikleri aynıdır. Bir zamanlar Ergenokoncuları içeri atan AKP, ‘beraber yürüdük bu yollarda’ dediğiyle arası bozulunca bu katilleri hemen saldı. İslamiyet’le hiçbir alakası yok bu insanların. Yaptıkları sadece iktidar kavgasıdır. Oysa biz LGBTİ’lerin, Alevilerin, Lazların, Çerkezlerin, Kürtlerin her ezilen halkların ortak sesiyiz” şeklinde konuştu. Miting konuşmaların ardından çekilen halaylarla son buldu.

MENEMEN

Daha sonra Menemen’e geçen HDP heyetini de burada da yüzlerce Menemenli karşıladı. İnönü Mahallesi Seçim Bürosunun önünde gerçekleşen coşkulu mitingde yapılan konuşmalarda Menemen halkına Menemen’i birlikte yönetme çağrısı yapıldı.

Mitingde halka seslenen HDP Menemen Belediye Eş Başkan Adayı Ümit Fatma Fırat, “Halkımız ne yalnız ne de çaresiz değildir artık” dedi. Menemen’in kaynak ve imkânlarından eşit ve adil faydalanmasını sağlayacak bir yönetim şeklini benimseyeceklerini söyleyen Fırat, “Merkezi yönetimin yerel yönetim üzerinde ki vesayetine Gezi direnişiyle isyan edilmiştir. Merkezi iktidarlar sermayenin kararlı uygulayıcıları olmuş halkı sömürüyorlar. Biz buna son vermek için buradayız” şeklinde kaydetti.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78