• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İzmir 14 °C

Aliağa’da Katmer Şöleni

Aliağa’da Katmer Şöleni
İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Afyonkarahisar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Katmer şöleninin bu yıl 19’uncusu yapıldı.

ALİAĞA’DA KATMER ŞÖLENİ

İzmir’in Aliağa ilçesinde faaliyet gösteren Afyonkarahisar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Katmer şöleninin bu yıl 19’uncusu yapıldı.

Aliağa’nın Çamlık mesire alanında düzenlenen Katmer şölenine; Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmedali Özkurt, Afyon Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun, Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti ve STK temsilcilerinin yanı çok sayıda vatandaş katıldı. Şölende yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Serkan Acar, vatandaşlarla tek tek selamlaştı. Başkan Acar, çocukların ve ailelerin fotoğraf çektirme isteklerini de geri çevirmedi.

Katmer Şölenine katılım gösteren vatandaşlar mesire alanında güzel bir gün geçirdi. Alanda düzenlenen halat çekme, çuvalla yürüme gibi yarışmalar şölene ayrı bir renk kattı. Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularını pekiştiren katmer şöleninde katılımcılara Afyonkarahisar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından katmer ve ayran ikram edildi.

19’UNCU KATMER AĞALARI
19’uncu Katmer ağasının belirlenmesi için satışa çıkarılan koçun açık artırmasını geçen yılın katmer ağası iş adamı Aydın Şimşek başlattı. Yapılan açık arttırma kıran kırana çekişmeye sahne oldu. Arttırmada yenişemeyen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar ile Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut 19’uncu katmer ağalığını paylaşmak zorunda kaldı. Buna göre satışa çıkartılan koça 5’er bin lira ödemeyi kabul eden Başkan Serkan Acar ile Yaşar Akbulut 19’uncu şölenin katmer ağaları oldu. Ağalık seçiminin ardından geçmiş yıllarda katmer ağası ünvanını alanlar toplu hatıra fotoğrafı çektirdi. Öte yandan 2015 yılının katmer ağası iş adamı Aydın Şimşek’e de Afyonkarahisar Kültür Eğitim ve Dayanışma Derneği tarafından bir teşekkür plaketi takdim edildi. Teşekkür plaketini Afyon Sinanpaşa Belediye Başkanı Murat Karakoyun’un elinden alan İş adamı Şimşek, kendisini Afyonkarahisarlıların fahri hemşerisi olarak gördüğünü belirterek, kendisini onurlandıran dernek yöneticilerine ve tüm Afyonkarahisarlılara teşekkür etti.

“AMACIMIZ KATMER GELENEĞİNİ GELECEK NESİLLERE ULAŞTIRMAK”
Katmer şöleninin birlik ve beraberlik duygularını pekiştirdiğini ifade eden Afyonkarahisar Kültür eğitim ve Dayanışma Derneği Başkanı Ramazan Karaçor, “Geleneksel hale getirdiğimiz Katmer Şölenimizin bu yıl 19’uncusunu gerçekleştirdik. Düzenlediğimiz katmer şölenimiz ile Aliağa’da ve Aliağa dışında yaşayan Afyonlu hemşerilerimiz bir araya topluyoruz. Ülke olarak birlik ve beraberliğe ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde tüm vatandaşlarımızı ve siyasi parti temsilcilerimizi şölenimizde buluşturarak hem birlik ve beraberliğimizi pekiştiriyoruz hem de gelenek ve göreneklerimizi yaşatıyoruz. Bu etkinliklerle bir diğer amacımız da bu katmer geleneğini gelecek nesillere ulaştırmak” diyerek katılım gösteren herkese teşekkür etti. / EGE BASIN GRUBU

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78