• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İzmir 19 °C

Aliağa’da Mesleki Yeterlilik Belgeleri Verildi

Aliağa’da Mesleki Yeterlilik Belgeleri Verildi
Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle gerçekleştirilen “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavlarında başarılı olan işçilere sertifikaları dağıtıldı.

Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) iştiraki olan MEYBEM A.Ş. işbirliğiyle gerçekleştirilen “Mesleki Yeterlilik Belgesi” sınavlarında başarılı olan işçilere sertifikaları dağıtıldı.
ALTO öncülüğünde, Aliağa’da, tehlikeli mesleklerde çalışan işçilere yönelik, 'Mesleki Yeterlilik Belgesi' belgelendirme sınavları devam ediyor. Ocak ve Şubat aylarında çelik kaynakçısı ve makine bakımcısı mesleklerinde sınavlar düzenlenmişti. Yazılı test ve iş başında uygulamalı olarak gerçekleştirilen sınavlarda başarılı olan kişilerin sertifikaları Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka tarafından firmalarda düzenlenen programla takdim edildi.

Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, törende yaptığı konuşmada, oda olarak eğitimin ve eğitilmiş nitelikli personelin önemini her zaman ön planda tuttuklarını belirterek, tehlikeli meslek grubunda işçi çalıştıran firmalara mesleki yeterlilik belgesi konusunda yardımcı olmaya her zaman hazır olduklarını söyledi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığınca yayımlanan tebliğlerde yer alan tehlikeli ve çok tehlikeli işler sınıfındaki mesleklerde “Mesleki Yeterlilik Belgesi” zorunlu hale getirildiğini hatırlatan Saka, ayrıca ‘Mesleki Yeterlilik Belgeli’ kişileri istihdam eden işverenlerin 48 aya kadar 'İşveren Prim Desteği'nin bakanlık tarafından karşılandığını söyledi.

48 tehlikeli meslek dalında ‘Mesleki Yeterlilik Belgesi’ almanın 2017 yılında zorunlu bir hale geldiğini belirten Saka, “Bu sayı önümüzdeki günlerde daha da artacak. Hem bu mesleklerde çalışan hem de bu mesleklerde çalışanları istihdam eden işletmelerimizin de bu zorunluluk şartlarını yerine getirmesi gerekiyor. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi işbirliğinde ‘Mesleki Yeterlilik Sınavları’ yapıyoruz. Bugüne kadar farklı meslek dallarında bine yakın işçiye sınav yapıldı” dedi.

Başkan Saka, önümüzdeki dönemlerde de belge alma zorunluluğu bulunan meslek alanlarına yönelik sınav ve belgelendirme işlemlerine devam edileceğini belirterek, “Tehlikeli ve çok tehlikeli meslek dalında işçi çalıştıran firmalarımız bizimle irtibata geçtikleri zaman biz kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız. Bu sınavlar sayesinde nitelikli kişilerin olduğu iş ortamlarında kaliteli ve nitelikli üretim elde etmeleri sağlanacak. Bundan sonra bu belgeyi almayan işçiler çalıştırılamayacak. Çalışan işçilerin de mutlaka belge sahibi olması gerekecek” ifadelerini kullandı.

Belge almadan çalışan işçilerin kaçak çalışıyor pozisyonunda gözükeceklerine dikkat çeken Saka, bu durumda işletmelere cezai yaptırımlar uygulanacağını, işçilerine bu sınavı yaptırmak isteyenlerin ‘Aliağa Ticaret Odası Eğitimi Departmanı’ ile irtibata geçebileceklerini kaydetti. // EGE BASIN GRUBU

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78