• BIST 9092.87
  • Altın 2324.401
  • Dolar 32.3603
  • Euro 34.9324
  • İzmir 17 °C

Aliağa’da Sigorta Prim Teşvikleri ve İstihdam Destekleri Anlatıldı

Aliağa’da Sigorta Prim Teşvikleri ve İstihdam Destekleri Anlatıldı
İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan toplantıda işveren ve mali müşavirlere sigorta prim teşvikleri ve istihdam ko

İzmir’in Aliağa ilçesinde Aliağa Ticaret Odası (ALTO), Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İzmir İl Müdürlüğü ve Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İzmir İl Müdürlüğü işbirliğiyle hazırlanan toplantıda işveren ve mali müşavirlere sigorta prim teşvikleri ve istihdam kolaylıkları anlatıldı. Toplantıda Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Saka, SGK İzmir İl Müdürü Ekrem Gülcemal ve İŞKUR temsilcisi Anıl Tamburacı konuşmacı olarak katıldı.

‘DESTEKLER HEM ÇALIŞAN HEM DE İŞVEREN AÇISINDAN FIRSATA DÖNÜŞTÜRÜLMELİ’
Toplantının açış konuşmasını yapan Aliağa Ticaret Odası Başkanı Adnan Saka, istihdam paketi ve prim desteğinin önemli bir imkan olduğunu belirtti. Aliağa’nın sanayi ve ticaret potansiyeli ile çok özel bir kent olduğunu ifade eden Saka, “Hükümetimiz son dönemde istihdamı, girişimciliği, ticareti ve sanayiyi destekleme noktasında adımları atıyor. Bir yandan KOSGEB destekleri gelirken, diğer yandan SGK öte yandan İŞKUR ile ilgili destekler ve teşvikler sağlandı. Açıklanan teşvik ve destekler istihdamın artırılması ve ekonominin harekete geçirilmesi açısından son derece olumlu adımlar. Bu destekler hem çalışan hem de işveren açısından fırsata dönüştürülmeli. Bu çerçevede Aliağa’daki işverenlerimizin ve çalışanlarımızın bu desteklerden yararlanmalarını temenni ediyor ve toplantının ilçemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

İZMİR’E AYDA 150 MİLYON LİRA İSTİHDAM DESTEĞİ
ALTO Başkanı Adnan Saka’nın açış konuşmasından sonra söz alan İzmir Sosyal Güvenlik İl Müdürü Ekrem Gülcemal, İzmirli işverenlerin iş gücü maliyetlerini, aylık 150 milyon TL destekle azalttıklarını ifade ederek, “Bakanlığımız tarafından bazı uygulamalar üretiliyor ve hayata geçiriliyor. Bu uygulamaların yerelde anlatılması, uygulayıcı olarak da siz değerli katılımcıların benimsemesi lazım. İzmir geneline bakıldığında toplamda 11 teşvik paketi var. 3 tane paket de devreye girmek üzere. Bunlarla birlikte toplam 14 teşvik paketi kullanmanız için sizlere sunulmuş olacak. İzmir de 120 bin aktif iş yeri var. Bu iş yerlerinden 100 bin tanesi istihdam teşviklerini kullanıyor. Biz her ay İzmirli işverenlere 150 milyon TL destek sağlıyoruz. Bu da yılda 1 milyar 800 milyon TL yapar. İzmirli işverenlere işgücü katkısı olarak bu para sizlerin cebinde kalıyor. Bu gün için bir işçinin prim maliyeti % 34 civarındadır. Sosyal yükümlülüklerini yerine getiren tüm işverenlere % 5’lik bir indirimde gelmiştir. 9 Şubat’ta yeni bir istihdam teşvikini hayata geçirdik. Sayın Cumhurbaşkanımızın koymuş olduğu bir hedef var: Yılsonuna kadar artı 2 milyon ilave istihdam. Bildiğiniz gibi işsizlik rakamları % 9-10’lardan bugünkü % 12’lere yükselmiş durumda. Bu rakam İzmir ili için % 15 idi ama bu gün açıklana işsizlik verilerine göre % 14’e çekmiş durumdayız. 1 puanı küçümsemeyin kayıt dışı istihdamdaki işsizlikte 1 puan yıllık bazda 2 milyar TL geri dönüşüme karşılık geliyor” dedi.

“ARTI İSTİHDAM PRİMİ DEVLETTEN”
Gülcemal konuşmasının devamında; “Artı istihdam teşviki ödenmesi gereken primin tamamını İŞKUR karşılıyor. Yani her bir sigortalı için 773 lira destek hazır. Bundan tüm işverenler yararlanma şansına sahiptir. İzmir için sene başından şu ana kadar 20 bin yeni istihdam sağlandı, yılsonuna kadar hedefimiz 100 bin olmalıdır.” dedi. 

İşbaşı eğitim konusunda detaylı bilgi veren SGK İl Müdürü Ekrem Gülcemal tüm katılımcılara ve verdiği destekten dolayı Aliağa Ticaret Odası Yönetimi’ne teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.
İŞKUR temsilcisi Anıl Tamburacı ise İŞKUR tarafından yapılan destekler hakkında detaylı bilgiler verdi. Tamburacı, istihdam paketinden esnaftan, işadamlarına, vakıflardan sivil toplum kuruluşlarına geniş bir yelpazedeki kişi ve kurumların faydalanabileceğini kaydetti. // EGE BASIN GRUBU aliağa haber

 

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

İzmir, Balçova, Çiğli, Gaziemir, Karşıyaka, Konak, Aliağa, Bayındır, Bergama, Beydağ, Bornova, Buca, Çeşme, Dikili, Foça, Karaburun, Kemalpaşa, Kınık, Kiraz, Menderes, Menemen, Narlıbahçe

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78