• BIST 9079.97
  • Altın 2310.031
  • Dolar 32.3414
  • Euro 35.0801
  • İzmir 21 °C

Aliağa'da Termik Santral Eylemi

Aliağa'da Termik Santral Eylemi
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ İzmir Kent Konseyleri Birliği ve Bakırçay Belediyeler Birliği’nin Aliağa’da düzenlediği basın açıklaması ile Aliağa’da yapımı süren İzdemir Enerji A.Ş’ye ait Termik Santral protesto edildi.
İZMİR KONSEYLERİ’NDEN ALİAĞA’DA TERMİK SANTRAL PROTESTOSU
 
OSMAN ÖZGÜVEN’DEN, “TERMİK SANTRAL YASAL” DİYEN AZİZ KOCAOĞLU’NA “BELEDİYE BAŞKANLARINI BASKI ALTINA ALMA” GÖNDERMESİ 
ALİAĞA HABER/ ALFA TİVİ/ GÜNAYDIN EGE GAZETESİ/ İzmir Kent Konseyleri Birliği ve Bakırçay Belediyeler Birliği’nin Aliağa’da düzenlediği basın açıklaması ile Aliağa’da yapımı süren İzdemir Enerji A.Ş’ye ait Termik Santral protesto edildi.
 
 
Aliağa Demokrasi Meydanı’nda yaklaşık 80 kişinin katıldığı basın açıklamasına CHP Eski Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP İzmir Eski Milletvekili Hakkı Ülkü, Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, CHP Aliağa İlçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan, Bazı Aliağa Belediyesi Meclis Üyeleri, Petrol-İş Sendikası Aliağa Şubesi Başkanı İsmail Doğan katıldı. Günlerdir organizasyon yapılan eyleme sadece 80 kişinin katılması eyleme katılanlar arasında burukluk yarattı
 
Kent Konseyleri meydandan ayrıldı
Basın açıklaması öncesi Bakırçay Belediyeler Birliği Başkanı Osman Özgüven ile Kent Konseyleri Dönem Sözcüsü Yakup Öztürk arasında basın açıklaması krizi yaşandı. Öztürk, Kent Konseyleri Birliği tarafından hazırlanan bildirinin okunmasını isterken, Özgüven, Başka bir açıklama yapmak istedi. Bunun üzerine Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü Yakup Öztürk ile birlikte diğer Kent Konseyleri Demokrasi Meydanından ayrıldı. Eylemde sadece Foça, Menemen ve Dikili Kent Konseyleri kaldı. 
 
Bu mücadele bitmeyecek
“Aliağa Dilovası olmasın” şeklinde slogan atan katılımcılar adına Basın açıklamasını Bakırçay Belediyeler Birliği Başkanı Osman Özgüven yaptı. Asla mücadeleyi bırakmayacaklarını belirten Özgüven; “22 yıl önce de Belediyeler Birliği vardı. Bugün de var. O gün devlet termik santral kurmak istedi. Biz kurdurmadık. Bugün özel sektörün kurmak istediği termik santrale izin vermemizi istiyorlar. Asla izin vermeyeceğiz. Biz Aliağa’da termik santral olmaması için gerekirse canımızı bile vermeliyiz. Biz ilerleyen yıllarda belki bu dünyada olmayacağız. Ama bu topraklarda torunlarımız yaşayacak. Bizim yaşamamızı isteyenlere karşı. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürmeliyiz. Ve hepimiz söz vermeliyiz.” dedi.  
 
Özgüven’den Kocaoğlu’na gönderme
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun önceki gün Termik Santral konusunda “Başkan Oğuz’un nokta kadar sucu yoktur, santral yasaldır” açıklamasına atıfta bulunan Özgüven; “Ne yazık ki belediye başkanlarımızı baskı altına alan bir başka belediye başkanımız da ‘Evet noktasına kadar doğru vermiştir. Bakanlık böyle istiyor.’ demiştir.  Şimdi soruyorum, yasaları çıkaranlar kimler?, Bir İdam yasası vardı insanlar idam ediliyordu. Bu yasaya göre. E ne yapalım yasa böyle adamı idam ettik. Şimdi bizi yine idam ediyorlar. Okey mi diyeceğiz yani. Yasalar toplum aleyhine çıkarıldıysa, ne kadar güzel mi çıkardınız diyeceğiz. Tabii ki karşı çıkacağız. Biz buna karşıyız ve karşı olduğumuzu alanlarda haykıracağız” diyerek tepkisini dile getirdi.      
Polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşen Basın açıklamasının ardından grup demokrasi Meydanından sessizce ayrıldı.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78