• BIST 8779.01
  • Altın 2238.031
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1031
  • İzmir 14 °C

Aliağa’da Tiyatro Günleri “Hıdrellez Zamanı” İle Final Yaptı

Aliağa’da Tiyatro Günleri “Hıdrellez Zamanı” İle Final Yaptı
Aliağa Belediyesi tarafından organize edilen “Aliağa’da Tiyatro Günleri”nin yaz programı “Hıdrellez Zamanı” isimli oyun ile final yaptı.

ALİAĞA’DA TİYATRO GÜNLERİ “HIDRELLEZ ZAMANI” İLE FİNAL YAPTI

Aliağa Belediyesi tarafından organize edilen “Aliağa’da Tiyatro Günleri”nin yaz programı “Hıdrellez Zamanı” isimli oyun ile final yaptı. 

Kültür sanat etkinlikleri kapsamında düzenlenen ve bir ay süren tiyatro festivali “Hıdrellez Zamanı” adlı oyun ile son buldu. Açıkhava Tiyatrosu’nda seyirci ile buluşan oyun Aliağalılardan yoğun ilgi gördü. İki perde halinde sahnelenen oyun izleyicisine keyifli saatler yaşatırken Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar da oyunu tiyatro severler ile birlikte izledi. 

ALİAĞALI TİYATROCULARDAN ÜSTÜN PERFORMANS
“Tiyatro Seyir Aliağa” tarafından sahnelenen oyunun yönetmenliğini Gülder Pınar yaptı. Oyunda; Ceylan Pınar Uzun, Serkan Ergün, Emel Özkaya Kızıldemir, İsmail Uzun, Emine Aslantürk Kılıç, Cihan Baydur, Batuhan Karhatlı, Tuncay Çelik, Hilal Sadıkoğlu Çelik, Kamuran Çömlek, Meltem Özer, Canan Günler, Aybike Yılmaz, Gülçin Derviş, Cemal Açıkgöz, Timur Şimşek, Mehmet Yazar, Burak Kılıç, Alican Ergün, Arzu Akgün ve Nuray Bülbül rol aldı. Aliağalı tiyatrocularının sahne aldığı oyunda oyuncuların üstün performansı izleyenlerden sık sık alkış aldı.

OYUNUN KONUSU
Edirne’nin Kargakapı Mahallesi’nde çingeneler için yaşam yoksulluğun ve çaresizliğin zorluklarıyla doludur. Tinke teyzenin torunu Seyyal; Evlerine saklanmak için gelen Ender ile umutsuz bir aşka yelken açmıştır. Polisten kaçmak için mahalleye sığınan Ender ise bu mahallede İstanbul’dan farklı bir sosyal doku ile karşılaşır. Seyyal, kentin varoşunda özlemleri ve duyguları ile yaşadığı gerçekliğin arasına sıkışmıştır. 1970’li yılların sonlarına doğru Hıdrellez sabahı Ender gizlice yurt dışına kaçar. Seyyal ile aşkını yüreğine gömüp bu mahalledeki kaderi ile baş başa kalır.  

Oyun sonun sahneye davet edilen Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, oyuncuları tebrik ederek Tiyatro Seyir Aliağa’nın Genel Sanat Yönetmeni İsmail Uzun ve Yönetmen Gülder Pınar’a “Aliağa’da Tiyatro Günleri”ne katılımlarından dolayı hediye takdim etti. 

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “ALİAĞAMIZI ÇOK DAHA İYİ YERLERDE GÖRECEĞİZ”
Aliağa’da kültürü, sanatı, sporu ve eğitimi aynı anda kalkındırmak zorunda olduklarını belirten Başkan Serkan Acar, “Aliağa önemli bir sanayi ve liman kenti. Ancak, dünyanın hiçbir şehri sanayi ya da liman şehri olarak anılmaz. Aliağamızda kültürü, sanatı, sporu ve eğitimi aynı anda kalkındırmak zorundayız. Bunu da hep birlikte yapmalıyız. Birgün kültür ve sanat şehri olarak anılırsak işte o zaman Aliağamızı dünya şehri yapmış oluruz. Emin olunuz ki bunu başaracak gücümüz de var. Bunu başarabilmek için yapmamız gerek üç şey var. Birincisi al bayrağımızın gölgesinde bir ve diri olmak. İkincisi, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün bize gösterdiği bir hedef var. Muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmak. O hedefte ve onun gösterdiği yolda yürümek. Üçüncüsü ise çok çalışmak. Bunu hep birlikte başaracağız ve Aliağamızı çok daha iyi yerlerde göreceğiz” dedi.   

TİYATRO SEYİR ALİAĞA GENEL SANAT YÖNETMENİ İSMAİL UZUN: “AMACIMIZ ALİAĞA’DA SANATI OLABİLDİĞİNCE ÜST NOKTALARA TAŞIMAK”
Tiyatro Seyir Aliağa Genel Sanat Yönetmeni İsmail Uzun ise oyun sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bizim için çok güzel bir akşam oldu. Seyircinin katılımı da bizleri çok mutlu etti. Hıdrellez Zamanı isimli oyunumuzu daha önce de sahnelemiştik. Hepsini de kapalı gişe oynamıştık. Amacımız Aliağa’da sanatı olabildiğince üst noktalara taşımak. Aliağa’nın buna gerçekten ihtiyacı var. Sanat konusunda tiyatroların daha fazla olmasına ihtiyaç var. Bu konuda doğru işi yapmak çok çok önemli. Kaliteli seyirciyi yetiştirmemiz lazım. Bunun olması için de iyi ve kaliteli oyunların çıkması gerekiyor. Bu konuda Aliağa Belediye Başkanı Sayın Serkan Acar’a ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu sene tiyatro festivali kapsamında Aliağa’ya çok güzel tiyatro oyunları geldi. Finali de bizimle yapması bizim açımızdan farklı bir duygu oldu” // EGE BASIN GRUBU

aliaga-hidrellez-zamani-tiyatro-4-001.jpgaliaga-hidrellez-zamani-tiyatro-27-001.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78