• BIST 8718.11
  • Altın 2243.646
  • Dolar 32.3307
  • Euro 35.1486
  • İzmir 8 °C

Aliağa’da “Turizm Çalıştayı” Yapıldı

Aliağa’da “Turizm Çalıştayı” Yapıldı
Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biri olmasının yanı sıra mavi bayraklı plajı, termal kaynakları, beş antik kenti, kuş cenneti

ALİAĞA’DA “TURİZM ÇALIŞTAYI” YAPILDI

ALİAĞA’NIN TURİZM VİZYONU MASAYA YATIRILDI

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “ALİAĞA’NIN TURİZM MASTER PLANINI HAZIRLIYORUZ”

Türkiye’nin en önemli sanayi kentlerinden biri olmasının yanı sıra mavi bayraklı plajı, termal kaynakları, beş antik kenti, kuş cenneti, Güzelhisar Deltası, yürüyüş ve dağ rotaları ile 10 kilometrelik bisiklet yoluyla turizm için büyük bir potansiyeli de içerisinde barındıran kuzey egenin incisi Aliağa’da “Turizm Çalıştayı” gerçekleştirildi.

Aliağa Belediyesi’nin öncülüğünde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin akademik desteği ile düzenlenen çalıştayda; Çevreci yeşil ekonominin arttırılarak yeni konaklama tesisleri ile turizmin 12 aya yayılması, turizm faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi, turizmin Aliağa’da öncü ikinci büyük sektör haline dönüştürülmesi hususundaki çalışmalar masaya yatırıldı.

Turizme dönük yatırım ve projelerin konuşulduğu çalıştayın oturum başkanlığını İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba yaparken Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Prof. Dr. Zafer Öter, Doç. Dr. Gülşah Akkuş, Doç. Dr. Nazım Çokişler ve araştırma görevlisi Özgür Sarıbaş da konuşmacılar arasında yer aldı. Aliağa Hampton By Hilton oteldeki çalıştaya Aliağa Belediye Başkan Yardımcıları Mehmedali Özkurt, Gökhan Karataş, Orhan Mahmut Çetiner, Adnan Menderes Üniversitesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Murat Çekilmez, belediye meclis üyeleri ve belediye birim müdürlerinin yanı sıra siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve vatandaşlar ilgi gösterdi.

ALİAĞA BELEDİYE BAŞKANI SERKAN ACAR: “ALİAĞA’NIN TURİZM MASTER PLANINI HAZIRLIYORUZ”

Aliağa’yı bir dünya şehri yapmak için yola çıktıklarını belirten Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, çalıştayda yaptığı konuşmasında şunlara değindi: “Aliağa hakikaten önemli bir liman ve sanayi şehri. Aliağa’yı dünya şehri yaparken Amerika’yı yeniden keşfetmeyeceğiz. Bunun unsurları var. Kültürünü de, sanatını da, eğitimini de, turizmini de, hepsini aynı anda geliştirmek istiyoruz. Bu konuda dört yıldır büyük bir gayret içerisindeyiz. Henüz daha temel kazıyoruz, henüz yolun çok başındayız. Bu tip çalışmalarla Aliağa’nın master planlarını hazırlıyoruz. Bundan hiç şüphemiz yok. Şunu çok net söylüyorum ki hiçbir kurum veya kişinin engeline karşı boyun eğme gibi bir niyetimiz yok. O konuda en ufak bir taviz vermeyeceğiz”

“ALİAĞA İÇİN ARTI DEĞER KAZANDIRMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Aliağa’nın gelecek master planına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Başkan Serkan Acar, “Aliağa Kent Belleği ve Anı Evi konusunda şuanda çok önemli çalışmalar yapılıyor. Çaltılıdere bölgesinde toplam 3 kilometrelik yeni bir plaj düzenlemesine başlandı. 3-4 aya kadar burada çok güzel Ağapark örneği gibi bir plaja sahip olacağız. Gerek bölgemizde gerekse Aliağa sınırları içerisinde bir çok devlet yatırımlarının başladığını görüyorsunuz. 1-2 yıl içerisinde Aliağa devasa projelerle anılmaya devam edecek. Bu konuda Aliağa’nın önü açık. Aliağa Belediyesi olarak bu yatırımların önünü açmak, hızlandırmak için üzerimize düşen her görevi yapıyoruz. Aliağa için artı değer kazandırmaya devam edeceğiz. Birlikte hareket edersek Aliağa bugünkü konumundan çok çok daha iyi bir konuma gelecek. Huzurlu, sağlıklı yaşanası bir Aliağa için tüm paydaşlarımızla sorunları ertelemek için değil sorunları çözmek için mücadele etmeliyiz”

İZMİR KATİP ÇELEBİ ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ DEKANI PROF. DR. ATİLLA AKBABA: “BÖLGEDE BÜYÜK POTANSİYEL GÖRÜYORUZ”

Turizm konusunda Aliağa’nın önemli bir potansiyele sahip olduğunu ifade eden İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Atilla Akbaba ise çalıştay sonrasında şu değerlendirmelerde bulundu: “Her şeyden önce önemli olan doğru planlamaların yapılmasıdır. Güzel bir plan yapıp, bir turizm master planı hazırlamak ve bunun arkasından eyleme geçmek çok önemli. Burada Aliağa Belediyesi’ni çok samimi ve çok istekli gördük. Yaptıkları çalışmalar da bunları ortaya koyuyor. Biz de İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi olarak bu tür iş birliklerine açığız. Bilimsel altyapıya dayandırarak bu iş birliğini ileri zamanlara taşıma konusunda biz de istekliyiz. İnşallah tüm bölge için somut bulgular buradan çıkacaktır. Belediye bu konuda planlamasını ve çalışmalarını yapıyor. Biz de her türlü fikir aşamasında, planlama aşamasında proje noktasında fakülte olarak üzerimize düşeni yapacağız. Biz bölgede büyük potansiyel görüyoruz. Bunun fiiliyata dökülmesi çok önemli. Bu konuda belediye ve fakültemiz işbirliği noktasında güzel işler çıkaracağına inanıyorum”

Aliağa’nın Turizm vizyonuna önemli katkılarda bulunacak olan çalıştay; Avcı Ramadan Çocuk Oyun ve Rekreasyon Alanı, Yeni Mahalle Kent Parkı Aiolis Kent Belleği ve Anı Evi, Ağapark Plaj ve Sosyal Tesisleri, Kuş Cenneti ve Çaltılıdere rekreasyon alanında yapılan inceleme gezisi ile son buldu./EGE BASIN GRUBU

aliaga-turizm-calistayi-9.jpgaliaga-turizm-calistayi-15.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

 

 

 

 

 

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78