• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İzmir 16 °C

Aliağa'da Yorulmaz coşkusu

Aliağa'da Yorulmaz coşkusu
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.org AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, projelerini tanıtmak üzere gittiği Yeni Mahalle’de se
YENİ MAHALLE İBRAHİM ETEM YORULMAZ İLE COŞTU
Aliağa Haber / Ege Hakimiyet Gazetesi / Demokrat Foça Gazetesi / Günaydın Ege / Alfa Tivi / SERKAN ACAR PROJELERİ http://www.serkanacar.org
AK Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, projelerini tanıtmak üzere gittiği Yeni Mahalle’de sevgi seliyle karşılandı. 
Aliağa’nın en önemli sorunlarının başında istihdam konusunun geldiğini vurgulayan İbrahim Etem Yorulmaz, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız huzurunda Aliağa’nın en büyük sanayi kuruluşlarının sahipleri, temsilcileri ve genel müdürleri ile bir toplantı yaptıklarını hatırlattı. 
 
Yorulmaz, “ Mikrofonu aldım dedim ki; ‘Artık bizim gençlerimiz annesinden, babasından para istemekten kurtulsunlar. Sayın Bakanım sizin huzurunuzda sanayicilerimizden söz istiyorum. Burada yaşayan insanlarımızın çocukları burada çalışsın, ben mikrofonla onların sözünü almak istiyorum’ dedim. Bütün sanayicilerden bu sözü aldım. İşte bu güvenle sizin önünüze geldim. Size iş olacağım” diye konuştu.
 
Ak Parti Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, projelerini tanıtım toplantıları çerçevesinde Yeni Mahalleliler’le bir araya geldi. Yeni Mahalle Düğün Salonu’nda vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıya, AK Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Ak Parti Aliağa İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, önceki Belediye Başkanı Tansu Kaya, meclis üyesi adayları, Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği Başkanı Adem Şimşek katıldı.
 
Salona girişinde ve sahneye çıkışında yoğun sevgi gösterisi ve tezahüratlarla karşılanan İbrahim Etem Yorulmaz, yaptığı konuşmada, sanayisi ile Türkiye’nin önde gelen ilçelerinden Aliağa’nın sorunlar yumağında kıvrandığını ifade etti. 
 
SANAYİCİLERDEN SÖZ ALDIM
İstihdam konusunun sorunlar arasında ön sıralarda yer aldığına dikkat çeken İbrahim Etem Yorulmaz,  şunları söyledi:
“Emin olun Aliağa böyle gelmiş artık böyle gitmeyecek. Ben size yol olmak istiyorum. Ben size üstgeçit, altgeçit, hastane, yavrularımızın büyüdüğünde okuduğu üniversite olmak istiyorum. Ben sizinle yol arkadaşı olmak istiyorum. Ben fakirin aşı, kimsesizin kimsesi olmak istiyorum. Ben sizin hizmetkârınız olmak istiyorum. Yenişakran’da doğmuş, büyümüş biri olarak ben sizleri çok sevdim. İzmir’i çok sevdim. Türkiye’yi çok sevdim. O yüzden genç arkadaşlarımızın bugüne kadar halledemedikleri iş konularını çözmek için 4 gün önce Enerji Bakanımızı Aliağa’ya davet ettim. Buranın en büyük sanayi kuruluşlarının sahipleri, temsilcileri ve genel müdürlerini davet ettim. Mikrofonu aldım dedim ki; ‘Artık bizim gençlerimiz annesinden, babasından para istemekten kurtulsunlar. Sayın Bakanım sizin huzurunuzda sanayicilerimizden söz istiyorum. Burada yaşayan insanlarımızın çocukları burada çalışsın, ben mikrofonla onların sözünü almak istiyorum’ dedim. Bütün sanayicilerin sözünü aldım. İşte bu güvenle sizin önünüze geldim. Size iş olacağım” diye konuştu.
 
AŞI KAYNAMAYAN, DUMANI TÜTMEYEN EV OLURSA O KOLTUĞA 1 GÜN BİLE OTURURSAM NAMERDİM
Yaklaşık 2 aydır sokaklarda ev ev dolaştığını belirten İbrahim Etem Yorulmaz, şöyle devam etti:
“Aliağa’nın o görünen, Türkiye’nin her yerinden bilinen dinamik yapısını yanında, göremediğimiz öyle hikâyeleri var ki! Engelli çocuklarımız yatıyor. Kapısı inanın bana günlerce çalınmayan yaşlı teyzelerimiz, fakirlikten sobasını yakamayan ve battaniyesini üzerine çekip öylesine ders çalışan öğrencilerimiz, umudunu yitirme noktasında olup belediyeye gidip dönüp derdini anlatamayan bir sürü insanımız var. Ben biraz önce ‘hizmetkârınız olmaya geliyorum’ derken bunları söylemek istedim. Aliağa’da, aşı kaynamayan, dumanı tütmeyen ev olursa huzurunuzda söz veriyorum, o koltuğa 1 gün bile oturursam namerdim.”
 
ALİAĞA BELEDİYESİ ŞEFFAF HALE GELECEK
Aliağa Belediyesi’ni şeffaf hale getireceklerini belirten İbrahim Etem Yorulmaz, “İhaleler, Aliağa Demokrasi Meydanı’na kurulan büyük ekranlardan yansıyacak. Hiç kimse ama hiç kimse yetimin, fukaranın bir tek kuruşunu yiyemeyecek. Belediye sizin yuvanız olacak. Merdivenlerinden yukarı çıkarken bileceksiniz ki; sizi güler yüzle karşılayan personel olacak, kapıları sonuna kadar açık güler yüzlü bir belediye başkanı olacak. Size hesap vermeye, sokakta yanınızda yürümeye, kahvede bir bardak çayınızı içmeye geliyorum. Sizin abiniz, sizin evladınız, sizin kardeşiniz olmaya geliyorum” diye konuştu. 
Ak Parti İzmir Milletvekili Hamza Dağ da, 30 Mart seçimlerinin ülkemiz, İzmir ve Aliağa için çok önemli olduğunu belirterek, “Haftaya bugün her şey bitmiş olacak. Kararımızı vermiş olacağız. Yerel idare anlamında bizi artık 5 sene boyunca yönetecek, yöneticileri seçmiş olacağız. Haftaya bugün, ‘keşke” dememek için şu geriye kalan sayılı günlerde elimizden ne geliyorsa bunları yapmamız lazım” dedi.
Toplantının sonunda vatandaşları selamlayan İbrahim Etem Yorulmaz, vatandaşların isteklerini kırmayarak, tek tek hatıra fotoğrafı çektirdi.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78