• BIST 9079.97
  • Altın 2323.296
  • Dolar 32.3427
  • Euro 34.8336
  • İzmir 17 °C

Aliağa'da Zafer Bayramı'nın 100. Yılı Coşkuyla Kutlanıyor

Aliağa'da Zafer Bayramı'nın  100. Yılı Coşkuyla Kutlanıyor
Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 100. Yılı Aliağa’da coşku ile kutlanıyor.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasındaki Türk Ordusunun 30 Ağustos 1922'de zaferle neticelendirdiği Büyük Taarruz'un 100. Yılı Aliağa’da coşku ile  kutlanıyor. 

Kutlamalar sabah saatlerinde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen çelenk sunma programıyla başladı. Aliağa Kaymakamlığı Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen programa İzmir Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan, Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcı vekili Numan Haktan Avcı, şehit aileleri, Şakran Cezaevi Jandarma Tabur Komutan Vekili Volkan Güler, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Balıkçıoğlu, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Yüzbaşı Çağrı Gültekin, gaziler, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, kurum amirleri, askeri erkan, muhtarlar, okul müdürleri ve vatandaşlar katıldı.   

Kutlama programında Cumhuriyet Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı’na Aliağa Kaymakamlığı, Aliağa Garnizon Komutanlığı ve Aliağa Belediye Başkanlığı çelenkleri sunuldu. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Aziz Şehitlerimizin manevi huzurunda bir dakikalık saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı eşliğinde Şanlı Bayrağımız göndere çekildi.

“Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hv.P.Kd.Bçvş.  Nazmi Akgül yaptı . Cebeci yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:  “30 Ağustos Zaferi, Türk Ordusu'na "Silahlı Kuvvetler Günü" olarak armağan edilmiştir. Türk Silahlı Kuvvetleri  Ülkemizin huzur ve bekasını sağlamak, bölgemizde ve dünyada sürekli barışın tesisine katkıda bulunmak için tarihinden ve milletinden aldığı güçle, modern harp silah ve teçhizatıyla, güçlü ve dinamik personeliyle, ulaştığı yüksek eğitim seviyesiyle, azimli ve kararlı komuta kademesiyle, dostlarının ve ülkemizin güvencesi, düşmanlarımızın korkulu rüyası olmaya devam etmektedir. Dünyanın sayılı askeri güçlerinden birisi olan silahlı kuvvetlerimiz her zaman, her yerde ve her şartta verilecek görevleri ifaya hazırdır. Milli egemenlik, milli şuur ve tam bağımsızlık esasına dayanan Atatürk ilkeleri, bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türk silahlı kuvvetlerimize rehber olmaya devam edecektir.  Bu kutsal ve tarihi gün vesilesiyle ulusça başta ulu önder Atatürk olmak üzere, dava arkadaşları ve aziz şehitlerimiz ile ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmetle anıyor, hatıraları önünde bir kez daha saygıyla eğiliyor, şükranlarımızı sunuyoruz”

Cumhuriyet Alanındaki tören sonrasında İzmir Vali Yardımcısı Osman Nuri Canatan  , Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, Garnizon Komutanı Albay Faruk Altun, Aliağa Cumhuriyet Başsavcı vekili Numan Haktan Avcı  Kaymakamlık Makamında tebrikatı kabul etti. Program Aliağa Kabristanlığı’nda bulunan şehitlik ziyareti ile son buldu.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78