• BIST 8740.24
  • Altın 2234.833
  • Dolar 32.3364
  • Euro 35.1115
  • İzmir 14 °C

Aliağalı Esnaflar Başkan Değiştirdi

Aliağalı Esnaflar Başkan Değiştirdi
Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu gerçekleşti. 362 üyenin oyunu alan Serdar Berk oda başkanı seçildi.

ALİAĞALI ESNAFLAR BAŞKAN DEĞİŞTİRDİ

ALİAĞA ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ. 362 ÜYENİN OYUNU ALAN SERDAR BERK ODA BAŞKANI SEÇİLDİ.

YENİ BAŞKAN SERDAR BERK HÜSEYİN EKREN’İN 20 YILLIK BAŞKANLIĞINA SON VERDİ

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu gerçekleşti. 362 üyenin oyunu alan Serdar Berk oda başkanı seçildi.

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulu TÜPRAŞ Halk Eğitim Merkezi salonunda yapıldı. Kongrede adaylığını açıklayan isimler mevcut Başkan Hüseyin Ekren ve Serdar Berk oldu. Divan Başkalığını İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkan Vekili Hüsamettin Demir'in yaptığı kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Daha sonra toplantıda denetleme, faaliyet ve bütçe raporlarının okunması ve oylanması yapıldı. Oy çokluğu ile faaliyet raporları kabul edildi.

SERDAR BERK, 6 DÖNEM BAŞKANLIK YAPAN HÜSEYİN EKREN’İN 20 YILLIK BAŞKANLIĞINA SON VERDİ

Bin 249 üyesi bulunan Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası seçimlerine 604 üye katılmadı.  Genel Kurula katılan 645 üyenin 362 oyunu almayı başaran Serdar Berk 6 dönem başkanlık yapan Hüseyin Ekren’in 20 yıllık başkanlığına son verdi. 1998 yılından bugüne kadar başkanlık koltuğunda oturan Hüseyin Ekren 278 oy alırken, 5 oy ise geçersiz sayıldı.aw279225_03.jpg

SERDAR BERK, ŞİMDİ HAMASET DEĞİL İŞ ZAMANI

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Genel Kurulunda ilk sözü alan başkan adayı Serdar Berk, yaptığı etkili ve sade konuşması ile dengede giden başkanlık yarışını önde tamamladı. Serdar Berk, konuşmasına kendini tanıtmakla başladı. Heyecanlı olduğu gözlenen Berk’in konuşması şöyle;

“Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adaylığım süresi boyunca sizleri uzun zamandır ziyaret ediyor, kim olduğumu, bu göreve neden talip olduğumu, projelerimi siz değerli esnaf ve sanatkârlarımıza anlatmaya çalışıyorum. İsmim Serdar Berk. Tokat doğumluyum. Vakıflar Bankasından emekli Metin Berk’in oğluyum. Uzun yıllar önce, çırak olarak başladığım oto boyacılığı mesleğine Bakırçay sanayi sitesinde kendi iş yerimde devam etmekteyim.

YÖNETİM KURULU ÜYELİĞİ ESNAFIN SORUNLARINI ÇÖZMEMDE YETERLİ OLMADI

1985 yılından beri küçük sanayi sitesi esnaflarındanım. 1978’den beri Aliağa’da yaşıyorum. Aliağa’da kazandığımı Aliağa’da harcıyorum. Her yeri saran alış veriş merkezlerine, süpermarketlere inat, alışverişimi Aliağa esnafından yapıyorum. Dev servislere inat arabamın bakımını sanayide yaptırıyorum. Küçük esnaf olarak ayakta durmamızın her geçen gün daha da zorlaştığı bu ortamda ben yıllardır sizlerin arasında, sizler için, kendimce… Gücümün yettiğince mücadele veriyorum. Esnaf odası yönetimine de bu amaçlar doğrultusunda girdim.  İçinizde yaşayan bir kardeşiniz olarak sıkıntılarınızı biliyorum. Yıllardır elimizden geldiğince, gücümüz yettiğince sizlere yardımcı olmaya, yanınızda olmaya, sıkıntılarınızı hafifletmeye, sevincinize ortak olmaya çalışıyorum.

BERK, ESNAF KENDİ ODASINDA HAK ETTİĞİ GİBİ TEMSİL EDİLMİYOR

Uzun yıllardır İçinde bulunduğum yönetim kurulunda gördüğüm en önemli şey yönetimde esnafın hak ettiği gibi temsil edilmediğidir. Esnafın odaya yansıyan sorunlarının çözülemediğine, ertelendiğine gözlerimle şahit oldum.   Mesleğim oto boyacılığı, mesleğimi kullanarak emeğimin karşılığını alıyor, evimi geçindiriyorum. Benimle birlikte üç arkadaşımla da ekmeğimi paylaşıyorum. Dolayısı ile ustalarım bana işimin inceliklerini, esnaflığı, doğruluğu, dürüstlüğü öğretti. Benim usta olmamda buralara gelmemde emeği geçen meslek büyüklerime buradan selamlarımı, dualarımı göndermek isterim. Ustalarım bana mesleğimi en iyi şekilde öğretti… Ama hatipliği öğretmedi. Süslü, boyalı cümleler kurmayı öğretmedi. Bu yüzden size hamaset yapacak değilim. Böyle bir meziyetim de yok.

SERDAR BERK, ESNAF ODASINI SİYESETTEN ARINDIRACAĞIZ

Biz, esnaf odasını daha iyi nasıl yönetebiliriz, siyasetten nasıl arındırabiliriz, ekmeğimizi nasıl büyütebiliriz; esnafın, sanatkârın derdini, tasasını, sırtından alarak yükünü nasıl hafifletebiliriz onun derdindeyiz. Biz ekmeğimizin siyasetini yapmaya talibiz. Esnafın ve sanatkârın sorunlarının çözümüne adayım. Son yıllarda hepimizin malumu olduğu gibi Bu kadar büyük yatırımların yapıldığı güzel Aliağa’mızda siz değerli esnaf ve sanatkarlarımızın hak ettikleri yerde olmadığına inanıyorum.

BERK, GÖZÜMÜN GÖRDÜĞÜNE GÖNLÜMÜN RAZI OLMADIĞI İÇİN ADAYIM

Aday olmamın en önemli bir diğer sebebi ise gözümün gördüğü gönlümün razı olmadığı esnafın yaşadığı sıkıntılardır. Yönetim kurulu üyeliğim boyunca sesimi her zaman yükselttim. Ama sesim yetmedi, gücüm yetmedi.

SERDAR BERK, ŞOV YAPMAYA DEĞİL İŞ YAPMAYA GELİYORUZ.

Daha güzel yarınlarımız olsun diye… Başkanlık görevine talip oldum. Şunu bilmenizi isterim ki. Ben ve yönetimdeki arkadaşlarım göreve geldiğimizde sizden başka hiçbir önceliğimiz olmayacak.  Bu makamı da rant aracı olarak görmeyecek sadece sizlere hizmet amacıyla çalışacağız. Eskilerin dediği gibi… ‘Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz’ …Burada sizlere uzun uzun konuşup değerli vaktinizi alacak değilim. Çalıştığımızı, her zaman yanınızda olduğumuzu gözlerinizle göreceksiniz. Şov yapmaya değil iş yapmaya geliyoruz.

HÜSEYİN EKREN ELİNDEN GELENİ YAPTI, AMA YETMEDİ

Sayın Hüseyin Ekren de yıllardır yaptığı çalışmalar ile elinden geleni yaptı. Ama sorunlarımızın çözümüne onun da gücü yetmedi. Çünkü elinden gelen buydu. Sayın Hüseyin Ekren’e ve yönetim kurulundaki değerli dostlarıma bugüne kadar yaptıkları hizmet için teşekkürü borç bilirim. Haklarını helal etmelerini isterim.

BERK, “ŞİMDİ DEĞİŞİM ZAMANI”

Şimdi değişim zamanı…Kıymetli oylarınız için şimdiden teşekkür ediyorum. Bu bir bayrak yarışıdır. Sonucun şimdiden Aliağa esnafımıza hayırlı uğurlu olmasını dilerim.Teşekkür Ederim… Saygılarımı Sunarım…”

Aliağa Esnaf ve Sanatkârlar Odası başkan adayı Serdar Berk’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Başkan Hüseyin Ekren metin içinde geçen bazı iddialara cevap verdi.

“Artık söz savunmanın” diyerek başladığı cevabi konuşmasında başkan Hüseyin Ekren, Serdar Berk’in 7.5 yıllık yönetim kurulu üyesi olduğunu hatırlatarak yapılan çalışmalarda sevaba da günaha da Serdar Berk’in ortak olduğunu söyledi. Ekren,

EKREN, NE YAPTIYAK SERDAR BERK İLE BİRLİKTE YAPTIK

 “Esnaf odası iyi yönetilmiyor” sözünü Esnaf Odası yönetim kurulu üyeliğinden istifa etmeden önce ben adayım diye basın toplantısı yaptığında da söylemişti. Kendisini de hala Esnaf Odası yönetim kurulu üyesiydi. Kendinden şikâyet eden bir insan ilk defa gördüm. Kusura bakmasın. Bu karalama, kötüleme değil. Bu gerçek. Kendisi esnaf odası yönetim kurulu üyesidir. Basına çıkıyor diyor ki; “Şu anda esnaf mevcut yönetiminden memnun değil. Daha ne diyeyim. Sen kendinden memnun değilsen başkaları senden nasıl memnun olsun. Demek ki sen bizden memnun değilmişsin ki aramızdan ayrıldın rahat ettik. O saydığı 24 kişilik yönetimden bir kişi dahi gitmez. Eğer bir kişi gidiyorsa kabahati yönetimde değil gidende arayacaksın.

“ODAYI HAMESET İLE DEĞİL BİLGİ BİRİKİMİM İLE YÖNETİYORUM”

 Hatiplik bana öğretilmedi kusura bakmayın dedi de bu hatiplik değil. Ben oto tamirciliğinden geldiğimden aynı Serdar Berk gibiydim. Birçok şeyi bilmiyor, bilmediğim için de yanlış yorumluyordum. Hatiplik nasıl olur, eğer bilgi ve birikimin varsa içeride bir şeyler varsa olur. Bilgi ve birikim olmadan sözler gelmez. Orada mahkûm kalır içerde. Hatiplik olarak bakmayın. Şu anda Esnaf Odası 5362’yi en iyi şekilde yorumlayan ilk 10 oda başkanı içinde olduğumu iddia ederim ve böyle olduğunu da biliyorum. Birliğin göndermiş olduğu esnaf için şu çalışma ve şu kanun çıkacak burada ne görüş bildiriyorsunuz denildiğinde tamamına esnaf odası cevap vermiştir. Ama İzmir’de 129 oda var inanın 100 tanesinden üyelerine kâğıt bile gelmiyor. Katılıyorum bile demeyenler var içinde. Biz bu kadar kafa yoruyorsak bu kadar bilgi birikim oluyorsa bırakın hatiplik de olsun. Belediye ve Büyükşehir belediye meclis üyeliği yaptım. Bu kanunları biliyorum. Siz ilk ruhsat aldığınızda belediyeye gitmeden buraya ruhsat alır mısınız alamaz mısınız cevabını odada alıp gidiyorsunuz. Böyle bilgili olmak suç mu? Aliağa’da böyle bir insan var bundan faydalanalım demek yerine, biz başka şey yapmayacağız demek doğru mu? Siz de gidin yetiştirin kendinizi.

HÜSEYİN EKREN , “ODAYA SİYASETİ SOKMADIM”

Siyaset yapmayacağım diyor. Benim siyasi olarak her partiden oda yönetim kurulu üyelerim var. Hem de 1999 bu yana hiç ayırt etmeden. Bir gün dahi siyaseti odaya sokmadım. Daha önce de söyledim oda başkanının siyasi görüşü olacaktır. Benim hiç siyasi düşüncem yok diyen adamı sakın ola seçmeyin. Neden? En tehlikeli adam, nereden vuracağını bilemezsiniz. Ama siyasi düşüncesi ne olursa olsun kapıdan girerken rozetini bırakıp, en aşırı sağdaki ve en aşırı soldaki üyelerinin işi, hizmetini görüyorsa hiçbir ayrım yapmıyorsa o zaman burada siyaset yoktur. Biz zaten siyaset üstü bir kurumuz. O bilinçle burayı yönetiyoruz. Biz de siyaset yok. Din, dil, ırk ve siyaset ayrımı yapmadık. Başka sorular gelebilir aklınıza. Siyasi ayrım yapmadık.

“GENEL KURUL BİZİM DÜĞÜNÜMÜZ, EĞLENMEYE GELDİK”

Kendisi çok iyi bilir yönetim kurulu üyeliğinden bulunduğundan. Bunları bilmiyorum derse aslını inkar eder. Biz yapacaklarımızı anlattık şimdi Serdar Berk’in eleştirilerine cevap veriyoruz. Serdar Berk konuşurken bana gönül veren bir tek arkadaşımız sözünü kesti mi? Biz buraya gelirken ne dedik, burası bizim düğün yerimiz hep beraber eğlenmeye geliyoruz. Kavga etmeye, dövüş etmeye, ortamı germeye gelmedik. Bizden de bunu beklemeyin, siz de bunu yapmayın. Sakin sakin dinleyin. Beğenirsin, beğenmezsin birazdan sandık orada gereğini yapacaksın. Yarın hep beraber yüz yüze bakıp çay kahve içeceğiz. Serdar Berk diyor ki yapamadım. Bir tane örnek versin şunu önerdim de yapmadılar. 7,5 yıl yönetim kurulunda kaldı bir tane örnek versin. Daha önce sanayideki kaçakları tespit edin diye, Ercan Başoğlu’nun dükkândaydık, şikâyet etmişti onun 5 yıl önce. Tespit edin isimleri getirin dedik bir tane isim gelmedi. Ben görev verdim yapmadı. O bizden ne istemiş ki.  

SERDAR BERK’İN ÇALIŞMALARIMIZA TEK BİR MUHALAFET ŞERHİ YOK

Gücüm yetmedi konularına değindim. Örnekler verdim. Yedi buçuk yıllık esnaf sanatkârlar odası yönetim kurulundaki kararlara oy verdik birlikte arkadaşlar. Bir tane muhalefet şerri yoktur. Pekâlâ,  biz kötüyüz iyi yönetmiyoruz. O halde bu kararların içinde hiç mi hatalı karar yoktu? Neden o zaman muhalefet şerhi koymadın? Yedi buçuk yıl istifa etmedim. Bu sürede muhalefet şerhi yoktu. Madem biz kötüydük, neden istifa etmedi ve gitmedi? Bize açıklasın lütfen. Bütün kararlara imza atacaksınız, sonra iyi yönetilmedi diyeceksiniz. Biraz elinizi vicdanınıza koyun. Madem kötüydük, neden ikinci üçüncü senede istifa etmedin? Ne zaman birileri aday ol dediyse, esnaf içinden olabilir ama hariçten abileriniz de söyledi. “İstifa bile etmeden devam et” dediler. Ama ona rağmen şartlar öyle gerektirdi istifa ettin. Ki doğrusunu yaptın, herkesin yoluna gitmesi gerekiyordu. Bunu yaptığın için teşekkür ediyorum. Ama şov yapmıyorum derken, Aliağa Belediye başkanları bile Mercedes Travego otobüslerle gezmedi, bu şov değil de nedir Serdar? Genel kurul dışındaki o mankenleri neden getirdin?

EKREN, CHP’ DEN MECLİS ÜYESİ OLMAMIN ESNAFA FAYDASI OLDU

Sağ olsun teşekkür etti. Çünkü sadece bize değil, kendisine de teşekkür etmesi lazım. Yedi buçuk yıl boyunca hepsini beraber yaptık. Biz seçim süresi içerisinde, hiçbir zaman kişisel konulara girmedik ve girmeyeceğiz. Oturduk, dinledik ve anlatıyoruz. Karşıdan da aynı saygıyı bekliyoruz. Belediye meclis üyeliği yaptığım zamanda, oto galericilerini yer değiştirin diye kaymakamlıktan yazı gelmişti. Şu an ki mevcut yerleri benim sayemde oldu.

Sanayi sitesinin yolu yapımında meclis üyesiydim ve o zamanki mevcut başkanı dedi ki : “ Sizin esnaf üyesi başkanınızı meclis üyesi yapıyoruz. Buradan o sorumludur takibini o yapacaktır.” dedi. Gerçekten takibini ben yaptım ve o konuda da hiçbir zaman gazetelere çıkıp “Ben oda başkanı olarak yolları yaptırıyorum.” demedim. Esnafa hizmet olması gerekiyordu ve oldu. Demek ki meclis üyesi olunca esnafa fayda var, zarar yok.

ALİAĞA ESNAFI İÇİN ÇALIŞTIM BİRÇOK FAYDAM OLDU

Bizden önce yaz kış saat uygulaması vardı, işyerlerinin açılışı kapanış saati konusunda. Meclis üyeliği dönemimde encümenden geçirdiğim ve bugün hala uygulandığı içkili yerlerin gece 02.00’da, kahvehane ve internet kafeler 24.00’da, bakkal, tekel bayii, pastane ve büfe gibi yerler yine gece 02.00’a kadar açık kalabiliyor. Eğer hizmet odaklı olarak oraya gitmişsem ve esnafa da bir şeyler veriyorsam bunda eleştirilecek bir şey yok. Teşekkür eder geçersiniz.

“ODA HARÇLARI YASAL ZORUNLULUK, ALMAZSAN CEBİNDEN ÖDERSİN

En çok konuşulanlardan birisine mutlaka cevap vermem lazım. “Oda kayıt belgesinden alınan 32 tl para neden alınıyor ve biz almayacağız” deniyor. İşte buyurun 2012’de gelen ESBİS’e geçiş belgesi. Kim göndermiş? Gümrük ve Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar Genel Müdürlüğü göndermiş. Yani bakanlık göndermiş. Benim bunu almıyorum deme şansım var mı? 657’den yargılanırım. 2014’e kadar yetki bendeydi, soruyorum size bir lira para aldık mı?  Şimdi neden sorun oldu. Bunu kusura bakma ama kendine de çıkarsan, o koltukta otururken bu parayı vereceksin. 1249 esnafa, 32 liradan ben bunu veririm diyorsan, bankada da bu paran varsa kendi cebinden verirsin. Ancak yasalar karşısında vermek zorundayız.  

“20 YILDIR ANLIM AK BAŞIM DİK BAŞKANLIK YAPIYORUM

Son olarak şunu söylüyorum. Bugüne kadar bilgi birikimlerimle 5362 dahil, belediye kanunu dahil, vergi usulü kanunu dahil, sizlere iş yeri açarken ne gerekiyorsa bütün kanunlar hakkında ne zaman soru sorarsanız cevap aldınız. Kanunda değişiklik yapılmadığı sürece biz hepsini anında açıklıyoruz. Biz sizin, 20 yıllık tecrübe ve bilgi birikimiyle hizmetinizdeyiz. Biz nasıl buraya gelirken alnımız ak, başımız dik geldiysek, buradan giderken de aynı şekilde gideceğiz bundan hiç şüphemiz yok.

İki tane atasözüyle kapatmak istiyorum. Birincisi ; “ Vefalı bir insan birçok zararını görse de hiç birini unutmaz, nankör insan bir kötülüğünüzü gördüğünde hepsini unutur.” Bir de Necip Fazıl Kürek demiş ki :  “Yola çıktıklarını yolda bulduklarına değiştiren. Hem yolunu kaybedersin hem dostunu…” Biz önümüze aynı arkadaşlarımızla, sizinle birlikte gitmeye devam ediyoruz, bundan sonra da gitmeye devam edeceğiz.” diyerek sözlerini tamamladı

İŞTE YENİ SEÇİLEN YÖNETİM KURULU ÜYELERİ

Aliağa esnaf ve sanatkarlar Odası seçimlerinde Genel Kurula katılan 645 üyenin 362 oyunu almayı başaran ve başkanlık koltuğuna oturan Serdar Berk’in yönetim kurulu listesi ise şu isimlerden oluştu;

YÖNETİM KURULU ASİL

1)Hakan Ekici
2)Mustafa Okutulmuş
3)Gürhan Özberk
4)Ali Çetin
5)Mesut Erdoğan
6)Selmet Önal
7)Hakan Oslu
8)Fatma Akalan

YÖNETİM KURULU YEDEK

1)Ercan Koşar
2)Gürkan Eroğlu
3)Ersin Bilgin
4)Kerim Çetin
5)Ali Şener
6)Şefik Canfez
7)Adem Başarabacı
8)Yusuf Yıldırım
9)Musa Süme

DENETİM KURULU ASİL

1)Salih Gülmez
2)Abdurrahman Özgül
3)Mustafa Kahraman

DENETİM KURULU YEDEK

1)Volkan Uçan
2)Nurdan Göksal
3)Faruk Arıol

Yapılan seçimlerin ardından sona eren genel kurul sonrası yeni Başkan Serdar Berk ve Yönetim Kurulu üyeleri zaferlerini davul zurna eşliğinde kutladı. Ardından seçim otobüsü ile Aliağa cadde ve sokaklarında esnafına teşekkür turu attı./EGE BASIN GRUBU

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78