• BIST 9679.8
  • Altın 2489.242
  • Dolar 32.4272
  • Euro 34.4615
  • İzmir 20 °C

Aliağaspor'da Son Turlar

Aliağaspor'da Son Turlar
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi / Aliağa Belediyesi Spor Kulübü Derneği (Aliağaspor), 12 Mart 2016 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul topla
ALİAĞA GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ DERNEĞİ TASFİYE KURULUNDAN AÇIKLAMA
Ege Haberleri / Aliağa Haber / Foça HaberAliağa  / Dikili Haber / Bergama Haber / Karşıyaka Haber/ Menemen Haber / İzmir Yeni Vizyon Gazetesi
Aliağa Belediyesi Spor Kulübü Derneği (Aliağaspor), 12 Mart 2016 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurul toplantısında; toplantıya katılan üyelerin oybirliği ile feshedildi. Fesih kararının ardından derneğin tasfiye kuruluna Yeminli Mali Müşavir Mustafa Arıcı, Av. Kamil Burak Bozdemir ve Av. Ercan İme atandı.
 
Aliağaspor'un olağanüstü genel kurulunun ardından görevine başlayan tasfiye kurulu üyeleri yerel basın temsilcileri ile bir araya gelerek tasfiye süreci ve derneğin borçlarının ödenmesi hususunda gazetecileri bilgilendirdi.
 
Tasfiye kurulu adına basın bültenini okuyan Yeminli Mali Müşavir Mustafa Arıcı, derneğin kamuoyunda konuşulan borç tutarının her geçen gün artarak adeta bir dedikodu halini almış olduğunu; gerçekte olan borcun ise sadece esnafa olan borç ya da borçlardan ibaret olmadığı gibi gerçek borcun kamuoyunda konuşulan rakamın onda biri dahi olmadığını söyledi. 
 
ARICI: ÜYELER DERNEĞİN FESHİNE KARAR VERMİŞLERDİR
Derneğin gerçek borcunun olağanüstü genel kurul toplantısında konuşulduğu gibi; esnafa, yöneticilere, sporculara, Sosyal Güvenlik Kurumu ve Aliağa Vergi Dairesine olan borçlardan ibaret olduğunu belirten Arıcı, “Gelinen nokta itibariyle Derneğin faaliyetini yani kuruluş maksatlarının gerçekleştirme olanağı bulunmamaktadır. Hem mevcut yönetim faaliyeti sürdürmekte mali kaynak bulamamış hem de kamuoyunda oluşan olumsuz borç algısı derneğin feshinin daha akılcı olduğu sonucunu ortaya çıkarmış ve dernek üyeleri tüm bu şartların oluşması nedeniyle derneğin feshine karar vermişlerdir. Aliağa spor kulübü derneğinin kuruluş maksadı nedir öncelikle bunu ve bunun gerekçesini açıklamakta yarar vardır. Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü Derneğinin 15.2.1993 tarihli Aliağa Belediyesi Meclis Kararı ile kurulduğunu ifade etmek gerekmektedir. Meclis kararında; "Belediyemiz bünyesinde personelin ve gençliğin beden, fizik ve moral kabiliyetini arttırmak, hizmet dışı potansiyelini sportif faaliyetler doğrultusunda kanalize ederek değerlendirmek, bu yolda Belediye - Halk ilişkilerini geliştirmek amacıyla Aliağa Belediye Spor Kulübü Derneği'nin 2908 sayılı Dernekler Kanunu gereğince kurulmasına, 15.2.1993 tarihli toplantıda oybirliği ile karar verilmiştir." denilerek, derneğin kurulması Aliağa Belediyesi Meclis Kararı ile dayanaklandırılmıştır” dedi.
 
“45’İNCİ MADDE HİÇBİR ŞEKİLDE DEĞİŞTİRİLMEMİŞTİR”
Derneğin mevcut borçlarının durumu hakkında da gazetecileri bilgilendiren Arıcı, şunları söyledi: “Dernek tüzüğü 21.02.2003 tarih ve 72 sayılı İl Dernekler Müdürlüğünün onayı ile 2908 sayılı Dernekler Kanununa uygunluğu şerhi ile onanmıştır. İlk unvan ise "Aliağa Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Derneği" olarak tescil ettirilmiştir. Bahse konu dernek tüzüğü; 04.02.008 tarihinde "Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü Derneği" olarak değiştirilmiş ve tüzük yeni hali 5253 sayılı yasa hükümlerince; uygun hale getirilmiştir. Tüzük değişikliği en son 27.9.2011 tarihinde 1186 onay numarası ile gerçekleştirilmiş ve dernek tüzüğünün sadece Amaç kenar başlıklı 6. Maddesi ile Yönetim Kurulunun kuruluş şekli ve görevleri kenar başlıklı 26.ncı maddeleri değiştirilmiştir. Tüzük ile ilgili yukarıdaki kronolojik açıklamaları şu nedenle yaptığımızı ifade etmek isteriz. Dernek tüzüğünün 45.inci maddesine baktığımızda Derneğin (Kulübün) Feshi kenar başlıklı olup; kuruluş tüzüğünden bu yana 45.inci madde hiçbir şekilde değiştirilmemiştir”
 
“KULÜBÜN ALACAKLARI VE BORÇLARI ALİAĞA BELEDİYESİ’NE DEVROLUNUR”
Dernek tüzüğünün 45’inci maddesi hakkında da açıklama yapan Arıcı sözlerini şöyle sürdürdü: “Genel Kurul, kulübün feshini genel kurula katılma hakkına sahip üyelerin en az 2/3' nün katıldığı toplantıda karar verir. Bu toplantıda aranan çoğunluk sağlanmazsa üyeler ikinci toplantıya çağrılır. İkinci toplantıya katılan üye sayısı yönetim ve denetim kurulunun asil üye sayısının iki katından az olamaz. Toplantıya katılan üyelerin üçte iki çoğunluğu ile karara bağlanır. Derneğin feshi yönetim kurulu tarafından beş gün içinde mahallin en büyük mülki amirliğine bildirilir. Fesih kararı üzerine kulübün taşınır ve taşınmaz bütün malları, alacakları ve borçları Aliağa Belediyesine devrolunur. Derneğin feshi halinde 3 kişilik Tasfiye Kurulu bu iş için görevlendirilir. Genel Kurul Kararları, toplantıya katılan üyelerin salt çoğunluğuyla alınır. Şu kadar ki; tüzük değişikliği ve derneğin feshi kararları ancak toplantıya katılan üyelerin üçte iki çoğunluğuyla alınabilir."
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78