• BIST 8800.18
  • Altın 2238.004
  • Dolar 32.339
  • Euro 35.0904
  • İzmir 16 °C

Aliağa’ya Meslek Hastalıkları Hastanesi Kuruluyor

Aliağa’ya Meslek Hastalıkları Hastanesi Kuruluyor
Aliağa Belediyesi ocak ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi.

ALİAĞA BELEDİYESİ OCAK AYI OLAĞAN MECLİSİ TOPLANDI

ALİAĞA’YA MESLEK HASTALIKLARI HASTANESİ KURULUYOR

Aliağa Belediyesi ocak ayı olağan meclisi Belediye Başkanı Serkan Acar yönetiminde gerçekleştirildi. Belediye meclis salonunda yapılan oturumun gündeminde başkanlıktan gelen önergeler, komisyondan gelen raporlar ve gündem dışı önergeler yer aldı. Meclis üyelerinin görüşüne sunulan 45 madde tek tek oylandı. Dokuz Eylül Üniversitesi ile Aliağa Belediyesi işbirliğinde Aliağa’ya yapılması planlanan meslek hastalıkları hastanesi konusu da ocak ayı olağan meclisinin gündemine geldi. 

4 Aralık 2018 ve 6 Aralık 2018 tarihli meclis tutanağının okunup oylanması ile başlayan 2019 yılının ilk meclisi başkanlıktan gelen önergelerin görüşülmesiyle devam etti. Başkanlıktan gelen önergeler kapsamında; 1-2-6-10-11-12-16-17-18-19-20 ve 22. maddeler oy birliği ile İmar Komisyonuna havale edilirken 23.madde oy birliği ile İmar, Çevre-Sağlık ve Esnaf Komisyonlarına havale edildi. 

DENETİM KOMİSYONU BELİRLENDİ
2019 yılının ilk meclis toplantısında denetim komisyonunda görev yapacak olan meclis üyeleri de gizli oylama yöntemi ile belirlendi. Buna göre 5 kişiden oluşan Denetim Komisyonuna; Rahmi Keskinoğlu, Selma Orhan, Ulviye Öztürk, Kazım Ulaş ve Fatma Bayar seçildi. 

2019 yılında Belediye Başkanı ve Meclis Üyelerine oturum başına ödenecek olan huzur hakkı ücretinin belirlenmesi ve yıl içinde olabilecek artışların yansıtılması hususlarının görüşüldüğü 7.madde meclis üyelerine oturum başına belediye başkan maaşının günlük brüt tutarının 1/3 oranında ücret ödenmesi oybirliği ile kabul edildi. 

Belediye Meclisinin 2019 yılında her ayın ilk haftasında yapılacak olan toplantı günü ve saati ile mutat toplantı yeri ve bir aylık tatil ayının belirlenmesi hususlarının görüşüldüğü 9.madde; meclis toplantılarının her ayın ilk haftası salı günü saat 18.00’de meclis salonunda yapılmasına oy birliği ile kabul edildi. 

2019 yılında Meclis Toplantılarının sesli ve görüntülü cihazlarla kaydedilmesi ve belediye internet sitesi üzerinden canlı yayınlanması hususlarının görüşüldüğü 8.madde oy birliği ile kabul edildi. 

Belediye Başkan Yardımcısına 2019 yılı için ödenecek aylık ücretin belirlenmesi ve yıl içinde gelebilecek artışların aynen yansıtılması hususunun görüşüldüğü 3.madde, belediye başkanı aylık brüt ödeneğinin 2/3 oranında ve yıl içindeki artışların aynen yansıtılması oybirliği ile kabul edildi.  

5620 Sayılı Kanun gereği; Sözleşmeli Personel statüsüne geçmeyi kabul etmeyen Çevre Teknikeri Murat Gel'in 2019 yılı için (01.01.2019-31.12.2019) geçici iş pozisyonunda çalıştırılması ve vize cetvelinin onaylanması hususu oy birliği ile kabul edildi. 

Zabıta Memurlarına 2019 yılında ödenecek olan aylık maktu mesai ücretinin 701 TL olarak belirlenmesine oy birliği ile karar verildi. 

Siteler Mahallesi ile ilgili içkili yer bölgesi çalışması yapılması talebinin görüşüldüğü 23.madde oy birliği ile İmar, Çevre-Sağlık ve Esnaf Komisyonlarına havale edildi.

ALİAĞA’YA MESLEK HASTALIKLARI HASTANESİ 
Dokuz Eylül Üniversitesi ile Aliağa Belediyesi işbirliğinde Aliağa’ya yapılması planlanan meslek hastalıkları hastanesi konusu da ocak ayı olağan meclisine gündem dışı önerge olarak geldi. Aliağalıların yıllardır her platformda dile getirerek talep ettiği meslek hastalıkları hastanesi için önemli bir adım atıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörlüğü’nden Aliağa Belediyesi’ne gönderilen yer tahsisi talep yazısı meclis üyelerinin oylamasına sunuldu. Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’ın imzasıyla meclise sunulan “İzmir ili Aliağa ilçesi, Karşıyaka mevkii sınırları içerisinde bulunan Çaltılıdere Mahallesi 0 ada 425 numaralı parselde 50.500 metrekarelik ve yine Aliağa ilçesi Akçaağıl Tepe mevki sınırları içinde bulunan Kalabak Mahallesi 0 ada 1269 parseldeki 74.264 metrekarelik taşınmazların her birinin 5 bin TL iz bedelle üniversitelerine gayri kabili rücu şartıyla devredilmesi istenmektedir” konulu talep yazısı oy çokluğu ile kabul edildi. 

KOMİSYONDAN GELEN RAPORLAR
Komisyondan gelen raporlarda 1-2-3-4-5-6-7-10-11-12-13-14-15-16-17-18 ve 19.maddeler oy birliği ile 8-9-20 ve 21.maddeler ise oy çokluğu ile komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

Ocak ayı olağan meclisi bir sonraki meclis toplantısının 5 Şubat 2019 Salı günü saat 18.00’de yapılmasına karar verilmesi ile son buldu. // EGE BASIN GRUBU

aliaga-belediye-baskani-serkan-acar-008.jpg

GAZETELERİMİZ

GÜNAYDIN EGE GAZETESİ     www.gunaydinege.net

BAKIRÇAY GAZETESİ         www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET GAZETESİ    www.egehakimiyet.com

FOTO HABER GAZETESİ         www.fotohaber.com.tr

VAZİYET GAZETESİ            www.yenivaziyet.com

YENİ VİZYON GAZETESİ         www.yenivizyon.net

ARASTA GAZETESİ            www.arastahaber.com

ALİAĞASPOR GAZETESİ        www.aliagaspor.com     

SAZAN MİZAH GAZETESİ       www.yenisazan.com

İNTERNET SİTELERİ İÇİN TIKLAYINIZ

ALİAĞA HABER           www.aliagahaber.com

ARASTA HABER           www.arastahaber.com

YENİ SAZAN               www.yenisazan.com

YENİ VAZİYET              www.yenivaziyet.com

YENİVİZYON              www.yenivizyon.net

ALİAĞA TARİHİ           www.aliagatarihi.com

GÜNAYDIN ALİAĞA         www.gunaydinaliaga.com

ALİAĞASPOR              www.aliagasport.com

ALİAĞAMIZ                www.aliagamiz.com

BAKIRÇAY                  www.bakircay.com

EGE HÂKİMİYET             www.egehakimiyet.com

GÜNAYDIN İZMİR             www.gunaydinizmir.com

AZİZ İZMİR                  www.azizizmir.com

EGE RAPOR                 www.egerapor.com

EGE İLAN                    www.egeilan.net

EGE İHALE                  www.egeihale.com

ALFA TİVİ                  www.alfativi.com

EGE VİDEO                www.egevideo.com

EGEPLAY                 www.egeplay.com 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78