• BIST 9548.09
  • Altın 2499.755
  • Dolar 32.4879
  • Euro 34.5554
  • İzmir 23 °C

Almanya Ve Hollandalı Genç Modacılara Ege’de Eğitim Verildi

Almanya Ve Hollandalı Genç Modacılara Ege’de Eğitim Verildi
ALİAĞA HABER/ Almanya Ve Hollandalı Genç Modacılara Ege’de Eğitim Verildi

ALMANYA VE HOLLANDALI GENÇ MODACILARA EGE’DE EĞİTİM VERİLDİ

StinFash (Moda Mesleki Eğitim Bilgisinde Sürdürülebilir Transfer) isimli Erasmus+ projesinin bitiş toplantısı,  proje ortağı Ekoten Tekstil Anonim Şirketi’nin Torbalı’da bulunan fabrikasında gerçekleştirildi. Farklı eğitim kurumları ve firmalardan katılımcıların yer aldığı toplantıda, proje kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar anlatıldı ve proje çıktıları değerlendirildi. Proje’nin bir parçası olan öğrenci ve personel değişim programına katılan öğrencilerin ve proje personelinin, ziyaretler sırasında edindikleri izlenim, bilgi ve deneyimler ve dinleyiciler ile paylaşıldı. Proje için üç dilde hazırlanan web sayfası ve ders modülleri misafirlere tanıtıldı.

StinFash projesi moda alanında eğitim gören genç insanlara tasarım, geliştirme ve üretim basamaklarının her birinde yeterlilik sağlayabilecek şekilde iyi bir eğitim verilmesinin öneminden yola çıkılarak 2014 yılında başlatıldı. Proje, Türkiye’den Ege Üniversitesi Emel Akın Meslek Yüksekokulu ve Ekoten Tekstil A.Ş., Hollanda’dan  Vitalis College ve Almanya’dan  Lette-Verein işbirliğinde yürütüldü. Hollanda geliştirme, Almanya tasarım, Türkiye ise üretim  alanında projeye katkı verdi.

Farklı ülkelerden ve farklı konularda uzman eğitim kurumlarının bilgi ve deneyimlerini paylaştığı ve öğrenme hareketliliğinin uygulandığı bu projede, derslerin kalitesinin ve ilgi çekiciliğinin artırılması amaçlandı. Üç yıllık yoğun bir çalışma sonucunda tamamlanan Stinfash projesi ile eğitimin uluslararası hale getirilmesi, eğitim kalitesinin ve çekiciliğinin arttırılması, katılımcıların farklı yetkinlikler kazanması sayesinde öğrenciler için daha geniş iş olanakları ile iş hayatı ve ileriki çalışmaları için daha iyi seçenekler mümkün hale gelmesi sağlandı. (Ege Ajans) / EGE BASIN GRUBU aliağa haber

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2004 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0 232 616 28 78 Faks : 0 232 616 28 78